Ogródek wśród lasów i pól

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no Kasiu,zaimponowałaś wiadomościami o ...oborniku.Nam sąsiad przywiózł przyczepę wysypał i tak zostało.Wybieraliśmy na bieżąco .Wiosną też ma przywieść i warto pomyśleć żeby lepiej wykorzystać.Muszę to przeczytać mojemu mężowi i synowi..
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danio pisze:Kasiu, co to za ptaszki przyleciały do ciebie z wizytą. Twój ogród znajduje się blisko lasu, masz pewnie więcej takich skrzydlatych i czworonożnych gości
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin, oby Ci wszystko pięknie rosło i zakwitało
Dorota
Dorotko,bardzo dziękuję za życzenia.Nie mam pojęcia co to za ptaszki.Siedziały wysoko na dębie a wzrok u mnie już nie sokoli.Lornetki nie zabrałam i moi goście zostaną nierozpoznani.
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszka pisze:no Kasiu,zaimponowałaś wiadomościami o ...oborniku.Nam sąsiad przywiózł przyczepę wysypał i tak zostało.Wybieraliśmy na bieżąco .Wiosną też ma przywieść i warto pomyśleć żeby lepiej wykorzystać.Muszę to przeczytać mojemu mężowi i synowi..
Jak się coś ma to się na tym zna.Że też nie znam się tak na złocie :lol:
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zimno,brzydko,wilgotno a ja chcę dla poprawienia Wam nastroju, pokazać jedne z moich ulubienic. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek [url=http://wjavascript:void(0);ww.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec6e8bc0f50318b2.html]Obrazek[/url] [img]http://images32.fotosik.pjavascript:void(0);l/407/6f43308e401964c9med.jpg[/img] Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

śliczne że aż ojej!!!
pięknie kolorowo. każda inna i wyjątkowa
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Kasiu, piękne lilie. Dużo masz odmian? Napisz parę słów jak je pielęgnujesz?
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj :D

w kujawsko-pomorskim mieszkają sami architekci krajobrazu , kolekcjonerzy[piękne lilie!] i mistrzowie-ogrodnicy ;:31

i wszyscy mają oczka wodne ;:1

ciekawa kraina......

serdeczne z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Kontakt:

Post »

Hej :D , czytam od dechy do dechy. Lilie piękne też je uwielbiam, no cudnie, masz jak w bajce.
Jeślibyś chciała bez albo ten pachnący wiciokrzew to wiosną chętnie się podzielę.
Dzięki, że o mnie pomyślałaś, niestety ja już nie mam miejsca na większe nasadzenia, wiciokrzew u mnie nie chce rosnąć, miałam ale padł, w sumie to nie wiem dlaczego. Bardzo ciekawa jestem jakie masz piwonie, ja maniakalnie je zbieram, nie mam ich wiele, nie wszystkie jeszcze kwitły, nie znam też większości odmian. Wiele z nich dostałam , jednak bardzo je lubię i zawsze zwracam na nie szczególną uwagę jak chodzę po ogrodach. Wstawiaj dalej co tam jeszcze masz, to są moje klimaty zdecydowanie. Powiało sielanką.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochan jestem :oops: :D :oops: :D :oops: Waszymi pochwałami.
Minismoku dzięki za pozdrowienia z gór.Ale zalałeś z tym architektem krajobrazu i mistrzem.Gdzie mnie tam biednemu gleboryjowi do takich ''wyzwisk ",ale to miłe z Twojej strony.Z pozdrowieniami przesyłam Ci fotkę z nizin.

Obrazek

Mora1- Piwonie mam 4 krzaczki ale są młode i po przejściach,jako że rosły 3 lata na nieodpowiednim stanowisku.Latem 2007 przesadziłam je (wiesz jak one tego nie lubią).Zaczęły ładnie rosnąć ale kwitły tylko 2.Jedna z nich ma cudny kolor, jasny róż z kroplą fioletu.Jak się rozrośnie mogę się podzielić z Tobą.Przesyłam jej foto, nie wie czy w pełni odda jej kolor .

Obrazek
Obrazek

Dorotko nigdy nie liczyłam ile mam odmian lilii ale sporo.Kiedyś nie przywiązywałam wagi do nazw.Jestem wzrokowcem i wiedziałam czy mam tą lilie czy nie.Teraz pojawiło się tyle nowych odmian i forum, nauczyło mnie zapisywać nazwy.Z tych zapisanych mam orientalne-Dizzy,Baraacuda,Muscadel,Excelsior,Cobra,Arena.Z azjatyckich-Lollypop,Pixels White,Nettys Pride,Paprycias Pride,Luxor,Popart,itd.Nie dbam o nie jakoś specjalnie,nawożę 2 razy azofoską,okrywam na zimę igliwiem sosnowym.Odpowiada im widocznie gleba.Ogród jest pod lasem i gleba ma odczyn lekko kwaśny,pod warstwą nawiezionej ziemi piaseczek nie na więc zastoin wody i to im pasuje.
Obrazek
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na przekór temu co za oknem, bo to ni zima ni jesień ale jest obrzydliwe przesyłam
Obrazek Obrazek

I na dobranoc.
Obrazek
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalsze zakątki .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witaj Babi :D

ech......te ogławiane wierzby :shock: .znikają takię aleje przydrozne :cry:

Babi Twój ogród prezentuje sie b. przyjaznie........uwazaj bo pod swierkiem moze siedziec smok :lol: ........begonie przy schodkach i werbeny w koszyku i wrazenie bujnosci nieodparte .....ojjj
Złotko nie jestes gleboryjem ojjjj nie......

dziękuję za czarownicę :lol: .białej nie mam

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Babi, cudowne roślinki pokazałaś, a lilie to dosłownie marzenie, tyle przeróżnych kolorów i form-CUDO-wyobrażam sobie zapach w pobliżu nich, ja jestem węchowcem, uwielbiam pachnące kwiaty, począwszy od maleńkiego fiołeczka leśnego, a skończywszy na pachnących krzewach np jaśminowcu :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”