Starzec Rowleya - jak pielęgnować?
Re: Starzec Rowleya - jak pielęgnować?
Czy udało się uratować roslinke? Ja swoją mam od miesiąca i tak samo z dnia na dzień kulki zaczęły wiednąć... nie wiem jak go ratować. Co ile podlewać? Czy obrywac te uschniete kulki?
Dziękuję za odpowiedź ? mój też ma dużo światła ale przeczytałam gdzieś, że zimą trzeba go bardzo mało podlewać i nie wiem czy go nie przesuszylam bo mam dość mocno suche powietrze. Czyli podlewać częściej, czy bardziej zraszac?
Nie ma różnicy czy podlewasz czy zraszasz.
Dziękuję bardzo a jak często Ty podlewasz neska133?
Trochę się pochwalę bo.....mój wygląda tak
Wiero Twój jest śliczny, chyba długo rośnie.
Mój jest młodziutki, jakiś czas myślałam że już zejdzie ale się opamiętałam i zaczęłam mniej podlewać .
Podlewam go raz na tydzień,czytałam i już sprawdziłam że nie lubi jak ma za mokro.
Mój jest młodziutki, jakiś czas myślałam że już zejdzie ale się opamiętałam i zaczęłam mniej podlewać .
Podlewam go raz na tydzień,czytałam i już sprawdziłam że nie lubi jak ma za mokro.
Cieszę się , że się podoba,bo też jestem dumna.
Bałam się, że nie dam rady ale się udało.
Rośnie u mnie dwa lata i cieszy moje oko.
Latem stało na płd balkonie a po sezonie na płd parapecie,teraz zimową porą wygląda całkiem ok.
Nawożony rzadko,podlewany w razie potrzeby, jak to sukulent,pozdrawiam.
Bałam się, że nie dam rady ale się udało.
Rośnie u mnie dwa lata i cieszy moje oko.
Latem stało na płd balkonie a po sezonie na płd parapecie,teraz zimową porą wygląda całkiem ok.
Nawożony rzadko,podlewany w razie potrzeby, jak to sukulent,pozdrawiam.
Bardzo ładnie się zapowiada, niech pięknie rośnie a na pewno sprawi Ci wiele radości, tego życzę.
Koneweczkii używaj rzadko ale światło jak najbardziej , powodzenia.
Koneweczkii używaj rzadko ale światło jak najbardziej , powodzenia.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 sie 2016, o 08:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
wiera jak uzyskałaś taką ładną bryłę?? Dopiero zaczynam przygodę ze starcem i chciałabym wiedzieć w jaki sposób go układać aby miał taką zwartą formę.
Kopczyk zrobił się sam, tak mimo woli.
Prawda jest taka, że rosnące gałązki układałam na podłożu wewnątrz doniczki a resztę zrobił czas.
Nie chciałam aby zwisał jak firanka bo nie mam miejsca i możliwości aby go wyeksponować a tak rośnie na płd parapecie i jest ok
Prawda jest taka, że rosnące gałązki układałam na podłożu wewnątrz doniczki a resztę zrobił czas.
Nie chciałam aby zwisał jak firanka bo nie mam miejsca i możliwości aby go wyeksponować a tak rośnie na płd parapecie i jest ok