?Kaszel ratuje nam życie? - dr Paweł Grzesiowski.
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
?Kaszel ratuje nam życie? - dr Paweł Grzesiowski.
Cenna porada
?Kaszel ratuje nam życie? - Wspomniał też, że jeżeli ktoś kupuje syrop na kaszel, to prawdopodobnie chce zablokować odruch, który jest życiodajny. ? Nie rozumiemy, że kaszel ratuje nam życie. W przeciwnym wypadku wszystko to pójdzie do płuc i w końcu spowoduje ich zapalenie ? powiedział.
Podkreślił, że mamy kasłać i wykrztuszać, bo taki jest mechanizm obronny naszego organizmu. ? Ten śluz jest produkowany po to, by wypłukać, wykichać i wykasłać bakterie z naszego organizmu ? tłumaczył w ?Wieczorze RDC? dr Paweł Grzesiowski.
za stroną : http://www.rdc.pl/informacje/suplementy ... posluchaj/
?Kaszel ratuje nam życie? - Wspomniał też, że jeżeli ktoś kupuje syrop na kaszel, to prawdopodobnie chce zablokować odruch, który jest życiodajny. ? Nie rozumiemy, że kaszel ratuje nam życie. W przeciwnym wypadku wszystko to pójdzie do płuc i w końcu spowoduje ich zapalenie ? powiedział.
Podkreślił, że mamy kasłać i wykrztuszać, bo taki jest mechanizm obronny naszego organizmu. ? Ten śluz jest produkowany po to, by wypłukać, wykichać i wykasłać bakterie z naszego organizmu ? tłumaczył w ?Wieczorze RDC? dr Paweł Grzesiowski.
za stroną : http://www.rdc.pl/informacje/suplementy ... posluchaj/
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: ?Kaszel ratuje nam życie? - dr Paweł Grzesiowski.
Co racja to racja. Dlatego sensowni lekarze przy infekcjach dróg oddechowych dają leki wykrztuśne, a nie przeciwkaszlowe.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to spróbuj w nocy wytrzymac bez syropu
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Wytrzymuję. Jak już mówiłem, sensowni lekarze dają środki wykrztuśne, nie przeciwkaszlowe. Jak mi jeden raz przy zapaleniu tchawicy przepisał syrop przeciwkaszlowy, to nie tylko go wyrzuciłem do śmieci, ale i poszedłem do innego lekarza, żeby dostać to, co mi pomoże, a nie to, co mi zaszkodzi.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI