Co zrobic z zmrożonymi ziemniakami?
-
- 200p
- Od: 29 cze 2009, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zrobic z zmrożonymi ziemniakami?
Witam, mam pytanko co mogę zrobić z zmrożonymi ziemniakami które miałam w altance na działce? Niestety nie przewidziałam ze w tym roku będzie aż taki mróz . Mimo zabezpieczenia nie nadają się one do jedzenia .Mam tych ziemniaków 2 woreczki po 15 kg i szkoda mi ich wyrzucić.Czy nadają się one na kompost czy posiekać je i dać bezpośrednio pod jakieś rośliny jeżeli tak to jakie.Dzięki za pomoc
Miłośniczka wszystkich kwiatów
Re: Co zrobic z zmrożonymi ziemniakami?
Ja bym spróbował je zjeść. Brać po tyle ile od razu skonsumujesz. Nadwyżkę na dzień do zamrażalnika.
Po ugotowaniu i rozgnieceniu nie powinne być niejadalne.
Ja jadłem takiej ziemniaki zaraz po wojnie.
Można je było jeść bez obawy o zdrowie. Wydaje mi się że były słodkie. Babcia była szczęśliwa że udało jej się je dostaić.
Po ugotowaniu i rozgnieceniu nie powinne być niejadalne.
Ja jadłem takiej ziemniaki zaraz po wojnie.
Można je było jeść bez obawy o zdrowie. Wydaje mi się że były słodkie. Babcia była szczęśliwa że udało jej się je dostaić.
- ullak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 29 lip 2008, o 20:49
Moje kury nie wybrzydzały i zjadły bez szemrania cały worek. Zmarzł mi jeden worek więc nie namyślając się dlugo co drugi dzień gotowałam im gar, żeby się całkiem nie zmarnowały.
-
- 200p
- Od: 12 lut 2013, o 08:13
Jak nie chcesz ich wyrzucić to do jedzenia zrób tak.Ziemniaki jak się zagotują to przełóż ich do nowej gotującej się wody i dalej postępuj jak z normalnymi.Powinni stracić słodycz.A tych z garażu nie przynoś w cieplejsze miejsce bo zaczna gnić.
Kwiat zyje,kocha i przemawia cudownym językiem.
(Peter Rosegger )
Z pozdrowieniami BARBARA
(Peter Rosegger )
Z pozdrowieniami BARBARA
-
- 200p
- Od: 29 cze 2009, o 00:32
Dziękuje wszystkim za dobre rady.Basiu robię tak jak poradziłaś i nawet są zjadliwe No a co już zostanie to zasili kompost
Miłośniczka wszystkich kwiatów