Traktor ogrodowy,ciągnik,minitraktor
Re: Kosiarka traktorek do 15000 zl
Śledząc wątek osobiście skłaniał bym się ku Simplicity,porównując dane obydwu maszyn Simplicity jest lepszym wyborem,ma sporo mocniejszy silnik o prawie 10KM,większy kosz,jest cięższy co nawet przy mocniejszym silniku i tak robi różnice w wykonaniu,John Deere nie jest złą maszyna ale dane mówią za siebie
- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Traktorek ogrodowy
Marka John Deere jest godna polecenia . Mam od nich ciągnika John Deere 8360r i za nic bym go nie zamienił 

fajne porównanie,traktor za kilkaset tysięcy zł.do traktorka za kilkanaście
tylko ma się to nijak do tematu

- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Chciałem tylko powiedzieć że John Deere to porządna firma . Niczego nie chcę porównywać

-
- 10p - Początkujący
- Od: 12 lut 2016, o 13:30
Nie dziwie Ci się, bo to maszyna nie do wykończeniaIrek6820 pisze:Marka John Deere jest godna polecenia . Mam od nich ciągnika John Deere 8360r i za nic bym go nie zamienił

Ale każdy wybiera co chce i nie każdy ma tyle kasy

Witam wszystkich jako nowy na forum. Od jakiegoś czasu uzytkowuje ciągniczek Kubota ASTE A 17. Chciałbym powymieniac w nim płyny ale w znalezionej tu na forum stronie z instrukcjami do kuboty niemoge znaleźć tego modelu, czy ma on inny numer katalogowy ? Chciałbym kupic komplet filtrów i sam wymienić ,ewentualnie płyny i oleje kupie na miejscu w sklepie moto. Wszelka pomoc mile widziana bo szkoda go zajezdzić , sam powymieniam tylko jak i ile czego potrzeba mu dać do szcześćia. Dziekuje i pozdrawiam.
Traktor jednoosiowy
Planuje kupić ciągnik jednoosiowy(typu Dzik) do 3000 może być używka,tylko co ?Używany będzie głównie do obróbki truskawki,ziemia ciężka gliniasta.Czym się sugerować wagą,mocą,firmą,benzyna,diesel?Jeśli ktoś ma z forumowiczów taki sprzęt to proszę o wskazówki.Dodam że maszyna miała by współpracować z glebogryzarką,kultywatorem.
Re: Traktor ogrodowy
Przede wszystkim - ile chciałbyś na to urządzenie wydać? Skoro napisałeś o Diesel'u to rozumiem, że jesteś przygotowany na odpowiednią kwotę 
Gdzieś mi się tu przewinął temat glebogryzarki i uprawiania truskawek. Piszesz nie w tym temacie co trzeba
Spróbuj poniżej:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=1201
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=41100

Gdzieś mi się tu przewinął temat glebogryzarki i uprawiania truskawek. Piszesz nie w tym temacie co trzeba

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=1201
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=41100
Cenę napisałem ok 3000,temat glebogryzarki i uprawy truskawek też mi jest znany.Nie szukam NOWEGO sprzętu bo te krocie kosztują(chyba że w totka wygram).
Faktycznie, dosyć nieuważnie przeczytałem posta... tak to jest jak się jednym okiem pracuje, drugim czyta forum 
Kupując sprzęt używany możesz różnie trafić. Wiem, że to nie jest nic odkrywczego ale tego nie da się powiedzieć za dużo razy - bądź ostrożny. ...i uważaj ze ściąganiem maszyn z zagranicy. Istnieją marki, które nigdy do Polski nie trafiły i nie ma na naszym rynku dostępnych do nich części. Są również marki, które weszły do Polski ale nie z wszystkimi modelami. Przykładem jest mój kochany Ariens. Sprzedawałem kosiarki Ariens, modele LM21 ale nigdy nie ściągałem popularnych w USA modeli LM18. Ściągnięcie części do tych maszyn u mnie trwało "ruski miesiąc". Ileż ja słuchałem narzekań, że powinienem te części mieć na stanie - a nie miałem i do dzisiaj nie mam. Są też modele wciąż sprawne ale stare, do których producent już nie gwarantuje części zamiennych. Proś o numer model i numer serii maszyny, którą kupujesz. Po nim możesz sprawdzic podstawowe dane - dostępność części, rok produkcji i rynki docelowe. Miałem przypadek klienta, który kupił w Niemczech sprawny traktorek ogrodowy i przywiózł go do Polski. Po 2-3 latach (nie pamiętam dokładnie) coś mu siadło w nim i zadzwonił do mnie po części. Okazało się, że maszyna ma ponad 20 lat i niektóre części są już niedostępne. Klient musiał radzić sobie sam.

Kupując sprzęt używany możesz różnie trafić. Wiem, że to nie jest nic odkrywczego ale tego nie da się powiedzieć za dużo razy - bądź ostrożny. ...i uważaj ze ściąganiem maszyn z zagranicy. Istnieją marki, które nigdy do Polski nie trafiły i nie ma na naszym rynku dostępnych do nich części. Są również marki, które weszły do Polski ale nie z wszystkimi modelami. Przykładem jest mój kochany Ariens. Sprzedawałem kosiarki Ariens, modele LM21 ale nigdy nie ściągałem popularnych w USA modeli LM18. Ściągnięcie części do tych maszyn u mnie trwało "ruski miesiąc". Ileż ja słuchałem narzekań, że powinienem te części mieć na stanie - a nie miałem i do dzisiaj nie mam. Są też modele wciąż sprawne ale stare, do których producent już nie gwarantuje części zamiennych. Proś o numer model i numer serii maszyny, którą kupujesz. Po nim możesz sprawdzic podstawowe dane - dostępność części, rok produkcji i rynki docelowe. Miałem przypadek klienta, który kupił w Niemczech sprawny traktorek ogrodowy i przywiózł go do Polski. Po 2-3 latach (nie pamiętam dokładnie) coś mu siadło w nim i zadzwonił do mnie po części. Okazało się, że maszyna ma ponad 20 lat i niektóre części są już niedostępne. Klient musiał radzić sobie sam.
Właśnie się obawiam żeby w kupę nie wejść dlatego tu opinii szukam.Sprzętu jest masa nawet nowego ale niestety chińczyka a tu różnie z wykonaniem czyli wytrzymałością.Silniki raczej komercyjne więc wytrzymują u chińczyka tylko reszta o co się obawiam.Używka firmowa to w końcu firmówka czasem stara, zniszczona(z wierzchu)części prędzej dostanę(za ruski miesiąc ale dostanę)a z gniotami z azji to nikt tego serwisować nie chce oprócz silników.Przeglądnąłem już chyba cały internet w poszukiwaniu wiadomości o takich maszynach a tu prawie nic.Wiem że pieniądze nieduże więc cudów się nie ma co spodziewać.Ale są firmy na które warto mieć oko a z którymi głowy sobie nie zawracać.Pisałem że do truskawek by się przydała ale również do zrywania starego trawnika(na maszynę do zrywania darni to mnie nie stać) i najlepiej żeby do auta weszło(a nie na lawetę).Proszę podzielić się wiadomościami to może ja w czymś pomogę
Witam. Szukam jakiejś glebogryzarki typu dzik zastanawiałem się nad używaną Herkules SF 600 może ma ktoś jakieś doświadczenia z tym sprzętem a może poleci ktoś coś podobnego w cenie do 3000zł czego sam używa?
-
- 100p
- Od: 17 sty 2011, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To i ja się pochwalę. Mikrociągnik ELPOL K1.