Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz. I (2013- 2017)
-
- 200p
- Od: 25 lis 2011, o 08:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej
Osobiście to wszystkie odmiany drobnokwiatowe uszczykuję - aby się lepiej krzewiły.
W katalogu jest podana data do kiedy należy to wykonać ostatni raz, aby nie opóźnić znacznie kwitnienia i aby nie sterować.
Ja uszykuję ok; po dwóch tygodniach po posadzeniu do doniczek aż się przyjmą dobrze
Wiec mniej więcej sadzę ostatni tydzień Maja i uszczykuje początkiem czerwca Uszczykuję tylko sam wierzchołek sadzonki
Swoją drogą odmian drobnokwiatowych nie trzeba uszczykiwać bo one się same dobrze krzewią , ale nie zaszkodzi- ja uszczykuję tylko raz
W katalogu jest podana data do kiedy należy to wykonać ostatni raz, aby nie opóźnić znacznie kwitnienia i aby nie sterować.
Ja uszykuję ok; po dwóch tygodniach po posadzeniu do doniczek aż się przyjmą dobrze
Wiec mniej więcej sadzę ostatni tydzień Maja i uszczykuje początkiem czerwca Uszczykuję tylko sam wierzchołek sadzonki
Swoją drogą odmian drobnokwiatowych nie trzeba uszczykiwać bo one się same dobrze krzewią , ale nie zaszkodzi- ja uszczykuję tylko raz
Pozdrawiam-Dawid
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję
Dawid, pochwal się jakiej wielkości masz tunele ?
Dawid, pochwal się jakiej wielkości masz tunele ?
Więc jeżeli ja sadze pierwszy tydzień czerwca kwiatki to po dwóch tygodniach,powinnam oberwac sam czubek? I nic więcej? Wtedy będą rozrastaly się na boki a nie w górę? Dobrze rozumiem?
-
- 200p
Standardowe 7m x 30m
W następnym tygodniu zaczynam właśnie sadzić pelargonie, surfinie, begonie itp
Tak dokładnie, później odpowiednie tylko nawożenie. Uszczykiwanie powoduje dodatkowe krzewienie się roślinki.
Ja uszczykuje jeden raz i w zupełności wystarcza. Tylko uprawiam je na zewnątrz a w połowie września zakładam folie
W następnym tygodniu zaczynam właśnie sadzić pelargonie, surfinie, begonie itp
Tak dokładnie, później odpowiednie tylko nawożenie. Uszczykiwanie powoduje dodatkowe krzewienie się roślinki.
Ja uszczykuje jeden raz i w zupełności wystarcza. Tylko uprawiam je na zewnątrz a w połowie września zakładam folie
Pozdrawiam-Dawid
Ja również uprawiam je na dworzu, a w połowie września przewoze do szklarni. Nawożenie u mnie nie jest bardzo zróżnicowane. Kristalon to podstawa.
-- 10 lut 2017, o 18:24 --
W katalogu uszczykiwanie jest chyba napisane jako cięcie tak?? sory za takie pytania
-- 10 lut 2017, o 18:24 --
W katalogu uszczykiwanie jest chyba napisane jako cięcie tak?? sory za takie pytania
- drakka
- 500p
Dawid, a możesz narysować ( w paincie) jaki masz rozkład stołów ) i czy masz stoły?
Pelargonie z sadzonek czy nasion?
Ja zamówiłam na próbę nasionka pelargonii.
Pelargonie z sadzonek czy nasion?
Ja zamówiłam na próbę nasionka pelargonii.
-
- 200p
Kto pyta nie błądzi Ja też się cały czas uczę
Dokładnie, w katalogu pisze ostatnie cięcie w uprawie tradycyjnej
W jakim podłożu sadzisz?
Niestety nie mam stołów. Rabatówkę uprawiam na ziemi. Na początku tylko układam je na styropianie, a po kilku tygodniach zbieram styropian i rozkładam na cały już namiot. Wtedy jest już też ciepłej na zewnątrz. W tamtym roku tak samo miałem i byłem zadowolony
Pelargonie oczywiście z sadzonek. Pierwszego roku siałem tylko trochę na próbę, ale nie byłem zbytnio zadowolony. Pomimo że wysłałem w styczniu zakwitły w czerwcu dopiero
Dokładnie, w katalogu pisze ostatnie cięcie w uprawie tradycyjnej
W jakim podłożu sadzisz?
Niestety nie mam stołów. Rabatówkę uprawiam na ziemi. Na początku tylko układam je na styropianie, a po kilku tygodniach zbieram styropian i rozkładam na cały już namiot. Wtedy jest już też ciepłej na zewnątrz. W tamtym roku tak samo miałem i byłem zadowolony
Pelargonie oczywiście z sadzonek. Pierwszego roku siałem tylko trochę na próbę, ale nie byłem zbytnio zadowolony. Pomimo że wysłałem w styczniu zakwitły w czerwcu dopiero
Pozdrawiam-Dawid
- drakka
- 500p
i jak rosną na styropianie? nie gorzej niż na stołach?
Bo właśnie kombinuję jak najlepiej wykonać stoły na moje 7x15m żeby upchnąć jak najwięcej.
Bo właśnie kombinuję jak najlepiej wykonać stoły na moje 7x15m żeby upchnąć jak najwięcej.
-
- 200p
Osobiście jestem zadowolony Może bym zainwestował w stoły ale mam już kupiony system do kropelkowego nawadniania chryzantem i szkoda niszczyć. Musiał bym wynosić stoły po rabatowce aby zwolnić miejsce dla chryzantem. Jak na razie nie będę zmieniał bo jestem zadowolony
Nigdy nie uprawiałem na stołach więc nie mogę porównać Co do stołów to Najlepiej doradzi Ci Zibi
Nigdy nie uprawiałem na stołach więc nie mogę porównać Co do stołów to Najlepiej doradzi Ci Zibi
Pozdrawiam-Dawid
- drakka
- 500p
Zibiego już wymaltretowałam, że na najbliższy sezon to ma mnie już dość
Wiem, że na stołach podobno wszystko rośnie lepiej, bo wyżej.
Ale cały czas myślę o alternatywie, bo kurka wodna kasa ze sprzedaży auta zaraz się będzie kończyć a jeszcze muszę opał do pieca przygotować.
Wiem, że na stołach podobno wszystko rośnie lepiej, bo wyżej.
Ale cały czas myślę o alternatywie, bo kurka wodna kasa ze sprzedaży auta zaraz się będzie kończyć a jeszcze muszę opał do pieca przygotować.
-
- 200p
Na stołach jak będziesz miała to kwiatki mają cieplej,czym wyżej tym cieplej i od ziemi też tak nie ciągnie, i nie trzeba tyle palić
Początki bywają trudne, ale nie należy się poddawać
Początki bywają trudne, ale nie należy się poddawać
Pozdrawiam-Dawid
- drakka
- 500p
Na stołach rabatówka a później chryzantemy.
Zdania zaczynamy wielką literą! szarotka66
Zdania zaczynamy wielką literą! szarotka66
-
- 200p