Jak przestać jeść słodycze?
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jak przestać jeść słodycze?
O kurczę , była by to już 3 i dopiero były by rozterki. Uświadomiłam teraz sobie , że chyba będę stawać na tej co odejmuje
Zawsze potem mogę sięgnąć.
Zawsze potem mogę sięgnąć.
Moja to by zaraz pokazała na plusie Już tak robi
Do świąt wszelkim słodyczom mówię nie
Do świąt wszelkim słodyczom mówię nie
- kiziorek
- 50p
- Od: 16 mar 2016, o 13:41
U mnie walka ze słodyczami jest zażarta. Nie wiem czy jest w ogóle możliwe, aby z nich zrezygnować. My z córką wiecznie się pilnujemy a mąż wcina i nie tyje I powiedzcie sami gdzie tu sprawiedliwość?
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ostatnio przyjaciel przesłał mi takiego linka, https://www.youtube.com/watch?v=-VcDpp3nU_E
myślę, że wyjaśnia dlaczego nawet jedząc mało widocznego cukru waga nam nie spada.
Po prostu zjadamy zbyt dużo cukru ukrytego.
myślę, że wyjaśnia dlaczego nawet jedząc mało widocznego cukru waga nam nie spada.
Po prostu zjadamy zbyt dużo cukru ukrytego.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
A jak to jest z tą czekoladą na diecie?
Mozna jeść gorzką czy nie?
Mozna jeść gorzką czy nie?
Można jeść gorzką. Ja jem dziennie pół działki około 90% z Wawelu. W czasie pracy na działce.
No właśnie probowałem tej ale jak dla mnie zbyt dużo kakao.... Próbowałem się przekonac i probowałem wiele innych czekolad gorzkich takich na 80 czy 90% zawartości kakao ale jak dla mnie to przesada..... Toleruję najwyżej 70% .
Ostatecznie kupiłem sobie gorzką od wedla. Chyba najbardziej mi smakuje. Zamierzam się jednak trzymać tych 2-3 kostek dziennie maksymalnie :P
Ostatecznie kupiłem sobie gorzką od wedla. Chyba najbardziej mi smakuje. Zamierzam się jednak trzymać tych 2-3 kostek dziennie maksymalnie :P
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Od słodyczy jestem uzależniona i męką dla mnie jest ich niejedzenie. Aby nie kusić siebie samej, rzadziej piekę placki, a zamiast mlecznej od niedawna kupuję gorzką czekoladę. A że tej zwyczajnie nie lubię, więc albo jej nie jem, albo jem tylko 2-4 kawałków. Do tej pory mówiłam, że tabliczka czekolady jest jednostka niepodzielną i zajdałam ją całą od razu.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Gorzką czekoladę kocham, innych nie jadam. Niestety trzeba czytać etykiety, bo raz udało mi się kupić gorzką, która miała 30% cukru.
W moim przypadku pomogło jedzenie suszonych owoców. Nie wiem jak to zadziała z czekoladą, bo nigdy mnie do niej jakoś specjalnie nie ciągnęło
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
U zdrowych ludzi chęć na słodkie pojawia się wtedy, kiedy powstaje duże zapotrzebowanie energetyczne.
Dzieje się tak kiedy jest się bardzo głodnym, a przerwy między posiłkami są zbyt długie.
Tak więc nie należy dopuszczać do takich sytuacji.
Jednak węglowodany dostarczają energii.
Dlatego sportowcy i osoby wykonujące ciężką fizyczną pracę ich potrzebują - oczywiście niekoniecznie w postaci białego cukru.
W czasie długotrwałego wysiłku palimy tłuszcz - ale żeby proces ten był efektywny - potrzebne są węgle, często, w niewielkich ilościach, tak żeby podtrzymywać metabolizm tlenowy.
Natomiast osoby prowadzące niezbyt intensywny tryb życia powinny stawiać na dietę bogatszą w białko - zwłaszcza po godzinie 14 należy do minimum ograniczyć węglowodany.
Dzieje się tak kiedy jest się bardzo głodnym, a przerwy między posiłkami są zbyt długie.
Tak więc nie należy dopuszczać do takich sytuacji.
Jednak węglowodany dostarczają energii.
Dlatego sportowcy i osoby wykonujące ciężką fizyczną pracę ich potrzebują - oczywiście niekoniecznie w postaci białego cukru.
W czasie długotrwałego wysiłku palimy tłuszcz - ale żeby proces ten był efektywny - potrzebne są węgle, często, w niewielkich ilościach, tak żeby podtrzymywać metabolizm tlenowy.
Natomiast osoby prowadzące niezbyt intensywny tryb życia powinny stawiać na dietę bogatszą w białko - zwłaszcza po godzinie 14 należy do minimum ograniczyć węglowodany.
E.....tam, weszłam, poczytałam ostatnie posty i mi się czekolady zachciało.
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
No bo to się nie da czytać aby, zaraz rozpaczliwym wzrokiem nie spoglądać w stronę pustego opakowania po czekoladzie
Mi jest jedno czy gorzka czy mleczna, i tak jak napisała ewka36jj też jest ona dla mnie jednostką nie podzielną
Jednak najbardziej uwielbiam z dużą ilością orzechów. W sklepie skrupulatnie przeglądam szczególnie te z laskowymi, nawet mąż się nauczył takie dla mnie wyszukać, bo dzień bez czekolady to zmarnowany dzień
No cóż, inni mają papierosy, inni piwo a ja swoją czekoladę
Mi jest jedno czy gorzka czy mleczna, i tak jak napisała ewka36jj też jest ona dla mnie jednostką nie podzielną
Jednak najbardziej uwielbiam z dużą ilością orzechów. W sklepie skrupulatnie przeglądam szczególnie te z laskowymi, nawet mąż się nauczył takie dla mnie wyszukać, bo dzień bez czekolady to zmarnowany dzień
No cóż, inni mają papierosy, inni piwo a ja swoją czekoladę