Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 2
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 2
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- Floro - Fob
- 200p
- Od: 5 sty 2015, o 21:08
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 8
Takie rzeczy się przydają
Pozdrawiam, Tomek
,,Warzywnik Floro-Foba" czyli warzywa Tomka <--- kliknij
,,Warzywnik Floro-Foba" czyli warzywa Tomka <--- kliknij
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Mirek dzięki
Wczoraj wsiałem cztery odmiany pomidorów - będą rosły w tunelu
Wczoraj wsiałem cztery odmiany pomidorów - będą rosły w tunelu
-
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czytając Wasze posty o wysiewach pomidora też zaczyna mi to chodzić po głowie, jednak w growbox`ie nie ma już w ogóle miejsca i pomidory by się strasznie powyciągały na oknach. Więc muszę się wstrzymać jeszcze przynajmniej 2-3 tygodnie.
No chyba że coś do doniczki ;) Jakąś Vilmę czy cuś
No chyba że coś do doniczki ;) Jakąś Vilmę czy cuś
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bez sensu. Na wyprodukowanie dobrej rozsady potrzeba z reguły 6 tygodni. Jeżeli do gruntu to w zupełności wystarczy sam koniec marca.Jest już wystarczająca ilość światła.Wymęczona rozsada gorzej sie przyjmuje, wolniej rośnie i wcześniej kończy wzrost.
Posiałam dziś pory De Carentan i selery Talar, te drugie bez przysypywania ziemią.
- McMArchewka
- 1000p
- Od: 13 lut 2012, o 21:28
Od dłuższego czasu przeraża mnie kompletny brak czasu na zajmowanie się sprawami ogrodniczymi Jestem w klasie biologiczno-chemicznej, więc tym bardziej powinienem nad tym siedzieć. Ale wolnego! Botanika już niestety za mną
W każdym razie będąc wczoraj na zakupach w centrum handlowym kupiłem nasiona sałat: Królowa Majowych, Królowa Lata, Quattro Stagioni. Niemniej uświadomiłem sobie, że nie mam jeszcze gotowych planów obsiewu warzywnika, a w tym tygodniu muszę wysiać paprykę, bo w efekcie bardzo długo wschodzi. Myślę, że po dzisiejszej porcji biologi i chemii będę mieć chwilę, by do tego na spokojnie siąść.
Czy jest tu może ktoś w podobnej sytuacji? :c
W każdym razie będąc wczoraj na zakupach w centrum handlowym kupiłem nasiona sałat: Królowa Majowych, Królowa Lata, Quattro Stagioni. Niemniej uświadomiłem sobie, że nie mam jeszcze gotowych planów obsiewu warzywnika, a w tym tygodniu muszę wysiać paprykę, bo w efekcie bardzo długo wschodzi. Myślę, że po dzisiejszej porcji biologi i chemii będę mieć chwilę, by do tego na spokojnie siąść.
Czy jest tu może ktoś w podobnej sytuacji? :c
McMArchewka ja się uczę do egzaminu specjalizacyjnego i też odczuwam masakryczny brak czasu, ale w tzw przerwach robię to i owo, posiałam pory, selery,wczesną kalarepkę i kapustę, w planach papryka. Doskonale Cie rozumiem, że nie wiesz w "co ręce włożyć" bo chciałoby się wszystko zrobić a czasu nie wystarcza.
Ja też nie zdążyłam na akcję wymiany nasion, najpierw "walczyłam" z dokumentacją,więc nie zdążyłam wysłać nasion, potem w ferworze nauki zapomniałam o terminach....
Ja też nie zdążyłam na akcję wymiany nasion, najpierw "walczyłam" z dokumentacją,więc nie zdążyłam wysłać nasion, potem w ferworze nauki zapomniałam o terminach....
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
Ja cały czas wykańczam dom... Siedzę w jednym wielkim remoncie i nawet jeszcze nie mam parapetów żeby na nich poustawiać doniczki w dodatku kot przegryzł mi palec i grzebanie w ziemi jest wykluczone... Za to odwilż na całego, wszystko spływa, więc zaraz muszę ogarnąć moje grządki i wysiać bób, a jak głupia kupiłam tylko jedną paczkę, muszę dokupić! Przynajmniej szpinak mam, może jakoś w podwójnych rękawiczkach mi się uda...
To kiedy bób można już do gruntu ?
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Nie wiem, kiedy można, ale u mnie pójdzie najpóźniej za dwa tygodnie, jak pogoda pozwoli Może i wcześniej, zależy od temperatury gleby i prognozy pogody.
Bób znosi lekki przymrozek, ja dodatkowo przykryję agrowłókniną. Rok temu z wysianego w końcu lutego bobu Bizon miałam dość wcześnie zbiór, choć później, niż Ci którzy sadzili z rozsady
Bób znosi lekki przymrozek, ja dodatkowo przykryję agrowłókniną. Rok temu z wysianego w końcu lutego bobu Bizon miałam dość wcześnie zbiór, choć później, niż Ci którzy sadzili z rozsady
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Wydaje mi się, że bób można siać jak tylko ziemia odmarźnie i lekko obeschnie. Nie boi się spadku temperatury nawet do -5'C.