BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.2
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.2
Filmik widziałem.
W sumie widziałem pakiety dwóch osób i się trochę różniły. Trzeba czeksć aż przyjdą.
W sumie widziałem pakiety dwóch osób i się trochę różniły. Trzeba czeksć aż przyjdą.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że doszły De Barao.
Jeśli wysiejesz będę ciekawa twojej opinii, bo nam smakowały wtedy bardzo.
Ale to były dawne czasy a plenność była na pierwszym miejscu.
Inne nie dorównywały mu pod każdym względem, zdrowie, wysokość, wiązanie owoców bez względu na warunki pogodowe , wszystko to miał lepsze od najlepszych pomidorów.
Jak tak czytam, to faktycznie chyba hektarów Ci braknie, żeby to wszystko wysiać nawet po kilka nasionek.
Jeśli wysiejesz będę ciekawa twojej opinii, bo nam smakowały wtedy bardzo.
Ale to były dawne czasy a plenność była na pierwszym miejscu.
Inne nie dorównywały mu pod każdym względem, zdrowie, wysokość, wiązanie owoców bez względu na warunki pogodowe , wszystko to miał lepsze od najlepszych pomidorów.
Jak tak czytam, to faktycznie chyba hektarów Ci braknie, żeby to wszystko wysiać nawet po kilka nasionek.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- BobejGS
- Kontakt:
Hektarów to mam 10. Tylko czas, chęci i pomysł by coś uprawiać.
Kusicie tymi odmianami. Coraz więcej ale już raczej nic nie dojdzie przed sezonem z nasion. Teoretycznie lista na ten sezon już wybrana, teraz ją tylko doszlifować.
Wyszły kapusty giganty ale myślałem, że leoiej rozstawiłem nasionka.
Kusicie tymi odmianami. Coraz więcej ale już raczej nic nie dojdzie przed sezonem z nasion. Teoretycznie lista na ten sezon już wybrana, teraz ją tylko doszlifować.
Wyszły kapusty giganty ale myślałem, że leoiej rozstawiłem nasionka.
Błażej,ziemię mieszasz z perlitem czy mi się wydaje ?
- BobejGS
- Kontakt:
Każdą, czy to do rozsad czy docelowych pojemników mieszam z perlitem.
Cenna porada,dzięki
- BobejGS
- Kontakt:
Wczoraj dotarły nasionka z EGVGA.
Przegladają zawartość przedstawionego pakietu widać że, oprócz kilku naprawdę wartościowych pozycji reszta miesci sie na poziomie średniej europejskiej osiągnięć hodowców warzyw olbrzymich.
Brak jest kilku z najwyzszej półki,ale widać ze mieli za mało ażeby obdzielić wszystkich.
Reasumując,jest dobrze(okiem amatora).
Zyczę powodzenia w tegorocznym sezonie.
Brak jest kilku z najwyzszej półki,ale widać ze mieli za mało ażeby obdzielić wszystkich.
Reasumując,jest dobrze(okiem amatora).
Zyczę powodzenia w tegorocznym sezonie.
- BobejGS
- Kontakt:
A moim okiem jest bardzo dobrze. Nasiona naprawde bardzo dobre i jest coś z prawi każdego gatunku warzywa. Każdy może spokojnie wysiać coś z dobrym genem, bez względu na to, jaki ma spis warzyw gigantów na tem sezon.
Faktycznie do rozdzielenia były nasiona do prwie 300osób. Więc bardzo dużo. Nie wiem ile z tych osób, dało swój prywatny wkład. Były cztery pakiety warzyw od Polskich hodowców(tyle wiem) AG od Metela, LG od Holewy i moja AG i pomidor. Jakoś to muszą jeszcze rozdzielać, że np Polscy hodowcy nie dostają nasion z Polski, bo większość takich nie otrzymała.
Trzeba też brać uwage, że EGVGA i Giant Vegetables Community mają swoje akcje nasionkowe i część wędruje tu i tam, a część tylko w jedną grupe. Stąd nie ma tu wszystkich rekordowych nasion.
Faktycznie do rozdzielenia były nasiona do prwie 300osób. Więc bardzo dużo. Nie wiem ile z tych osób, dało swój prywatny wkład. Były cztery pakiety warzyw od Polskich hodowców(tyle wiem) AG od Metela, LG od Holewy i moja AG i pomidor. Jakoś to muszą jeszcze rozdzielać, że np Polscy hodowcy nie dostają nasion z Polski, bo większość takich nie otrzymała.
Trzeba też brać uwage, że EGVGA i Giant Vegetables Community mają swoje akcje nasionkowe i część wędruje tu i tam, a część tylko w jedną grupe. Stąd nie ma tu wszystkich rekordowych nasion.
- dorota514
- 200p
- Od: 23 lut 2014, o 18:55
A mnie się tam nasze Stowarzyszeniowe paczki bardziej podobają :P Większa różnorodność, a tu głównie dynie, a przecież i tak tylko kilka krzaczków max. Żadnych arbuzów, melonów, ogórków :P Pomidorek jeden :P
Słoneczniki fajne dostałeś i tykwy, :P
A tak na serio, to pomyślałeś już coś nad tymi premiowanymi dyniami?
Też mam jedną kapustę na spróbowanie, ale się wyciąga, nocą wynoszę ją do werandy żeby miała zimniej, bo u mnie w pokoju około 18-20* w nocy.
Za dwa tygodnie jak skończy się szał sesji, i będzie można odsapnąć i nie będzie groźby warunku, wysieję 60 jalapenosów, 40 sierrano i słodkie giganty na wagę. U mnie od 10 do 14 od kilku dni ładnie świeci słońce więc rozsady ładuję na parapet.
Pomidorowa lista będzie kolorowo i ciekawie, no i nasiona będziesz miał ciekawe w większej ilości.
Co to za lampa nowa? Po prostu na dwie świetlówki czy coś jeszcze innego?
Słoneczniki fajne dostałeś i tykwy, :P
A tak na serio, to pomyślałeś już coś nad tymi premiowanymi dyniami?
Też mam jedną kapustę na spróbowanie, ale się wyciąga, nocą wynoszę ją do werandy żeby miała zimniej, bo u mnie w pokoju około 18-20* w nocy.
Za dwa tygodnie jak skończy się szał sesji, i będzie można odsapnąć i nie będzie groźby warunku, wysieję 60 jalapenosów, 40 sierrano i słodkie giganty na wagę. U mnie od 10 do 14 od kilku dni ładnie świeci słońce więc rozsady ładuję na parapet.
Pomidorowa lista będzie kolorowo i ciekawie, no i nasiona będziesz miał ciekawe w większej ilości.
Co to za lampa nowa? Po prostu na dwie świetlówki czy coś jeszcze innego?
Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
- BobejGS
- Kontakt:
Też myśe że fajne nasionka dla stowarzyszenia zorganizowałem i wraz z tymi co przysyłali członkowie wyszło naprawde bardzo dobrze. Jednak fakt jest taki, że lepiej dostać to co się chce, niż pakiet niewiadomy. Ja jednak jestem zadowolony.
Niedługo zaczne kompletować typy na ten sezon.
U mnie kapusta rośnie w boxie. Ale fakt, od iluś dni jest bardzo słonecznie i gdyny nie kwiaty na południowych parapetach, to już np pory i cebule by wywędrowały.
W growboxie jest druga świetlówka dołożona. Długo szukana fluora.
Nad preniowanymi nadal myśle. Wysieje zapewne AG. Squasha raczej nie. Czas pokaże.
Z pomidorami.ma być kolorowo. Tak mnie wzięło na ten sezon.
Niedługo zaczne kompletować typy na ten sezon.
U mnie kapusta rośnie w boxie. Ale fakt, od iluś dni jest bardzo słonecznie i gdyny nie kwiaty na południowych parapetach, to już np pory i cebule by wywędrowały.
W growboxie jest druga świetlówka dołożona. Długo szukana fluora.
Nad preniowanymi nadal myśle. Wysieje zapewne AG. Squasha raczej nie. Czas pokaże.
Z pomidorami.ma być kolorowo. Tak mnie wzięło na ten sezon.
- kamil211a
- 200p
- Od: 17 sty 2014, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U Ciebie zawsze jest grubo
Pasjonat olbrzymich warzyw, ostrych papryczek i wszystkiego co zielone
- BobejGS