Wszystko o pomidorach cz. 13
-
- 200p
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 13
No to namieszałam z tą Kopią Rose. Karinko napisałam do Ciebie PW
Pozdrawiam Ela
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 31 mar 2016, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie
W tym roku chciałem się zapisać na wymianę nasion pomidorów ale nie mam niestety możliwości pisania i czytania w odpowiednim temacie - proszę o info jak zdobyć taką możliwość ?
W tym roku chciałem się zapisać na wymianę nasion pomidorów ale nie mam niestety możliwości pisania i czytania w odpowiednim temacie - proszę o info jak zdobyć taką możliwość ?
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nowa AWN będzie organizowana pod koniec 2017r.
Obecnie można próbować "dogadać się" poprzez prywatne wymiany
Obecnie można próbować "dogadać się" poprzez prywatne wymiany
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- player_ruda
- 50p
- Od: 17 lut 2014, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie, w tym roku podpatrzyłam wysiew nasion w -pęczniejących krążkach-, oglądałam w necie owe krążki i największe jakie znalazłam to średnicy ok.4,5 cm wysokość 6-7 cm oczywiście po napęcznieniu. Czy nie będą za małe dla pomidorów? Co roku przepikowuje do 400 ml po śmietanie i przy wysadzaniu cały pojemnik zajmują korzenie, to chyba te 4-5 cm to zdecydowanie za mało Czy ktoś doradzi w tym temacie?
Ola
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
I tak trzeba sadzić do większych pojemników. Jedyny zadowolony to sprzedawca.
- player_ruda
- 50p
Aaa,czyli i tak trzeba będzie przepikować do większych, te krążki to zamiast wielodoniczki np. tylko wygodniejsze.
Ola
No nie koniecznie, ja też byłem z tych koreczków bardzo zadowolony.kaLo pisze:jedyny zadowolony to sprzedawca.
Mój parapetowy eksperyment, w krążkach wysiane po dwa nasionka, tak dla pewności bo nasiona były stare 3 lata po okresie przydatności Jak widać wyszły mi wszystkie, w tym roku użyję je znowu.
Pozdrawiam Józef
- player_ruda
- 50p
Joze1802, to w tych krążkach trzymałeś do momentu wysadzenia na miejsce docelowe tak? Nie za ciasno im było?
Ola
Nie, tylko do momentu jak na fotce, później po rozcięciu siateczki i po rozdzieleniu sadzonek razem z ziemią poszły do większych pojemników. Bo gdy bym miał pojedyncze sadzonki to też po ostrożnym przecięciu i zdjęciu siateczki wsadzałbym do większych pojemników z całą bryłką ziemi.
Pozdrawiam Józef
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Siateczki nie trzeba zdejmować bo po sezonie najczęściej nie ma po niej śladu.
Ja w zeszłym roku ściągałem, bo musiałem porozdzielać sadzonki, bo miałem po dwie sztuki w korku. A w tym roku jeszcze nie wiem, wpierw zobaczę jak mi to pójdzie to przesadzanie.
Pozdrawiam Józef
Czy w tym roku są dostępne w Tesco nasiona Sławy Nadrenii?
Pozdrawiam
Adam
Adam