BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.3
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.3
Poprzednia część jest tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1064
W tym sezonie, a sezon licze już praktycznie od zimy, było sporo pracy z ogarnięciem nasion dla Stowarzyszenia ale na szczęście wszystko pięknie dopisało i masa pracy dała świetne rezultaty.
W nowym sezonie znów zagości w moim warzywniku stały zestaw warzyw normalnych, wzbogacony jednak o kolorowe wariacje. Do zwykłych pomarańczowych marchewek dołączą żółte i fioletowe. Będą kokorowe rzodkiewki, pomidory będą miały kolorową wariacje, a i postaram się o inne warzywa w ciekawych kolorach.
Dużo sobie obiecuje po kolorowych ziemniakach, oprócz sprawdzonych w tamtym sezonie fioletowych Vittelotte będą czerwone Burgundy i nowe odmiany z nasion, których jestem bardzo ciekawy.
Również bardzo interesuje mnie jak wypali mi rozmnożenie nowych odmian kukurydzy. Będe je siał w różnych zakątkach, by się nie skrzyżowały.
Z gigantów będzie raczej podobnie jak w tamtym sezonie czyli AG, field, kabaczek, pomidor, fasola, kukurydza, słonecznik, por, cebula, marchew. Także lista będzie bardzo zbliżona do zeszłorocznej. Dojdzie kapusta i tykwa na wage.
Sporo pracy już za mną, a jeszcze więcej przede mną. Zobaczymy na ile praca pozwoli w tym sezonie zająć się moimi warzywami i na ile łaskawa będzie pogoda ale wkońcu to moja walka z przeciwnościami.
W tym sezonie, a sezon licze już praktycznie od zimy, było sporo pracy z ogarnięciem nasion dla Stowarzyszenia ale na szczęście wszystko pięknie dopisało i masa pracy dała świetne rezultaty.
W nowym sezonie znów zagości w moim warzywniku stały zestaw warzyw normalnych, wzbogacony jednak o kolorowe wariacje. Do zwykłych pomarańczowych marchewek dołączą żółte i fioletowe. Będą kokorowe rzodkiewki, pomidory będą miały kolorową wariacje, a i postaram się o inne warzywa w ciekawych kolorach.
Dużo sobie obiecuje po kolorowych ziemniakach, oprócz sprawdzonych w tamtym sezonie fioletowych Vittelotte będą czerwone Burgundy i nowe odmiany z nasion, których jestem bardzo ciekawy.
Również bardzo interesuje mnie jak wypali mi rozmnożenie nowych odmian kukurydzy. Będe je siał w różnych zakątkach, by się nie skrzyżowały.
Z gigantów będzie raczej podobnie jak w tamtym sezonie czyli AG, field, kabaczek, pomidor, fasola, kukurydza, słonecznik, por, cebula, marchew. Także lista będzie bardzo zbliżona do zeszłorocznej. Dojdzie kapusta i tykwa na wage.
Sporo pracy już za mną, a jeszcze więcej przede mną. Zobaczymy na ile praca pozwoli w tym sezonie zająć się moimi warzywami i na ile łaskawa będzie pogoda ale wkońcu to moja walka z przeciwnościami.
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.3
A może jeszcze marchewka Atomic Red? Ja już ją zdobyłem
Fasolę Runner bo bym uprawiał normalnie do jedzenia gdybym miał dużo nasion.
Nie widzę w liście arbuzów gigantów i ciekawe jeszcze te pomidorki Micro Tom w grownoxie, one już tam będą owocować tylko wpuść tam jakiegoś trzmiela Z prywatnej wymiany dostałem klona Micro Toma o żółtych owocach, też go wysieję na dniach to może owoców doczekam się przed sezonem.
Fasolę Runner bo bym uprawiał normalnie do jedzenia gdybym miał dużo nasion.
Nie widzę w liście arbuzów gigantów i ciekawe jeszcze te pomidorki Micro Tom w grownoxie, one już tam będą owocować tylko wpuść tam jakiegoś trzmiela Z prywatnej wymiany dostałem klona Micro Toma o żółtych owocach, też go wysieję na dniach to może owoców doczekam się przed sezonem.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- BobejGS
- Kontakt:
Tej odmiany marchewki akurat chyba nie mam ale musze przejrzeć pudełko z nasionami, bo sam już nie jestem pewien odmian.
Micro tom gold widziałem, bo u pewnej osoby już są pomidorki i planowałem zdobyć na kolejny sezon. Moje dostały nawozu na kwitnienie i jestem ciekaw czy je to pobudzi.
Co do gigantów, to arbuzy na pewno będą. Zapewne jeszcze kilku nie wymieniłem ale za liste zabiore się niedługo.
Micro tom gold widziałem, bo u pewnej osoby już są pomidorki i planowałem zdobyć na kolejny sezon. Moje dostały nawozu na kwitnienie i jestem ciekaw czy je to pobudzi.
Co do gigantów, to arbuzy na pewno będą. Zapewne jeszcze kilku nie wymieniłem ale za liste zabiore się niedługo.
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Mleduję się u Ciebie Błażeju jestem pełna podziwu, jakie masz piękne pomidorki
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powodzenia w nowym sezonie!
U mnie w zeszłym roku fioletowe kartofle słabo rosły i się trochę zniechęciłam.
U mnie w zeszłym roku fioletowe kartofle słabo rosły i się trochę zniechęciłam.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
- BobejGS
- Kontakt:
Witajcie w kolejnej części moich zmagań.
Pomidorek mam nadzieje, że przywita mnie dziś po powrocie rozkwitniętym kwiatkiem. Dostał wczoraj nawozu na kwitnienie i liczę że zadziała.
Co do fioletowych ziemniaków, to też nie miałem szału w plonach ale tak mi się spodobały, że się wkręciłem w kolorowe ziemniaki.
Pomidorek mam nadzieje, że przywita mnie dziś po powrocie rozkwitniętym kwiatkiem. Dostał wczoraj nawozu na kwitnienie i liczę że zadziała.
Co do fioletowych ziemniaków, to też nie miałem szału w plonach ale tak mi się spodobały, że się wkręciłem w kolorowe ziemniaki.
- BobejGS
- Kontakt:
Dziś przyszła nagroda z konkursu- Zaproszenie na targi Gardenia.
-
- 200p
- Od: 13 maja 2015, o 12:14
Błażej a skąd zdobyłeś kolorowe ziemniaki?
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Błażej,
Są już kwiatki na Micro tomach ?
Są już kwiatki na Micro tomach ?
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- BobejGS
- Kontakt:
kurakao Fioletowe od kogoś tu z FO zdobyłem, a jesienią wypatrzyłem trzy lub cztery kolorki u pewnej osoby na FB i zakupiłem kilo Burgundów.
Mirek19 No nie chce się skubaniec otworzyć.
Mirek19 No nie chce się skubaniec otworzyć.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Jeszcze kilka dni i się otworzy
Spodobały mi się te miniaturki - jak "wysoki" jest już krzak ?
Spodobały mi się te miniaturki - jak "wysoki" jest już krzak ?
Pozdrawiam, Mirek
- BobejGS
- Kontakt:
Tu dla porównania normalna sadzonka, wysiana ponad 2tyg później. Krzaczek Micro toma ma niecałe 6cm.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
za pierwszy pączek na pomidorze.
Chyba brakuje mu słonka, żeby się otworzyć.
Ciekawe czy pobijesz rekord w zjedzeniu najwcześniejszego pomidora.
Chyba brakuje mu słonka, żeby się otworzyć.
Ciekawe czy pobijesz rekord w zjedzeniu najwcześniejszego pomidora.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki