Moja przygoda z roślinami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja przygoda z roślinami

Post »

Jejku, a co to za słodki kwiatuszek na ostatnim zdjęciu? ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna zimowa sceneria , oby w święta chociaż taka była .Pozdrawiam i dzięki za podpowiedz.
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09

Post »

Oprócz tego co wsadziłem w tym roku mam jeszcze:
-10 jabłoni
-7 wiśni
-3 grusze
-3 śliwki
-2 leszczyny
-2 czereśnie
-4 orzechy włoskie
- w sumie z tymi w sadzonymi w tym roku porzeczek mam 32 sztuki

... w nadchodzącym roku dosadzę jeszcze 8-9 jabłoni, 2 morele, 1 nektarynkę, śliwę 'Skoropłodnaja'. A w późniejszym czasie planuję wsadzić duży sad orzechów włoskich i laskowych tak około 20 orzechów włoskich i 20 orzechów laskowych, ale to plany na przyszłość. ;:215
Rafale a jak zamierzasz przerobić zbiór? Czy to idzie na sprzedaż? Bo ilości są ogromne. :lol:
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Witajcie. :wit

clem3, plocczanka, ewelkacha88, Beaby, pela11 Dziękuję za miłe wpisy. ;:180
MoniaK No jest trochę tych drzewek, ale po prostu lubię drzewka owocowe, w ogóle lubimy owoce. A poza tym zawsze nikt z rodziny nie odmówi owoców jak mamy za dużo. :D

Przepraszam, że nie złożyłem życzeń świątecznych i noworocznych, ale jestem w szpitalu i dopiero nadrabiam zaległości. Trochę późno ale życzę wam szczęśliwego nowego roku. ;:108

Pozdrawiam. ;:138
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj, Rafik w nowym roku!
Przykra wiadomość jak każda o chorobie, ale wierzę, że idzie ku lepszemu i życzę Ci szybkiego powrotu do pełni zdrowia. ;:167
Niech ten nowy rok będzie dla Ciebie szczęśliwy i pomyślny w życiu osobistym, rodzinnym i ogrodowym. ;:15
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

:wit

Rafał szybko wracaj do zdrowia bo niedługo pierwsze wysiewy ;:173
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:215 ;:333

Pozdrawiam,
Seba :wit
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Witajcie! :wit

plocczanka Dziękuję bardzo. ;:180 Tak idzie ku lepszemu, wyszedłem ze szpitala, muszę wprawdzie odpoczywać, ale jak to ja, nie usiedzę w miejscu a poza tym studia trzeba kończyć. ;:108 Ale idzie wszystko ku dobremu.

seba1999 Dziękuję bardzo. ;:180 No już nie długo trzeba będzie coś wysiać, ale w tym roku na pewno mniej, ale zawsze coś wysieję. ;:108

Na weekend jestem w domu, zimno nie ma co robić, ale zrobiłem spacer po ogrodzie, od razu nowe pomysły pojawiły się w głowie, tu to dosadzić tam to itd. :;230 Dziś przed ostatnią dynię mama upiekła, wybrałem z niej pestki jest ich dość sporo i jeszcze z jednej może wybiorę, więc jeśli by ktoś chciał to z przyjemnością się podzielę. ;:108 Chodzi mi o dynię 'Hokkaido'.

Obrazek
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Rafiku, ślicznie Ci te dynie porosły! ;:63 ;:63
Wszyscy teraz planujemy, kombinujemy, przeglądamy nasiona i sklepy internetowe, szukając nowości. ;:108
Ja już trochę kasy wydałam na bylinki :tan i teraz niecierpliwie będę czekała na ich dostawę i wiosnę oczywiście. ;:303

Dobrej niedzieli! ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj!
Też zebrałam nasiona z tej dyni, w tym roku posadzę tylko dwa krzaczki. Pędy dyni rosną na kilka metrów, miejsce wolę wykorzystać na coś innego.
Z wymiany roślin dostałam fasolę, strąki mają po 70 cm...zobaczę co z nasion wyrośnie. Co planujesz posadzić w tym roku w ogrodzie :?:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zdrowia życzę ;:196 a plany każdy już jakieś ma a niektórzy już sieją ;:224 . Ja trzymam się twardo ;:173 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Witajcie!!! :wit
plocczanka Dziękuję. ;:180 Też często przeglądam nasionka sklepy ogrodnicze za nowościami ale najbardziej oczekuję wiosny. ;:108

Anna11 Dziękuję. ;:180 Ja sadzę tę dynię w truskawkach, truskawki się zbierze a ona wtedy może spokojnie się rozrastać, ale też sadzę maksymalnie 3 krzaczki. ;:108 Też jestem ciekawy co wyrośnie z tej fasolki. Plany co do sadzenia to są jak zawsze, bardziej nastawienie na wieloletnie rośliny, mama planuję alejkę różaną, a ja mam do dosadzenia trochę drzewek w sadzie. ;:108

ewelkacha88 Dziękuję. ;:180 No plany ma każdy już. Też jeszcze nic nie wysiałem ale już niedługo.

Zima zima, ale już dziś 2*C wiec nie długo będę przycinać drzewka, bielić pnie. Mam teraz dwa tygodnie wolnego więc trochę się nadrobi rzeczy. W niedzielę zamówiłem trochę nasionek, wczoraj kupiłem worek ziemi więc może jeszcze coś wysieję w tym tygodniu, ale bardzo mało w tym roku będę wysiewać z braku czasu i jestem poza domem prawie cały czas. ;:174 Ale damy radę. ;:138 ;:138

Obrazek

Obrazek
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Właśnie przyszły pierwsze nasionka, nic szczególnego ale jest cebula i pomidor który chciałem w tym tygodniu wysiać, oczywiście dostałem dwa nawozy gratis. ;:108 Resztę nasionek będę zamawiać w wolnej chwili bo teraz trzeba w sadzie pracować.

Obrazek
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

:wit
Kiedy wysiewasz pomidory i cebule ? :D
U mnie też nadal leży śnieg, ciekawe kiedy stopnieje. Dobrze, że nadeszło ocieplenie - depresji można dostać :roll:
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Pomidorki wczoraj wysiałem, wiem że trochę za wcześnie bo jest mało światła jeszcze, ale mam możliwość doświetlenia, a chcę mieć bardzo wczesne pomidorki. Cebulę wysieję dzisiaj. ;:108
    Helen Mirren
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Tak mnie naszło aby wysiać nasiona wyżlinu a nigdzie nie mogę na nie natrafić. Ktoś spotkał ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”