Moja przygoda z roślinami
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja przygoda z roślinami
Jejku, a co to za słodki kwiatuszek na ostatnim zdjęciu? 

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna zimowa sceneria , oby w święta chociaż taka była .Pozdrawiam i dzięki za podpowiedz.
Rafale a jak zamierzasz przerobić zbiór? Czy to idzie na sprzedaż? Bo ilości są ogromne.Oprócz tego co wsadziłem w tym roku mam jeszcze:
-10 jabłoni
-7 wiśni
-3 grusze
-3 śliwki
-2 leszczyny
-2 czereśnie
-4 orzechy włoskie
- w sumie z tymi w sadzonymi w tym roku porzeczek mam 32 sztuki
... w nadchodzącym roku dosadzę jeszcze 8-9 jabłoni, 2 morele, 1 nektarynkę, śliwę 'Skoropłodnaja'. A w późniejszym czasie planuję wsadzić duży sad orzechów włoskich i laskowych tak około 20 orzechów włoskich i 20 orzechów laskowych, ale to plany na przyszłość.

Witajcie.
clem3, plocczanka, ewelkacha88, Beaby, pela11 Dziękuję za miłe wpisy.
MoniaK No jest trochę tych drzewek, ale po prostu lubię drzewka owocowe, w ogóle lubimy owoce. A poza tym zawsze nikt z rodziny nie odmówi owoców jak mamy za dużo.
Przepraszam, że nie złożyłem życzeń świątecznych i noworocznych, ale jestem w szpitalu i dopiero nadrabiam zaległości. Trochę późno ale życzę wam szczęśliwego nowego roku.
Pozdrawiam.

clem3, plocczanka, ewelkacha88, Beaby, pela11 Dziękuję za miłe wpisy.

MoniaK No jest trochę tych drzewek, ale po prostu lubię drzewka owocowe, w ogóle lubimy owoce. A poza tym zawsze nikt z rodziny nie odmówi owoców jak mamy za dużo.

Przepraszam, że nie złożyłem życzeń świątecznych i noworocznych, ale jestem w szpitalu i dopiero nadrabiam zaległości. Trochę późno ale życzę wam szczęśliwego nowego roku.

Pozdrawiam.

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Przykra wiadomość jak każda o chorobie, ale wierzę, że idzie ku lepszemu i życzę Ci szybkiego powrotu do pełni zdrowia.

Niech ten nowy rok będzie dla Ciebie szczęśliwy i pomyślny w życiu osobistym, rodzinnym i ogrodowym.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10

Rafał szybko wracaj do zdrowia bo niedługo pierwsze wysiewy

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Pozdrawiam,
Seba

Witajcie!
plocczanka Dziękuję bardzo.
Tak idzie ku lepszemu, wyszedłem ze szpitala, muszę wprawdzie odpoczywać, ale jak to ja, nie usiedzę w miejscu a poza tym studia trzeba kończyć.
Ale idzie wszystko ku dobremu.
seba1999 Dziękuję bardzo.
No już nie długo trzeba będzie coś wysiać, ale w tym roku na pewno mniej, ale zawsze coś wysieję.
Pozdrawiam.
Na weekend jestem w domu, zimno nie ma co robić, ale zrobiłem spacer po ogrodzie, od razu nowe pomysły pojawiły się w głowie, tu to dosadzić tam to itd.
Dziś przed ostatnią dynię mama upiekła, wybrałem z niej pestki jest ich dość sporo i jeszcze z jednej może wybiorę, więc jeśli by ktoś chciał to z przyjemnością się podzielę.
Chodzi mi o dynię 'Hokkaido'.

plocczanka Dziękuję bardzo.

seba1999 Dziękuję bardzo.

Pozdrawiam.

Na weekend jestem w domu, zimno nie ma co robić, ale zrobiłem spacer po ogrodzie, od razu nowe pomysły pojawiły się w głowie, tu to dosadzić tam to itd.

- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Rafiku, ślicznie Ci te dynie porosły!
Wszyscy teraz planujemy, kombinujemy, przeglądamy nasiona i sklepy internetowe, szukając nowości.
Ja już trochę kasy wydałam na bylinki
i teraz niecierpliwie będę czekała na ich dostawę i wiosnę oczywiście.
Dobrej niedzieli!

Wszyscy teraz planujemy, kombinujemy, przeglądamy nasiona i sklepy internetowe, szukając nowości.

Ja już trochę kasy wydałam na bylinki

Dobrej niedzieli!

Pozdrawiam. Lucyna
Witaj!
Też zebrałam nasiona z tej dyni, w tym roku posadzę tylko dwa krzaczki. Pędy dyni rosną na kilka metrów, miejsce wolę wykorzystać na coś innego.
Z wymiany roślin dostałam fasolę, strąki mają po 70 cm...zobaczę co z nasion wyrośnie. Co planujesz posadzić w tym roku w ogrodzie
Też zebrałam nasiona z tej dyni, w tym roku posadzę tylko dwa krzaczki. Pędy dyni rosną na kilka metrów, miejsce wolę wykorzystać na coś innego.
Z wymiany roślin dostałam fasolę, strąki mają po 70 cm...zobaczę co z nasion wyrośnie. Co planujesz posadzić w tym roku w ogrodzie

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Zdrowia życzę
a plany każdy już jakieś ma a niektórzy już sieją
. Ja trzymam się twardo
. Pozdrawiam
.

Witajcie!!!
plocczanka Dziękuję.
Też często przeglądam nasionka sklepy ogrodnicze za nowościami ale najbardziej oczekuję wiosny.
Anna11 Dziękuję.
Ja sadzę tę dynię w truskawkach, truskawki się zbierze a ona wtedy może spokojnie się rozrastać, ale też sadzę maksymalnie 3 krzaczki.
Też jestem ciekawy co wyrośnie z tej fasolki. Plany co do sadzenia to są jak zawsze, bardziej nastawienie na wieloletnie rośliny, mama planuję alejkę różaną, a ja mam do dosadzenia trochę drzewek w sadzie.
ewelkacha88 Dziękuję.
No plany ma każdy już. Też jeszcze nic nie wysiałem ale już niedługo.
Pozdrawiam.
Zima zima, ale już dziś 2*C wiec nie długo będę przycinać drzewka, bielić pnie. Mam teraz dwa tygodnie wolnego więc trochę się nadrobi rzeczy. W niedzielę zamówiłem trochę nasionek, wczoraj kupiłem worek ziemi więc może jeszcze coś wysieję w tym tygodniu, ale bardzo mało w tym roku będę wysiewać z braku czasu i jestem poza domem prawie cały czas.
Ale damy radę.

plocczanka Dziękuję.

Anna11 Dziękuję.

ewelkacha88 Dziękuję.

Pozdrawiam.

Zima zima, ale już dziś 2*C wiec nie długo będę przycinać drzewka, bielić pnie. Mam teraz dwa tygodnie wolnego więc trochę się nadrobi rzeczy. W niedzielę zamówiłem trochę nasionek, wczoraj kupiłem worek ziemi więc może jeszcze coś wysieję w tym tygodniu, ale bardzo mało w tym roku będę wysiewać z braku czasu i jestem poza domem prawie cały czas.

Helen Mirren
Właśnie przyszły pierwsze nasionka, nic szczególnego ale jest cebula i pomidor który chciałem w tym tygodniu wysiać, oczywiście dostałem dwa nawozy gratis.
Resztę nasionek będę zamawiać w wolnej chwili bo teraz trzeba w sadzie pracować.

Helen Mirren
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10

Kiedy wysiewasz pomidory i cebule ?

U mnie też nadal leży śnieg, ciekawe kiedy stopnieje. Dobrze, że nadeszło ocieplenie - depresji można dostać

Pomidorki wczoraj wysiałem, wiem że trochę za wcześnie bo jest mało światła jeszcze, ale mam możliwość doświetlenia, a chcę mieć bardzo wczesne pomidorki. Cebulę wysieję dzisiaj. 

Helen Mirren
-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Tak mnie naszło aby wysiać nasiona wyżlinu a nigdzie nie mogę na nie natrafić. Ktoś spotkał ??