Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
Byłam dzisiaj w Al... ale niestety oprócz ziemi jeszcze żadnych nasion, cebulek.
- piekara114
- 200p
- Od: 29 sty 2016, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hiacynt w szkle - pędzenie hiacyntów
piekara114 pisze:Dziś w Biedronce spotkałam świeżutką dostawę hiacyntów ze szklanymi wazonikami opakowane w kartonik. Cena 14,99 zł. Wazonik kolorem dopasowany do koloru kwiatka, czyli ciemnoróżowy wazonik do różowego hiacynta itp.
A chciałam przejrzysty do różowego kwiatka.... Poczekam co ludzie na mieszają i może trafię...
Czy w poprzednich latach cena później spadała?
Dziś zajrzałam do innej Biedronki z ciekawości za hiacyntami ze szklanymi wazonikami... I i tu cena 3,99 zł za zestaw... różnica 11 między sklepami.... ciekawa, która cena jet oficjalna??piekara114 pisze:Tak, ale z wazonikiem
Chyba, że u mnie ceny są pomylone. Już tak kilka razy się zdarzyło, ale zwykle na korzyść dla klienta...
Miałam kupować, ale rąk mi zabrakło....
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
W moim (tzn oleśnickim) Aldi były cebulki, od wczoraj tak przebrane, że nie została ani jedna lilia.
Zostały mieczyki (po 10 cebul), kalle po dwie cebulki, ale małe, nerine po 3, ismeny (6), crocosmie (15), śniedek po 3 cebule. Cena kapersa 8 zł, moim zdaniem mieczyki w tej cenie to taki sobie interes.
Wybrałam ismeny, nerine i crocosmie.
Zostały mieczyki (po 10 cebul), kalle po dwie cebulki, ale małe, nerine po 3, ismeny (6), crocosmie (15), śniedek po 3 cebule. Cena kapersa 8 zł, moim zdaniem mieczyki w tej cenie to taki sobie interes.
Wybrałam ismeny, nerine i crocosmie.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Re: Komonica Lotus
Ejczalina pisze:Czy wicie może gdzie kupić nasiona komornicy lotus ? Mój sklep rozwiązali i teraz szukałam w Google ale nie mogę znaleźć , może wy macie jakieś swoje strony
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W Obi była dziś promocja na niektóre cebule i kłącza - przecenili na 2,99 trochę dalii, mieczyków, łubiny, pełne orliki i pełną bordową malwę.
Ja się oczywiście nie mogłam oprzeć i kupiłam orliki....
Ja się oczywiście nie mogłam oprzeć i kupiłam orliki....
Pozdrawiam, Aneta:)
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Mam pytanie? kupował ktoś cebule lilii w sklepie C...le.pl ?? albo Sa.....y.pl ?
-
- 50p
- Od: 6 gru 2015, o 16:18
Od 23 cebulki kwiatowe w dyskoncie na L. ani słowa o mączce rogowej póki co.
W pierwszym mały wybór, ceny zawyżone, częste pomyłki.Carmelka00 pisze:Mam pytanie? kupował ktoś cebule lilii w sklepie C...le.pl ?? albo Sa.....y.pl ?
W drugim trochę większy wybór ale ceny też przesadzone.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Agnieszka jaki to jest ten drugi sklep?
Pozdrawiam Ela
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
W życiu bym tam nie zamówiła .Oni przy lilii Spring Pink (różowa) napisali biała i dali zdjęcie Annemarie's Dream
Pozdrawiam Ela
A po zakupieniu dziesięciu różnych lilii pewnie wszystkie zkwitłyby identycznie na żółto albo inny kolor.
- Kleksik
- 200p
- Od: 24 mar 2012, o 19:12
W tym pierwszym kupowałam ale było bardzo dużo pomyłek odmianowych, jakość cebul lilii i tulipanów delikatnie mówiąc byle jaka. Już tam nie kupuję bo mimo zrobienia zdjęć porażonych lub wyschniętych cebul i wysłania reklamacji spotkałam się tylko z odmową, że niby długo przetrzymałam cebule. Może 1 dzień po otwarciu przesyłki to długo.....Carmelka00 pisze:Mam pytanie? kupował ktoś cebule lilii w sklepie C...le.pl ?? albo Sa.....y.pl ?
Ja w drugim sklepie nie kupowałam ale zaprzyjaźnieni działkowcy tak i narzekali na ceny i nieadekwatną do niej jakość i zgodność odmianową.
A ponieważ tytuł tego wątku jest gdzie kupić więc podaję - cebule lilii w Lilipolu. Kupuję u nich od lat i na ok.200 cebul (łącznie ze wszystkich zakupów) kupionych były dwie pomyłki. Uważam, że to bardzo dobry wskaźnik.
Pozdrawiam
Katarzyna
Katarzyna