Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
- wisia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
Ja też od lat kupuję w L...polu i jestem bardzo zadowolona.
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Ja dziś znowu zawitałam do A.. , przebierałam w cebulach lilii , niestety z biegiem czasu są coraz bardziej zaniedbane no ale w marketach to norma.
Jednak po długim przebieraniu skusiłam się na Floks 'Orange Perfection' oraz Floks 'David' , jeżówkę purpurową oraz lilię orientalną Devotion
Zazwyczaj to co kupuję zgadza się z opisem, nawet te kupione w marketach i przez allegro.
Jednak po długim przebieraniu skusiłam się na Floks 'Orange Perfection' oraz Floks 'David' , jeżówkę purpurową oraz lilię orientalną Devotion
Zazwyczaj to co kupuję zgadza się z opisem, nawet te kupione w marketach i przez allegro.
Super. Już kombinuję, by się tam rano pojawić.brydziasia pisze:Od 23 cebulki kwiatowe w dyskoncie na L. ani słowa o mączce rogowej póki co.
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Elu masz rację, również w marketach tak nie powinno być ale ja myślę, że tu błąd tkwi raczej w tym, że tego rodzaju sklepy są nastawione na ilość, towar wystawiony na halach ogrzewanych do granic możliwości i pracownicy, którzy mają do ogarnięcia tony towaru wszelakiego i nie mający czasu i pojęcia jak opiekować się roślinami.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje kalle jeszcze śpią w trocinach, a ponieważ mam ich sporo i różnych kolorów to już nie szukam.
Pozdrawiam Ela
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Masz na myśli Zantedeschia aethiopica?
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam na myśli Cantedeskie ogrodowe, etiopska to inny gatunek
Pozdrawiam Ela
... Gdy zakupy robi się w odpowiednim czasie wszystko wygląda pięknie i w dobrej jakości ale nie rozumiem osób, które po kilku miesiącach w nieodpowiednim czasie chcą coś kupić a później narzekają, że wysuszone lub źle przechowywane. Bo takie cebulki często od dłuższego czasu powinny już rosnąć w ziemi . Często jesienne cebulki przechowywane i sprzedawane są wiosną...
Przykładowe cebulki od K...a może teraz bywa różnie.
Zmoderowano. Iwona
Przykładowe cebulki od K...a może teraz bywa różnie.
Zmoderowano. Iwona
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Ja na początku sezonu kupiłam w A... bardzo ładne cebule, teraz jak byłam były już przesuszone i dość często nadgniłe, to niestety brak odpowiedniego przechowywania, ale na to nie liczmy w marketach bo pracownicy którzy tam pracują mają inne zadania niż chuchanie i dmuchanie na cebulki kwiatowe.
- Kleksik
- 200p
- Od: 24 mar 2012, o 19:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko
jeszcze raz przeczytaj moją odpowiedź, główna moja uwaga to dotyczyła zgodności odmianowej.
A teraz powiększyłam sobie Twoje zdjęcie i na szeregu cebul liliowych widać ślady pleśni i grzyba - jakość dość nieciekawa.
I jeszcze cytat z Twojej odpowiedzi "... Gdy zakupy robi się w odpowiednim czasie wszystko wygląda pięknie i w dobrej jakości ale nie rozumiem osób, które po kilku miesiącach w nieodpowiednim czasie chcą coś kupić a później narzekają, że wysuszone lub źle przechowywane. Bo takie cebulki często od dłuższego czasu powinne już rosnąć w ziemi ". Przykre, że traktujesz nas jako początkujących ogrodników co nie wiedzą kiedy kupować cebule i nie wiedzą kiedy cebule powinny być w ziemi.
I kolejna uwaga - szanujący się sklep nie powinien sprzedawać cebul "po kilku miesiącach w nieodpowiednim czasie"...
jeszcze raz przeczytaj moją odpowiedź, główna moja uwaga to dotyczyła zgodności odmianowej.
A teraz powiększyłam sobie Twoje zdjęcie i na szeregu cebul liliowych widać ślady pleśni i grzyba - jakość dość nieciekawa.
I jeszcze cytat z Twojej odpowiedzi "... Gdy zakupy robi się w odpowiednim czasie wszystko wygląda pięknie i w dobrej jakości ale nie rozumiem osób, które po kilku miesiącach w nieodpowiednim czasie chcą coś kupić a później narzekają, że wysuszone lub źle przechowywane. Bo takie cebulki często od dłuższego czasu powinne już rosnąć w ziemi ". Przykre, że traktujesz nas jako początkujących ogrodników co nie wiedzą kiedy kupować cebule i nie wiedzą kiedy cebule powinny być w ziemi.
I kolejna uwaga - szanujący się sklep nie powinien sprzedawać cebul "po kilku miesiącach w nieodpowiednim czasie"...
Pozdrawiam
Katarzyna
Katarzyna
-
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dwa lata temu kupiłam sporo tulipanów i krokusów u p.Królika i jestem zadowolona. Cebule były zdrowe, odmiany zgodne i nawet fajny gratis z krokusów.
Pozdrawiam. Sławka
Przyłączam się do Elizy. Smutne ale wyleczyłam się skutecznie z zakupów tam. I nawet nie odpisują na reklamację.
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006