Ogród ciągle w budowie 2016
- lanceta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Kasiu, a mnie zauroczyła Wannabee - wesolutka, oczy się do niej śmieją - sama radość.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tereniu a propos dalii Wannabee to tak sobie pomyślałam, że gdyby kobieta wystroiła się w te kolorki razem ... to otrzymała by niezbyt pochlebne opinie na temat gustu ... ale w przyrodzie wszystkie chwyty dozwolone Ja tylko o wrażeniach wizualnych , bo dalli nie mam, ale podoba mi się ta różnorodność i nieprzewidywalność jak w przypadku np. Twyning's Smartie ... życzę
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Nie wiedziałam, że dalie się wyradzają Co prawda u tej Vuurvogel to wada, ale urody jej nie odbiera
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
A mi się Wannabe bardzo spodobała, taka oryginalna z niej "kobieta" i się niczym nie przejmuje To połączenie różowy+pomarańczowy jest typowo tropikalne, jak kwiatki we włosach tańczącej Hawajki. Pewnie dlatego na przedwiośniu tak mi się podoba, że kojarzy się z tropikalnym klimatem?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Czas zakończyć ten przegląd "odgrzewanych kotletów" jak tu niektórzy mawiają Tym bardziej, że wiosna za progiem
Lodziu Wannabee taka właśnie jest - radosna Obok dalii w takich kolorach nie przejdziesz obojętnie.
Ewuniu właśnie za tę zmienność i nieprzewidywalność kocham dalie Ładnych pare lat temu, będąc na południu Włoch odwiedziłam lokalny targ. Zainteresowało mnie jedno ze stoisk oblegane przez kobiety. Był tam stos chust, szali, apaszek w najróżniejszych kolorach i w bardzo przystępnej cenie. Moją uwagę przykuł zwiewny pomarańczowy szal i czym prędzej go wyciągnęłam. Jakież było me zaskoczenie gdy stwierdziłam, ze drugi jego koniec jest w kolorze.... różowym Długo nad nim myślałam, aż w końcu wymyśliłam, ze można go nosić tak, ze tylko jeden koniec będzie widoczny i w praktyce zamiast jednego, będę mieć dwa szale
Marysiu niestety wyradzają się Najczęściej pełne dalie pokazują środki, albo mają zdeformowane płatki, albo wracają do koloru przodków. Czasem jest to chwilowy kaprys - zwykle w skutek złych warunków. A czasem niestety dalia już tak ma i nic już z niej dobrego nie będzie.
Aga Kiedy byłam piękna i młoda, a przede wszystkim w formie zdarzyło mi się trochę podróżować. Będąc w USA miałam dojście do zaplecza ciucholandu, więc narobiłam zakupów jak szalona. Dzięki temu, kiedy pojechałam potem do Włoch, nie wstydziłam się mojej garderoby, a nawet na niektóre ciuszki Włoszki patrzyły zazdrosnym oczkiem. A potem wróciłam do kraju... i nagle część rzeczy wydała mi się... nieodpowiednia, niestosowna do założenia. Kilka kiecek wykorzystałam przy okazji jakichś wesel (w USA i we Włoszech nosiłam je na co dzień), reszty nie odważyłam się włożyć i wyjść na ulicę... To chyba jest kwestia otoczenia, mentalności. W USA w ogóle była swoboda - tam to był normalny widok kobieta w wałkach na głowie na zakupach. U nas pamiętam jak czasem babci się zdarzyło, ze musiała iść do sklepu, albo sąsiadki, to wałki bardzo starannie chustką obwiązała, zeby nikt nie widział...
Ale wracajmy do dalii - dzisiaj już ostatnie moje królewny z ubiegłego sezonu.
Wootton Carnival - średniej wysokości o dość sporych kwiatach. Niestety miała mało białych płatków - głównie zakwitały całe czerwone kwiaty.
Wyn's Zodiac - dość wysoka o ogromnych kwiatach dalia.
York and Lancaster - średniej wysokości i średniej wielkości pompon w barwach narodowych. Co prawda przez większość sezonu prezentował tylko barwy Lancaster, ale w drugiej części sezonu York też doszedł do głosu - słabo co prawda, ale nie tracę nadziei
Yuraku - średniej wielkości krzak z ogromnymi kwiatami.
Zorro - posturą podobna do poprzedniej - muszę je obok siebie posadzić; powinny dobrze razem wyglądać.
Lodziu Wannabee taka właśnie jest - radosna Obok dalii w takich kolorach nie przejdziesz obojętnie.
Ewuniu właśnie za tę zmienność i nieprzewidywalność kocham dalie Ładnych pare lat temu, będąc na południu Włoch odwiedziłam lokalny targ. Zainteresowało mnie jedno ze stoisk oblegane przez kobiety. Był tam stos chust, szali, apaszek w najróżniejszych kolorach i w bardzo przystępnej cenie. Moją uwagę przykuł zwiewny pomarańczowy szal i czym prędzej go wyciągnęłam. Jakież było me zaskoczenie gdy stwierdziłam, ze drugi jego koniec jest w kolorze.... różowym Długo nad nim myślałam, aż w końcu wymyśliłam, ze można go nosić tak, ze tylko jeden koniec będzie widoczny i w praktyce zamiast jednego, będę mieć dwa szale
Marysiu niestety wyradzają się Najczęściej pełne dalie pokazują środki, albo mają zdeformowane płatki, albo wracają do koloru przodków. Czasem jest to chwilowy kaprys - zwykle w skutek złych warunków. A czasem niestety dalia już tak ma i nic już z niej dobrego nie będzie.
Aga Kiedy byłam piękna i młoda, a przede wszystkim w formie zdarzyło mi się trochę podróżować. Będąc w USA miałam dojście do zaplecza ciucholandu, więc narobiłam zakupów jak szalona. Dzięki temu, kiedy pojechałam potem do Włoch, nie wstydziłam się mojej garderoby, a nawet na niektóre ciuszki Włoszki patrzyły zazdrosnym oczkiem. A potem wróciłam do kraju... i nagle część rzeczy wydała mi się... nieodpowiednia, niestosowna do założenia. Kilka kiecek wykorzystałam przy okazji jakichś wesel (w USA i we Włoszech nosiłam je na co dzień), reszty nie odważyłam się włożyć i wyjść na ulicę... To chyba jest kwestia otoczenia, mentalności. W USA w ogóle była swoboda - tam to był normalny widok kobieta w wałkach na głowie na zakupach. U nas pamiętam jak czasem babci się zdarzyło, ze musiała iść do sklepu, albo sąsiadki, to wałki bardzo starannie chustką obwiązała, zeby nikt nie widział...
Ale wracajmy do dalii - dzisiaj już ostatnie moje królewny z ubiegłego sezonu.
Wootton Carnival - średniej wysokości o dość sporych kwiatach. Niestety miała mało białych płatków - głównie zakwitały całe czerwone kwiaty.
Wyn's Zodiac - dość wysoka o ogromnych kwiatach dalia.
York and Lancaster - średniej wysokości i średniej wielkości pompon w barwach narodowych. Co prawda przez większość sezonu prezentował tylko barwy Lancaster, ale w drugiej części sezonu York też doszedł do głosu - słabo co prawda, ale nie tracę nadziei
Yuraku - średniej wielkości krzak z ogromnymi kwiatami.
Zorro - posturą podobna do poprzedniej - muszę je obok siebie posadzić; powinny dobrze razem wyglądać.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twoje odgrzewane kotlety są śliczne , ostatnio spotkałam duży wybór W Auchan, ale ja nie sadzę , będę oglądała u Ciebie
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Witam dopisuję się do wątku - kiedyś go już przeglądałam i zgubiłam, nadrabiam
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kasiu, odgrzewane kotlety nie dorównują świeżym w przeciwieństwie do kwiatków kwitnących latem, a pokazywanych na fotografii zimą czy choćby i na przedwiośniu. Zawsze są urocze i zawsze cieszą to, co mają cieszyć: oczy i dobrze oddziałują na zmysł estetyczny.
Obrazów pięknych dalii nigdy za wiele, więc pokazuj, póki jeszcze w ogrodach mało do fotografowania.
Słonko niech ogrzewa Ciebie i Twoje roślinki jutro i przez cały marzec.
Obrazów pięknych dalii nigdy za wiele, więc pokazuj, póki jeszcze w ogrodach mało do fotografowania.
Słonko niech ogrzewa Ciebie i Twoje roślinki jutro i przez cały marzec.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Kasiu też należę do fanklubu podglądaczy twoich daliowych dam dworu więc wstawiaj fotki do woli , bo nie da się obok przejść obojętnie. Tak myślę, że dalie w ilości swych odmian dorównują , zmoże i przewyższają róże...zwane królowymi ogrodów
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu w tej serii wybieram Wyn's Zodiac i bardzo się zmartwiłam, że piękne odmiany z czasem znikają
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Cudne dalie pokazałaś po raz kolejny . Ciekawa jestem co u Ciebie w ogrodzie słychać ?? Czy pojawiły się pierwsze zwiastuny wiosny ?? Czekam na foto i pozdrawiam .
Karolka ja czasem też mówię, ze więcej nie sadzę,, ale... nie potrafię się oprzeć
Natalka witaj
Lucynko mój prywatny alfabet daliowy już zakończyłam - w samą porę, bo wiosna przyszła
Ewciu czas na nowe fotki
Marysiu nie martw się - jak maja dobrze to się wcale tak często nie wyradzają
Ewelko właśnie wczoraj byłam na działce, żeby sprawdzić jak tam się wiosna ma. I wyszło na to, że czas otwierać nowy wątek
Zapraszam wszystkich do nowego wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=99885
Natalka witaj
Lucynko mój prywatny alfabet daliowy już zakończyłam - w samą porę, bo wiosna przyszła
Ewciu czas na nowe fotki
Marysiu nie martw się - jak maja dobrze to się wcale tak często nie wyradzają
Ewelko właśnie wczoraj byłam na działce, żeby sprawdzić jak tam się wiosna ma. I wyszło na to, że czas otwierać nowy wątek
Zapraszam wszystkich do nowego wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=99885