Na pewno nie jest za późno. Dwa lata temu (jak dopiero próbowałam bawić się w ogrodniczkę i nie wiedziałam, że lobelię sieje się wcześnie) posiałam ją dokładnie 17 kwietnia (w domu na parapecie południowym), a 17 maja pikowałam ją do gruntu (też się narobiłam, bo pikowałam... z niewiedzy...pojedynczo ). Fakt, że zakwitła później niż innym, bo koniec czerwca/początek lipca, ale kwitła bardzo długo i obficie - pod sosną miałam dosłownie fioletową poduszkę (żałuję, że nie zrobiłam wtedy zdjęcia). Po tym sukcesie dostałam skrzydeł i zaczęłam wgłębiać się w sianie kwiatków (w ubiegłym roku tak dość spokojnie, ale w tym...to już po prostu ogarnęło mnie szaleństwo).ogrodekamh pisze:U was takie piękne wschody lobelii , a ja jeszcze swoich nie wysiałam. Jutro zabieram się za sianie, chyba nie zapóżno?
Lobelia cz.3
Re: Lobelia cz.3
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie . Śliczne macie już wchody a ja jeszcze nie wysiałam lobelii i ciągle czekam . Uważam jednak, że nic straconego bo i tak teraz mało słońca jeszcze . Trzymam kciuki za wasze maluchy i pozdrawiam .
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
Powiedzcie mi kochani - po ilu dniach od posiania powinna zacząć wschodzić lobelia?
Moja żadnych "ruchów" nie wykazuje
Moja żadnych "ruchów" nie wykazuje
Pozdrawiam, Aneta:)
- Brygida608
- 50p
- Od: 9 sty 2016, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja też 5-6 dni,dziś juz są piękne kiełki. W zeszłym roku nie powiodło mi się z lobelią,w tym roku włożyłam w nią wiecej serca i chucham i dmucham
Julia
- Brygida608
- 50p
- Od: 9 sty 2016, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie pną się w górę,brawo - moje są jeszcze malusieńkie. Może jutro dam foto, chcę również się pochwalić
Julia
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
Śliczne te Wasze maleństwa
Właśnie sprawdziłam - siałam 15.02 .... na razie cisza
Właśnie sprawdziłam - siałam 15.02 .... na razie cisza
Pozdrawiam, Aneta:)
Zaczynam wam zazdrościć, ja swoje wysiałam 8 dni temu i nadal cisza.
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elwira, powolutku, Ty też się doczekasz swoich maleństw
Dziękuję za słowa otuchy.