Familokowego ciąg dalszy
- mimoza55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu nowy wątek zaczęłaś wiosennie, w Twoim ogrodzie też pokazały się kosy, lubię te ptaszki o świcie będą dawały darmowe
koncerty widzę że wiosna już zapukała do twego ogrodu do mnie też nieśmiało zagląda, piękne fotki
koncerty widzę że wiosna już zapukała do twego ogrodu do mnie też nieśmiało zagląda, piękne fotki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WANDZIU od wczoraj z przerwami pada i nawet nie wchodziłam na ogródek wiec nowych fotek brak .Sama jestem ciekawa czy wreszcie pokazały się Ranniki i czy przebiśniegi pokazały wreszcie swoje kwiaty.Kosy są na porządku dziennym właśnie dla nich i sikorek zawiesiłam karmnik w ogródku .Latem mają wodę a wiosną podkradają moje dżdżownice
GRAŻYNKO czosnek był posadzony nisko tylko chyba mrozy wybiły go na powierzchnie .Jednak w miejscu w którym go posadziłam ma cieplutko i zacisznie i może dlatego wyjrzał na powierzchnię.Przysypałam go ziemią Widziałam Twoje pomidorowe szaleństwo .Wysiałam więcej ananasowych pomidorków i wszystkie fajnie wykiełkowały, Fiutki i inne również .Teraz będzie dylemat gdzie te wszystkie sadzonki posadzić jak miejsca w ogródku brak Jednak zawsze mówią ,że od przybytku głowa nie boli
15 luty ubiegłego roku
10 marzec ubiegłego roku
10 marzec
Ciekawe jak bedzie w tym roku
GRAŻYNKO czosnek był posadzony nisko tylko chyba mrozy wybiły go na powierzchnie .Jednak w miejscu w którym go posadziłam ma cieplutko i zacisznie i może dlatego wyjrzał na powierzchnię.Przysypałam go ziemią Widziałam Twoje pomidorowe szaleństwo .Wysiałam więcej ananasowych pomidorków i wszystkie fajnie wykiełkowały, Fiutki i inne również .Teraz będzie dylemat gdzie te wszystkie sadzonki posadzić jak miejsca w ogródku brak Jednak zawsze mówią ,że od przybytku głowa nie boli
15 luty ubiegłego roku
10 marzec ubiegłego roku
10 marzec
Ciekawe jak bedzie w tym roku
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Jak będzie? Inaczej - nigdy nie jest dwa razy tak samo
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam i ja w nowym wątku No faktycznie , jednego dnia śnieg a drugiego łebki już na wierzchu oj to już wiosna i u Ciebie . U mnie kwitnie oczar i inne się spieszą do kwitnienia. po niedzieli ma być b. słonecznie to i wiosna ruszy podoba mi się sposób na róze , chyba patyczki pod butelkami. Kolejny sposób do wypróbowania Ja jakieś doniczki z patyczkami przeniosłam do garażu, ale nie wiem czy nie wyschły , mimo podlewania, zobaczymy. Bez Południa ma już duże listeczki
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Wiosna coraz bliżej jak już pierwsze kwiatki spotkać można teraz tylko trochę i będzie kolorowo
Jadziu u Oli w wątku pisałaś o Astvicie - poczytałam w necie i piszą o nim same pochwały , a jakie są Twoje doświadczenia z tym nawozem??
Jadziu u Oli w wątku pisałaś o Astvicie - poczytałam w necie i piszą o nim same pochwały , a jakie są Twoje doświadczenia z tym nawozem??
- JAKUCH
ANIU odpowiedziałam ci u Oli z pewnością Ola się nie pogniewa wiec po co się powtarzać .Dopiero zaczęłam przygodę z tym środkiem i mam zamiar każdej róży do dołka wsypać po łyżce także czosnkom .Trzeba było to juz zrobić jesienią ,żeby miały dobry start. Coraz więcej roślin się budzi szczególnie cebulowych
KAROLCIA w taki sposób juz lata ukorzeniam róże i nie tylko .Zima taka ze śniegiem nie jest dla nich zabójcza. Miałam też zadoniczkowane patyczki w domu niestety nie przeżyły ,chociaż pilnowałam z podlewaniem .Jednak na dworze jest większa wilgotność niz w domu .Następne patyczki w doniczkach miałam za oknem i te tak sobie przetrwały .To takie moje doświadczenie i wiem na pewno ,że już do domu nie zabiorę żadnych patyczków
NATALKO nigdy nie ma identycznego sezonu oby tylko nie był gorszy niż poprzedni
6 marca u/r
KAROLCIA w taki sposób juz lata ukorzeniam róże i nie tylko .Zima taka ze śniegiem nie jest dla nich zabójcza. Miałam też zadoniczkowane patyczki w domu niestety nie przeżyły ,chociaż pilnowałam z podlewaniem .Jednak na dworze jest większa wilgotność niz w domu .Następne patyczki w doniczkach miałam za oknem i te tak sobie przetrwały .To takie moje doświadczenie i wiem na pewno ,że już do domu nie zabiorę żadnych patyczków
NATALKO nigdy nie ma identycznego sezonu oby tylko nie był gorszy niż poprzedni
6 marca u/r
- adamanna
- Kontakt:
Dziękuję , lecę poczytać
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu a to dopiero niespodzianka To ja czekam do wiosny na Twój wątek a ty już wystartowałaś , ale nic dziwnego skoro w ogródku już troszeczkę wiosny widać . Dobrze, że zajrzałam .
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witaj Jadziu miło znów gościć u Ciebie wspomnienia zeszłoroczne super, szkoda tylko, że w tym roku wszystko później, no ale u Ciebie już powoli wiosna przychodzi, faktycznie pogoda trochę dobijająca, bo u mnie też pada i pada, no ale czekajmy, a mam nadzieję, że nas zaskoczy
- JAKUCH
MARIUSZU mnie również znów gościć Cię w moim różanym królestwie.Wszystko powoli sie rozkręca i coraz więcej cebulowych wygląda z ziemskich czeluści.Nie wszystkie lata są jednakowe lecz zawsze wiosna nadchodzi nie ma innej opcji i to jest ważne
DAYSY ano otwarłam już wątek a deszcze znów pokićkały w głowach roślinom.Dzisiaj byłam w ogródku miedzy deszczami i zrobiłam parę fotek
ANIU nie ma za co zawsze do usług trzeba się wymieniać doświadczeniami po to tu jesteśmy ,żeby jedna od drugiej mogła się czegoś nauczyć
Irysy żyłkowane
Nie mam pojęcia z jakiej rośliny to liście może to jakaś szałwia ???
Kokorycz lakolistna
DAYSY ano otwarłam już wątek a deszcze znów pokićkały w głowach roślinom.Dzisiaj byłam w ogródku miedzy deszczami i zrobiłam parę fotek
ANIU nie ma za co zawsze do usług trzeba się wymieniać doświadczeniami po to tu jesteśmy ,żeby jedna od drugiej mogła się czegoś nauczyć
Irysy żyłkowane
Nie mam pojęcia z jakiej rośliny to liście może to jakaś szałwia ???
Kokorycz lakolistna
- adamanna
- Kontakt:
A te liście to nie naparstnica???
- JAKUCH
ANIU nie to nie jest naparstnica, bo te liście są włochate a naparstnica takich nie ma .Kurcze muszę spojrzeć na fotki z ubiegłego roku czy też takie mam
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Ale wielkie iryski, Jadziu piękne widoki Patrzyłam dziś, czy z moich coś nie startuje, ale ani z irysów, ani z narcyzów na razie nic nie wychyla łebka To tylko kwestia czasu, bo jak już jest na plusie temperatura to z dnia na dzień będzie więcej cebulek wyłazić
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka