Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Wydaje mi się, że to całkiem ładny krzaczek. Szczerze mówiąc nie widzę, żeby coś jej dolegało, czy było z nia nie tak. Jest bardzo zbliżona i szerokością i wysokością do mojej. A zdjęcie z 2015 pokazuje, że fajnie też kwitnie. Sądzę, że większość z nas zasugerowało się opisem, że to róża pnąca i wyobrażałysmy sobie, że będzie zwyczajnie wyższa. No cóż, ja też myslałam , że będę mieć 175 cm, a Bozia sprawiła, ze nawet nie mam 160 cm wzrostu . Prawie 30 lat temu, aby dorównać wzrostowi mojemu przyszłemu M. miałam 13 cm szpilki i zamiast welona - kapelusz, wszystko po to, aby przy ołtarzu jakoś wyglądać :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EWUNIU ,że pięknie kwitła to fakt niezaprzeczalny .W Goczałkowicach widziałam ja przyciętą na 0,5 m i gdy zobaczyłam ją calutką w kwiatach to musiałam zajrzeć co to za róża tak cudnie kwitnie .Okazało się ,że to RU .Jednak swoja wiosną zetnę na jakiś 1m niech sie zagęści od dołu zresztą dosadziłam jej dołem patyczki i ciekawe czy się ukorzeniły
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ooo, Wawrzynek różowy już ma pąki i niebieską przylaszczkę widać--jaki człowiek spragniony takich widoków ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu przynoszę dobra wiadomość ;:333 . Wyszłam do ogrodu i podejrzałam patyczki, jak na razie wszystkie zielone i mają czerwone noski. Mimo takich mrozów, pięknie przezimowały pod śniegiem. Mam nadzieje, że wszystkie przeżyją ;:215 . U Ciebie widzę też ładne. Cieszą takie widoki, oj cieszą ;:304 , oby się dobrze rozwijały.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DAYSY moje ogrodowe patyczki też w świetnej formie jak na razie, lecz dzisiaj zauważyłam ,że nie całkowicie jeszcze jest rozmrożona ziemia.Tylko jakieś 30 cm, a potem skała bo chciałam zrobić większą dziurkę i sie nie dało
KAROLCIA dostałam sadzonkę tego wawrzynka od Reni [Reniak] i bardzo sie cieszę .Juz z niecierpliwością czekam na jego kwiaty
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Na tak kwitnące łany krokusów już nie mogę się doczekać... ;:65 Wiosno, nadchodź jak najrychlej, bo wszystkie przebieramy nóżkami za pracą w naszych ogrodach!
Ru zjawiskowa ;:138 Żeby moja chociaż w połowie tak kwitła, złego słowa bym na nią nie powiedziała, ale ona po tylu latach nadal ma trzy pędy i nie pomaga ani mocne cięcie ani zmiana stanowiska :(
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Jadziu, jestem :wit
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO gdzieś sie podziewała tak długi czas jak tam prace ogródkowe
DOROTKO moja RU jest od lata 2011 czyli sporo latek już ma a kupiłam ja w donicy.Mnie jednak nie bardzo zadowala to ,że nie ma ochoty wypuścić kolejnej łodyżki .,Posadziłam patyczki i niestety wszystkie padły bo w ten sposób chciałam ja zagęścić .Dzisiaj spoglądałam i stary pęd będzie musiał być bardzo nisko cięty zostaną tylko 3 boczne pędy .Niestety chyba na wys metra ja przytnę może w ten sposób uda mi się ja zagęścić

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

http://www.pl.image-share.com/upload/538/94.jpg
Jak malowane, Jadziu, te Twoje róże, jak malowane ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ładnie tak cichaczem otwierać wątek? A ja chyba ślepa byłam, że nie zauważyłam otwartej furtki :oops: Ale już jestem i na dodatek bardzo podoba mi się Twoja wiosna :heja Zawsze bardzo chciałam mieć ranniki, o tej porze roku jaśnieją jak słoneczka. Nie mogę odżałować, że kwitną tak wcześnie. Dopiero koniec lutego, a u Ciebie na działeczce całkiem sporo się dzieje. Wiem, że miewałaś już wcześniejsze wiosny, ale dla mnie to zaskoczenie. Różane patyczki zapowiadają się świetnie :heja
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jadziu u ciebie już takie noski z pod ziemi ;:oj suuper idzie wiosna :tan Na zdjęciach twoja RU wygląda bajecznie ,chciałabym aby moja w tym roku pokazała wreszcie charakter ,nie musi być wysoka byleby tak ładnie kwitła ;:170
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu piękne wspomnienia ;:333
Wpadł mi w oko Multi Blu - cudny ;:215
;:3 ;:3 na cały tydzień życzę ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU niestety ten powojnik jest u mnie chimeryczny mam go już parę lat i nie bardzo ze mną chce współpracować .Tobie również pracowitego tygodnia może wreszcie wyjdą na powierzchnię wyczekiwane Ranniki a przebiśniegi wreszcie pokażą kwiatki a nie tylko pąki
TOLINKO ;:180 lecz widzisz ona mnie tylko w części zadowala .Chciałabym ,żeby miała więcej pędów wtedy kwitnienie byłoby bardziej spektakularne
IWONKO wcale nie cichaczem otwarłam wątek myślałam ,ze za chwilkę zakwitną Ranniki i pokażą piękne dzwonki przebiśniegi a tu juz tydzień czekam na te cuda .
BEATKO Doktorek jest cudowny a jak pachnie hmmmmmm raj na ziemi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”