![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Jak już pisałem, od lat poluję na tę odmianę, udało mi się dostać i posadzić Kalwilę Czerwoną Zimową, ale jeszcze nie owocowała i nie wiem czy to będzie to co ma być (bywało już, że pomylona odmiana), ale jeśli tak, to ma ona mieć też prawie ten sam smak i wygląd, który pamiętam z dzieciństwa. No i będę wtedy miał zrazy do odstąpienia.
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
@hafciarz - dokładnie tak, M. Oberlandzka to zupełnie nie to, miąższ prawie bez czerwonego zabarwienia (czasem lekko pod skórką), a dojrzałe jest po prostu watowate. Na wpół dojrzałe, jedzone prosto z drzewa całkiem smaczne i tylko dlatego zostawiłem - jakie było moje rozczarowanie, jak spróbowałem tej Malinówki, ech - ale może dla poprawności zaszczepił bym na niej właściwą Malinówkę.
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)