Sami swoi u Seby cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje hobby cz.2

Post »

Sebastian same się trzymają serio :D zresztą sam sprawdź ?
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Dwa dni u Ciebie nie byłam, a tu 3 strony natrzaskane ;:224 świetny jest ten szklany regał - samodzielnie zrobiony czy kupiony? Pierwszy raz taki widzę ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam :wit

Ale był dziś piękny dzień ! Chce się żyć :D Po zimie nie został żaden ślad ;:224 Szczerze jestem zdziwiony, że śnieg tak szybko stopniał. A było go naprawdę dużo ;:224
W piątek zaczynam pierwsze wiosenne porządki - na początek muszę posprzątać ogród. W sobotę zacznę sprzątać tunele foliowe. W jednym mam dużo rzeczy naprawić. Wkrętarka już się ładuje :D

Aga zrobię tak jak mówisz, dokupię kilka osłonek. Przywiążę je do drzewek rozciągliwym materiałem 0 jakim jeszcze to nie wiem.
W razie jakiegokolwiek problemu zwrócę się do Ciebie :wink:

Lena wypróbuję na jednym drzewku, może sprawdzi się ;:333

Natalia troszkę się działo :)Regał dostałem od cioci - miała kiedyś sklep z kosmetykami. Może ma jeszcze jeden ? ;:oj Drugi by mi się przydał.
Może ktoś ma do oddania na olx ?
Sprawdziłem, są do kupienia, ale cena zniechęca :roll: Nie wiedziałem ,że są tak drogie :shock:

Tulipany ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciemiernik, rododendrony (ten drugi ma ponad 180cm)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kotek towarzyszył mi w ogrodzie ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spadły pierwsze szyszki

Obrazek

Taki widoczek mam od południowej strony : lasy, łąki, zarośla ...

Obrazek

Zachód słońca

Obrazek

Wsiałem petunie. Teraz wygrzewają się na piecu :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowy nabytek. Nie wiem po co mama kupiła jeżówki. Wzeszło mi ich z 200 ;:306

Obrazek

Pozdrawiam,
Seba :wit
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Seba mi z sianych rok temu jeżówek żadna nie zdążyła zakwitnąć w pierwszym roku, więc może dobrze, że Mama kupiła, żebyś mógł już teraz oglądać kwiaty ;:108 Bardzo wdzięczne są i fotogeniczne. Jak już Ci zakwitną te sadzone jesienią i te z kapersa, to ładnie proszę, zrób im małą sesję fotograficzną i sam się przekonaj, jakie z nich ładne modelki :)

Mój kotek też jest najlepszym towarzyszem prac ogrodowych, zawsze siada niedaleko i nie wiem, dogląda? pilnuje? :wink:
Zachód słońca elegancki! :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sebastian pięknie! u mnie też wczoraj pogoda dopisała, piękne rododendrony ;:oj mój jeden większy dostał ciemnych plam, chyba troszkę przemarzł biedak, a butelki? sam zobaczysz ,że jest ok :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
jagusia111

Post »

Sebuś nie do drzewek. Owijki zakładasz normalnie i w połowie przewiązujesz czymkolwiek. Owijka jest sobie luźno tak jak sama się ułoży na drzewku, a przewiązanie służy tylko temu żeby wiatr nie zwiał, albo zając nie zdjął. U mnie tak są zakładane na dwa lata i nic im się nie dzieje. Po dwóch latach idą na następne drzewka. Przewiązywałam już sznurkiem, drucikami, troczkami co akurat jest do dyspozycji. Troczki możesz zrobić nawet ze starej bawełnianej podkoszulki itp.
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Seba, ale tawułki to Ci chyba sprawiły przyjemność?
Nie mam ani jednej, kiedyś miałam. W tym roku to już i tak za dużo dobroci mam, ale jak sie zmieszczą to na pewno do nich kiedyś powrócę. :D
Piękny masz widok z domu-żadnych zabudowań. ;:173
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Seba petunie już podziwiałam w wątku tematycznym. ;:108 Zwykłych jeżówek nigdy za dużo, są takie bezproblemowe, mamie się podobają, dlatego dokupiła. ;:215 Pasjonatów ogrodnictwa każdy pączek cieszy, ;:65 szczególnie jak słońce przygrzewa i wreszcie czuć wiosnę.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Tobie mama kwiaty kupuje ;:oj Ja to nie mogłem w grudnika na święta uwierzyć (oczywiście opadł, bo stał w pokoju na piętrze, a po przeniesieniu na dół po tygodniu nieuniknione.. Chciała dobrze ;:173 )
A te tulipany to z doniczki,nie? Takich już nie produkują ;:306
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Witam :wit

Ostatnio nie mam czasu na własny wątek. Jak już odpowiadam to i zdjęcia jakieś pokaże :D
Dzisiaj pierwszy raz w tym roku zagrzmiało :shock: Przeszły dwie burze, dość mocno padało i wiało.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widoczki na okolicę
;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnieszka
jak wszystkie zakwitną w przyszłym roku będzie pięknie ;:173 Już nie mogę się doczekać.
Na pewno zrobię z nimi sesję fotograficzną, obiecuje ;:333
Moje kotki lubią obserwować z niedużej odległości, czasem coś spsocić. Moja nowa kotka wszędzie wchodzi mi w kadr ;:306

Lenka przemarzł Ci rododendron ? Mój nie jest okrywany na zimę. Będzie miał dużo kwiatów w tym roku ;:173

Aga (jagusia111) już wszystko rozumiem :D Jutro postaram się zabezpieczyć wszystkie jabłonie.

Elu taaak, sprawiły mi przyjemność :D Kiedyś miałem dwie ciemno-różowe, ale uschły. Nie wiem dlaczego.

Soniu
szkoda, że jeżówka jest byliną krótkowieczną i po kilku zimach zamiera.Nie wiem dlaczego, ale tylko wyszły z ziemi jeżówki różowe (bardzo gęsto). Reszta nie wychyliła łebka z ziemi.Po dzisiejszym deszczu poczułem wiosnę, cudowny zapach ;:215

Mati tak, mama mi kupuje :) Jak tylko poproszę to kupi. Grudników mam kilka, nie wolno ich przenosić podczas kwitnienia :!:
To cięte tulipany, Twoje ulubione :wink:

Jutro zajrzę do Waszych ogrodów ;:108

Pozdrawiam,
Seba
:wit
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sebastian "zazdraszczam" burzy!! ;:138 kocham burze :D tak rododendron , ma takie lekko brązowe liście, ale nie wszystkie, za to kwiatów ma mnóstwo :D piękne zdjęcia echh i jeszcze masz bazie! ;:oj to na bank wiosna :tan
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Kontakt:

Post »

No mój drogi foty robisz zawodowe, dobrze bo ja z zawodu już wylatuję na emeryturę ;:306 czas na młodzież jak widać. U mnie burzy nie było, choć lało jak z cebra. Ale zanim się rozlało można było podziwiać Tatry, w całej okazałości, a to nie częsty widok z takiej odległości. Pięknościowo.
Oj, ja kwiatków na razie nie mam za wiele, musze troszkę posiać jednak chyba. Za to wysiałam dziś pierwsze pomidory ;:183
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Witaj Seba :wit
Przyszłam z rewizytą, zaczęłam przeglądać obydwa wątki i wsiąkłam na dłużej. Masz duży ładny ogród i ciekawe plany na ten sezon, będę kibicować. Zachwyciły mnie twoje zeszłoroczne plony warzywne, gratuluję i życzę równie dobrych w tym roku. Jestem pod wrażeniem ilości zakupionych nasion, będzie się działo.
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Zdjęcie jak zawsze bardzo lepsze ;:215 Miło się ogląda :wink:
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

seba1999 pisze: Nowy nabytek. Nie wiem po co mama kupiła jeżówki.
Bo jeżówki są absolutnie przecudne!! A szczególnie, jak siadają na nie pszczoły i motyle ;:173

Fotki genialne! ;:215
U mnie pod domem wiatr złamał piekną kalinę (moja babcia mówi - śnieżną kulę) :roll:
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”