Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Witajcie kochani :wit
Można powiedzieć , że zaczynam weekend pełnym pyskiem. Przede mną dwa dni wolnego... :heja
Żeby tylko pogoda dopisała, bo mam plany iść trochę posprzątać ogród z zimowego brudu.
Dziś ;:3 świeciło ,ale ciepło to było tylko jak wyglądałam zza okna. Dość zimny wiatr wiał i odczuwało się bardzo ziąb...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu kupiłaś nasionka?Siej te piękne kwiatuszki , bo warto a są bezproblemowe.
Wśród róż posadzone , dodają im takiej lekkości.
Obrazek

Obrazek

Moje, w tej chwili mają się tak.... ;:7

Obrazek

Małgosiu dobrze że psiaki są żywe i mają dużo energii. Znaczy się że są zdrowe i nic im nie jest. Ja zawsze poznam ,że mojej Daisy coś jest bo całkiem inaczej się wtedy zachowuje...Zawsze wszędobylska a jak coś ją głębi, jest taka nieobecna. ;:185
Dalie z nasionek bardzo fajnie się rozrastają . Na jesień może zostawię sobie parę kłączy żeby zobaczyć co z nich wyrośnie w następnym sezonie... ;:173

Obrazek

Teraz lecę pozaglądać co tam się dzieje u was w wątkach. Do zobaczenia....Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu jutro to będzie super dzień,słonko ma grzać do końca dnia ;:3
Ostróżki to jednoroczne tak? Mam nasiona...czy one szybko wschodzą i rosną w górę?
Weekend będzie pracowity dla każdego z Nas ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu muszę się rano szybko ogarnąć z obowiązkami domowymi ,abym mogła jak najszybciej wyskoczyć na ogród.Ostróżki , tak to jednoroczne. Moje siałam 16 lutego i widzisz na zdjęciu powyżej jakie są już duże. :heja
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Śliczne przebiśniegi ;:138 . Takie malizny a tak cieszą ;:138 . Siewki masz już bardzo ładne a moje jeszcze w paczce ;:306 . Planuję wysiewy w niedzielę ;:173 . Mam nadzieję, że szybko doczekam się wschodów i roślinek i że nic nie zepsuję. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko również pogody i dużo ;:3 na jutro. Ale się napaliłyśmy do roboty!!! ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Olu dziękuję ;:196 . Ja wiem jak to z planami bywa ;:306 ale na godzinę zawsze można się wyrwać ;:224 . Taki to mamy plus posiadania ogrodu przydomowego czyż nie ??
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj tak Ewelinko , prawda. Zawsze to na chwilę się wyskoczy w przerwie gdy obiad się gotuje. Gdybym miała jechać na działkę oddaloną od domu, to już by musiała być wyprawa na conajmniej pół dnia. :wink:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przebiśniegi o tej porze roku cieszą tak bardzo jak róże w pełni lata :D
Olu, pięknie je pokazałaś ;:173
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U Ciebie też zwiastuny wiosny się pokazały Olu ;:333. Taka mała rzecz a jak cieszy! :D
Miłego weekendu!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani, właśnie wróciłam z ogrodu. ;:7
Ledwo wlóczę nogami ale jestem spełniona i szczęśliwa. :heja To jest to co tygryski kochają najbardziej!
Usunęłam wszystkie po zimowe badyle i liście, zgrabiłam cały ogród, obcięłam powojniki i hortensje bukietowe.
Zajrzałam do hortensji ogrodowych jak się mają pod włókniną. Pąków pełno ,więc niech jeszcze siedzą opatulone. ;:108
Coraz więcej znalazłam odbijających roślinek, jak tylko suche liście z rabat usunęłam. :tan
Jeszcze trochę i przyjdzie czas na róże i trawy. Teraz muszą spokojnie czekać na swoją kolej.
A wy jak tam, też podziałaliscie dziś na ogrodzie?

Aguś przebisniegów mam dość pokaźne dwie kępki. Masz rację cieszą takie pierwsze kwitnienia bardzo. :uszy

Maryniu przy dzisiejszym sprzątaniu jeszcze więcej znalazłam takich oznak wiosny.
I powiem ci mam dość, ciekawe czy jutro wstanę... ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Byłam i ja Olu na działce i 3 godz.intensywnie się wygimnastykowałam przy wycinaniu a właściwe wyłamywaniu bo to szybciej szło zeszłorocznych chabazi...
Chwilami plecy ostro się buntowały ale pooszło...Po powrocie szybki obiadek i ;:41 Po godzince byłam już zregenerowana aż miło! :tan A Ty się jutra obawiasz ?przecież Ty młoda kobitka jesteś !!! ;:131
A teraz przy sobocie po robocie luzik i pełny relaxik ;:304

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ja też ledwo zipię i wszystko mnie boli, gdyż też popracowałam. Do obcięcia zostały mi jeszcze jeżówki, może jutro je ciachnę. Powiedz skąd wiedziałaś że można już przyciąć hortensje- nie za wcześnie?
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Olu,i u Ciebie pierwsze kwiatuszki sie pokazały,jakie to miłe ,pracy mamy wszyscy dużo,ja też przez poprzednie dwa dni urobiłam sie od rana do 17 i dzisiaj już takiej werwy nie miałam ,no i krócej byłam w ogrodzie ,ale jedną dużą rabatę popchnęłam :uszy ,pozdrawiam i pięknej niedzieli życzę :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”