Moje małe zielone co nieco -cz. II
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II
Witajcie kochani
Można powiedzieć , że zaczynam weekend pełnym pyskiem. Przede mną dwa dni wolnego...
Żeby tylko pogoda dopisała, bo mam plany iść trochę posprzątać ogród z zimowego brudu.
Dziś świeciło ,ale ciepło to było tylko jak wyglądałam zza okna. Dość zimny wiatr wiał i odczuwało się bardzo ziąb...
Jadziu kupiłaś nasionka?Siej te piękne kwiatuszki , bo warto a są bezproblemowe.
Wśród róż posadzone , dodają im takiej lekkości.
Moje, w tej chwili mają się tak....
Małgosiu dobrze że psiaki są żywe i mają dużo energii. Znaczy się że są zdrowe i nic im nie jest. Ja zawsze poznam ,że mojej Daisy coś jest bo całkiem inaczej się wtedy zachowuje...Zawsze wszędobylska a jak coś ją głębi, jest taka nieobecna.
Dalie z nasionek bardzo fajnie się rozrastają . Na jesień może zostawię sobie parę kłączy żeby zobaczyć co z nich wyrośnie w następnym sezonie...
Teraz lecę pozaglądać co tam się dzieje u was w wątkach. Do zobaczenia....
Można powiedzieć , że zaczynam weekend pełnym pyskiem. Przede mną dwa dni wolnego...
Żeby tylko pogoda dopisała, bo mam plany iść trochę posprzątać ogród z zimowego brudu.
Dziś świeciło ,ale ciepło to było tylko jak wyglądałam zza okna. Dość zimny wiatr wiał i odczuwało się bardzo ziąb...
Jadziu kupiłaś nasionka?Siej te piękne kwiatuszki , bo warto a są bezproblemowe.
Wśród róż posadzone , dodają im takiej lekkości.
Moje, w tej chwili mają się tak....
Małgosiu dobrze że psiaki są żywe i mają dużo energii. Znaczy się że są zdrowe i nic im nie jest. Ja zawsze poznam ,że mojej Daisy coś jest bo całkiem inaczej się wtedy zachowuje...Zawsze wszędobylska a jak coś ją głębi, jest taka nieobecna.
Dalie z nasionek bardzo fajnie się rozrastają . Na jesień może zostawię sobie parę kłączy żeby zobaczyć co z nich wyrośnie w następnym sezonie...
Teraz lecę pozaglądać co tam się dzieje u was w wątkach. Do zobaczenia....
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Olu jutro to będzie super dzień,słonko ma grzać do końca dnia
Ostróżki to jednoroczne tak? Mam nasiona...czy one szybko wschodzą i rosną w górę?
Weekend będzie pracowity dla każdego z Nas
Ostróżki to jednoroczne tak? Mam nasiona...czy one szybko wschodzą i rosną w górę?
Weekend będzie pracowity dla każdego z Nas
- Ola2310
- Kontakt:
Aniu muszę się rano szybko ogarnąć z obowiązkami domowymi ,abym mogła jak najszybciej wyskoczyć na ogród.Ostróżki , tak to jednoroczne. Moje siałam 16 lutego i widzisz na zdjęciu powyżej jakie są już duże.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Olu . Śliczne przebiśniegi . Takie malizny a tak cieszą . Siewki masz już bardzo ładne a moje jeszcze w paczce . Planuję wysiewy w niedzielę . Mam nadzieję, że szybko doczekam się wschodów i roślinek i że nic nie zepsuję. Pozdrawiam .
- Ola2310
- Kontakt:
Ewelinko również pogody i dużo na jutro. Ale się napaliłyśmy do roboty!!!
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Olu dziękuję . Ja wiem jak to z planami bywa ale na godzinę zawsze można się wyrwać . Taki to mamy plus posiadania ogrodu przydomowego czyż nie ??
- Ola2310
- Kontakt:
Oj tak Ewelinko , prawda. Zawsze to na chwilę się wyskoczy w przerwie gdy obiad się gotuje. Gdybym miała jechać na działkę oddaloną od domu, to już by musiała być wyprawa na conajmniej pół dnia.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przebiśniegi o tej porze roku cieszą tak bardzo jak róże w pełni lata
Olu, pięknie je pokazałaś
Olu, pięknie je pokazałaś
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U Ciebie też zwiastuny wiosny się pokazały Olu . Taka mała rzecz a jak cieszy!
Miłego weekendu!
Miłego weekendu!
- Ola2310
- Kontakt:
Kochani, właśnie wróciłam z ogrodu.
Ledwo wlóczę nogami ale jestem spełniona i szczęśliwa. To jest to co tygryski kochają najbardziej!
Usunęłam wszystkie po zimowe badyle i liście, zgrabiłam cały ogród, obcięłam powojniki i hortensje bukietowe.
Zajrzałam do hortensji ogrodowych jak się mają pod włókniną. Pąków pełno ,więc niech jeszcze siedzą opatulone.
Coraz więcej znalazłam odbijających roślinek, jak tylko suche liście z rabat usunęłam.
Jeszcze trochę i przyjdzie czas na róże i trawy. Teraz muszą spokojnie czekać na swoją kolej.
A wy jak tam, też podziałaliscie dziś na ogrodzie?
Aguś przebisniegów mam dość pokaźne dwie kępki. Masz rację cieszą takie pierwsze kwitnienia bardzo.
Maryniu przy dzisiejszym sprzątaniu jeszcze więcej znalazłam takich oznak wiosny.
I powiem ci mam dość, ciekawe czy jutro wstanę...
Ledwo wlóczę nogami ale jestem spełniona i szczęśliwa. To jest to co tygryski kochają najbardziej!
Usunęłam wszystkie po zimowe badyle i liście, zgrabiłam cały ogród, obcięłam powojniki i hortensje bukietowe.
Zajrzałam do hortensji ogrodowych jak się mają pod włókniną. Pąków pełno ,więc niech jeszcze siedzą opatulone.
Coraz więcej znalazłam odbijających roślinek, jak tylko suche liście z rabat usunęłam.
Jeszcze trochę i przyjdzie czas na róże i trawy. Teraz muszą spokojnie czekać na swoją kolej.
A wy jak tam, też podziałaliscie dziś na ogrodzie?
Aguś przebisniegów mam dość pokaźne dwie kępki. Masz rację cieszą takie pierwsze kwitnienia bardzo.
Maryniu przy dzisiejszym sprzątaniu jeszcze więcej znalazłam takich oznak wiosny.
I powiem ci mam dość, ciekawe czy jutro wstanę...
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Byłam i ja Olu na działce i 3 godz.intensywnie się wygimnastykowałam przy wycinaniu a właściwe wyłamywaniu bo to szybciej szło zeszłorocznych chabazi...
Chwilami plecy ostro się buntowały ale pooszło...Po powrocie szybki obiadek i Po godzince byłam już zregenerowana aż miło! A Ty się jutra obawiasz ?przecież Ty młoda kobitka jesteś !!!
A teraz przy sobocie po robocie luzik i pełny relaxik
Chwilami plecy ostro się buntowały ale pooszło...Po powrocie szybki obiadek i Po godzince byłam już zregenerowana aż miło! A Ty się jutra obawiasz ?przecież Ty młoda kobitka jesteś !!!
A teraz przy sobocie po robocie luzik i pełny relaxik
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Ja też ledwo zipię i wszystko mnie boli, gdyż też popracowałam. Do obcięcia zostały mi jeszcze jeżówki, może jutro je ciachnę. Powiedz skąd wiedziałaś że można już przyciąć hortensje- nie za wcześnie?
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Olu,i u Ciebie pierwsze kwiatuszki sie pokazały,jakie to miłe ,pracy mamy wszyscy dużo,ja też przez poprzednie dwa dni urobiłam sie od rana do 17 i dzisiaj już takiej werwy nie miałam ,no i krócej byłam w ogrodzie ,ale jedną dużą rabatę popchnęłam ,pozdrawiam i pięknej niedzieli życzę