Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
Dorotko kolory wiosenne piękne, a niedługo aktualne będziemy podziwiać. Coraz cieplej, to pewnie szybko zajrzysz na działkę. Ja nie wytrzymałam i dziś przycięłam powojnika, bo wichura tak go potargała, że mnie denerwował.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu , tak to floks szydlasty Candy Stripes
Soniu bardzo bym chciała już popracować na działce,ale wiesz jak jest jak się pracuje,ładnie i słonecznie w południe ,a po pracy często się zachmurzy i ochłodzi
Soniu bardzo bym chciała już popracować na działce,ale wiesz jak jest jak się pracuje,ładnie i słonecznie w południe ,a po pracy często się zachmurzy i ochłodzi
- dorcia7
1 marca i pierwsza wizyta na działce,krótka co prawda bo silny wiatr i przez chwilę kropiło ,zresztą popołudnia krótkie jeszcze -niestety
Na pierwszy rzut oka roboty full jak to po zimie,trudno powiedzieć w jakiej kondycji są rośliny,bo sporo liści mam z rabat do zebrania,a z tego co widać szału nie ma,ślimaczy się wiosna,ciemierniki,hiacynty,przylaszczki zaczynają pączusie pokazywać nad powierzchnią ziemi ,inne cebulowe też
rozkwitnięty krokus raptem jeden ,na trawniku w nasłonecznionym miejscu
śnieżyce
ranniki
cieszą mnie kwiatki rannika Schwefelglanz bo to ich debiut u mnie
kwitną oczywiście przebiśniegi
Na pierwszy rzut oka roboty full jak to po zimie,trudno powiedzieć w jakiej kondycji są rośliny,bo sporo liści mam z rabat do zebrania,a z tego co widać szału nie ma,ślimaczy się wiosna,ciemierniki,hiacynty,przylaszczki zaczynają pączusie pokazywać nad powierzchnią ziemi ,inne cebulowe też
rozkwitnięty krokus raptem jeden ,na trawniku w nasłonecznionym miejscu
śnieżyce
ranniki
cieszą mnie kwiatki rannika Schwefelglanz bo to ich debiut u mnie
kwitną oczywiście przebiśniegi
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Dorotko, robi się zielono Ja chyba w sobotę się wybiorę na działeczkę
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- dorcia7
Też liczę na sobotę bo w soboty nie pracuję i można już do południa pojechać na działkę ,cieplej i więcej czasu na ogrodowe prace
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Doroto cudne ranniki zresztą o tej porze roku cieszą wszystkie kwitnące roślinki.
Rozumiem doskonale brak czasu popołudniami, tez jeszcze pracuję i działka głownie popołudniami
Rozumiem doskonale brak czasu popołudniami, tez jeszcze pracuję i działka głownie popołudniami
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- dorcia7
Dzięki
Moi drodzy,potrzebuję konsultacji ,zauważyłam na jednej róży czarne gałązki ,nie jestem biegła w temacie róż stąd pytanie -przyciąć? coś jeszcze zrobić?
drugie pytanie dotyczy traw,miskanty tnę, czy już pora ?bo marzec ma być zimny, a co robicie z rozplenicą ,z prosem i ostnicami?
Moi drodzy,potrzebuję konsultacji ,zauważyłam na jednej róży czarne gałązki ,nie jestem biegła w temacie róż stąd pytanie -przyciąć? coś jeszcze zrobić?
drugie pytanie dotyczy traw,miskanty tnę, czy już pora ?bo marzec ma być zimny, a co robicie z rozplenicą ,z prosem i ostnicami?
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Dorotko z trawami nie pomogę za to róże mają czas. Niestety czarne gałązki są przemarznięte i trzeba obciąć ,wyciąć też mam w tym roku sporo a najbardziej ucierpiał biały Chopin . Trudno będę ciąć mając nadzieję ze w kopczyku przetrwał. Róże tniemy i rozgarniamy kopczyki gdy kwitnie forsycja
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Dorotko...u ciebie pierwsze oznaki wiosny już są i te pierwsze cieszą najbardziej, myślimy wtedy nareszcie. . Piękne ranniki, moje jakieś póżniejsze, zawsze póżniej kwitną. . Co do róż, na razie ich nawet nie tykam.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Dorciu róże się przycina jak kwitnie forsycja a trawy jak zaczną odbijać, Więc jeszcze chyba nie,bo u mnie nie ma nic zielonego.
- dorcia7
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Bogata ta Twoja wiosenka. Mój 'Schwefelglanz' jeszcze nie zakwitł. Jaka roślina jest na ostatnim zdjęciu? Czy wsadziłaś już do gruntu pierwiosnki zakupione w tym roku?
- dorcia7
Lidziu posadziłam prymulki kupione w tym roku w sobotę,ale kilka mi padło na balkonie,zabrałam je jednak na działkę w wsadziłam same kłącza,zobaczymy...a przylaszczkę dostałam jako hepatica Alba,ale czy to ona??