MURARKI.Hodowla dzikich pszczół i trzmieli w ogrodach.Cz.6
-
- 1000p
- Od: 16 wrz 2015, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: MURARKI.Hodowla dzikich pszczół i trzmieli w ogrodach.Cz.5
Dzisiaj u mnie 17 stopni w cieniu Pełno miodnych na przebiśniegach i ciemiernikach, no i pierwszy trzmiel. Całkiem wcześnie się obudził, znaczy obudziła.
- comandos21
- 100p
- Od: 1 wrz 2009, o 17:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U mnie też ciepło bo 15-19st ale ja jeszcze czekam na pierwsze pąki na drzewach. Czy może nie czekać i już wystawiać ;) ??
Jestem Grzesiek ;) Pozdrawiam
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 lis 2015, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj wydłubałem kilka tysięcy kokonów zostało jeszcze kilkaset rurek z 1tyś sztuk.
Lecz następne dłubanie za dwa tygodnie gdyż wyjechałem do pracy cały towar wraz z kokonami trafił do lodówki gdzie na ten moment jest najbezpieczniej,lodówka przeznaczona tylko dla murarki.
Wszystko to co na zdjęciu trafiło do lodówki niech jeszcze
Tak leżakowały sobie całą zimę.
To efekt wczorajszego dłubania przed wystawieniem jeszcze delikatna kosmetyka na sitku i START.
Moja mała hodowla mieści się na ogródkach działkowych,następny wpis już w kwietniu gdy wszystko się zacznie Pozdrawiam
Lecz następne dłubanie za dwa tygodnie gdyż wyjechałem do pracy cały towar wraz z kokonami trafił do lodówki gdzie na ten moment jest najbezpieczniej,lodówka przeznaczona tylko dla murarki.
Wszystko to co na zdjęciu trafiło do lodówki niech jeszcze
Tak leżakowały sobie całą zimę.
To efekt wczorajszego dłubania przed wystawieniem jeszcze delikatna kosmetyka na sitku i START.
Moja mała hodowla mieści się na ogródkach działkowych,następny wpis już w kwietniu gdy wszystko się zacznie Pozdrawiam
- sparks25
- 500p
- Od: 14 lut 2010, o 22:15
Niestety oni mają to do swoich badań
Muszę przyznać że jak czytam ogłoszenia o sprzedaży to ludzie cuda wypisują o howie wsobnym i tym że oddzielają samice od samców w czasie wyjmowania z kokonów a przy tym ceny in większy bajer tym większe.
Muszę przyznać że jak czytam ogłoszenia o sprzedaży to ludzie cuda wypisują o howie wsobnym i tym że oddzielają samice od samców w czasie wyjmowania z kokonów a przy tym ceny in większy bajer tym większe.
-
- 1000p
O tym napisałeś?
http://allegro.pl/pszczola-murarka-ogro ... 62404.html
Jeszcze wymogi nadzoru weterynaryjnego uwzględnili No proszę, proszę pełny profesjonalizm
http://allegro.pl/pszczola-murarka-ogro ... 62404.html
Jeszcze wymogi nadzoru weterynaryjnego uwzględnili No proszę, proszę pełny profesjonalizm
- toldi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2015, o 11:42
klik ten link nie działa
Pozdrawiam. Jacek
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Trzeba pozbyć się "oo" z linku ....to taki forumowy rebustoldi pisze:klik ten link nie działa
Ciekawe jak wygląda separacja na samce i samiczki :
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Działa, działa hehe też widziałem to ogłoszenie i się zastanawiałem właśnie czy to prawda hehe ja swoje murarki kupowałem z dwóch źródeł, jedne od Forumowiczki i drugie z innego ogłoszenia co by się trochę genetycznie pomixowały
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 paź 2006, o 21:13
toldi usuń w adresie 2x00 przy nazwie portalu a zadziała
Pozdrawiam, Agata
-
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
W moim terenie prognozy długoterminowe mówią o bezpiecznych dla pszczół temperaturach a pąki na niektórych drzewach różowieją. Zająłem się zatem korzystając z dobrej pogody skompletowaniem pierwszego ula, łącznie z umieszczeniem w nim ok.2000 kokonów. Stoi po zachodniej stronie budynku. Teraz dostałem zielone światło na ulokowanie drugiego po wschodniej stronie, na balkonie skąd pszczoły będą miały blisko do innej części ogrodu. W obu wyloty rurek skierowane są na południe. Ten ul na balkonie potraktuję trochę jako poletko doświadczalne gdzie spróbuję w miarę potrzeb podkładać owadom siedliska o różnej konstrukcji. Rurki umieściłem w skrzynce z przezroczystego tworzywa co ułatwi obserwację postępów w zamurowywaniu gniazd. Oba ule zamocowałem około 3m nad ziemią.
moje pszczółki https://drive.google.com/drive/folders/ ... nRVOWlxaEk" onclick="window.open(this.href);return false;
balkonowa poziomkownia https://drive.google.com/drive/folders/ ... GFnaWxaUnc" onclick="window.open(this.href);return false;
balkonowa poziomkownia https://drive.google.com/drive/folders/ ... GFnaWxaUnc" onclick="window.open(this.href);return false;
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
W okolicy Krakowa mało oznak wiosny , u mnie ledwie wychodzą krokusy choć widziałem już miodne i kilka motyli - w sumie to dobrze bo nie zdążyłem zrobić dodatkowych formatek , a z jedną rączką w gipsie obsługa frezarki jest ciut uciążliwa
pozdrawiam Marek
pozdrawiam Marek
-
- 1000p
Sorki za zamieszanie z linkiem! Niby "Ctrl + c" i "Ctrl + v" , a wynik niespodziewany.
- comandos21
- 100p
- Od: 1 wrz 2009, o 17:08
- Kontakt:
Skusiłem się dziś na krzewy...
W moje ręce wpadły:
-kalina koralowa
-żylistek różowy
-tawuła różowa
Mam nadzieję, że pszczółki będą zadowolone ;) A tak na przyszłość to jakie polecacie krzewy do ogrodu dla naszych majek, zauważyliście na jakich częściej przesiadują?
Rzecz jasna w odległości do 30m mają dostęp do jabłoni, czereśni, malin, budlei, forsycji, śliw.
W moje ręce wpadły:
-kalina koralowa
-żylistek różowy
-tawuła różowa
Mam nadzieję, że pszczółki będą zadowolone ;) A tak na przyszłość to jakie polecacie krzewy do ogrodu dla naszych majek, zauważyliście na jakich częściej przesiadują?
Rzecz jasna w odległości do 30m mają dostęp do jabłoni, czereśni, malin, budlei, forsycji, śliw.
Jestem Grzesiek ;) Pozdrawiam