Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Olu, to już na prawdę tegoroczne krokusy?
I pierwiosnek już w pączku ;:215
Masz o wiele dni wcześniejszą wiosnę niż ja. ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Wszystkim Kobietkom,
tym małym i tym większym,
w dniu naszego święta -wszystkiego najlepszego.

Obrazek

Takie różyczki w doniczce, dostałam z samego rana...
A jak się cieszę że nie różowe albo czerwone! :tan
Po przekwitnięciu pójdą na rabatkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To bukiecik Justyny...

Obrazek

Jadziu , Maryniu , Beatko cieszę się z waszych odwiedzin... ;:196
Dziś za to u mnie przecudna pogoda się zrobiła. Po lekko mroźnym poranku, ;:3 grzeje aż miło...
Pisałam że muszę skoczyć do pobliskiego wykopu z łopatą i wykopać z tamtąd kępkę przebiśniegów.
Zrobiłam to o 6 rano jak tylko zawiozłam eMa do pracy...
Oto i one...

Obrazek

Ktoś tam musiał je wywalić po plewieniu. Wystarczyła jedna cebulka i pewnie się rozrosły.
Szkoda byłoby je tam zostawić. A najlepsze że sobie zgubiłam to miejsce, zaspana jeszcze z rana coś ich nie mogłam odnaleźć. :;230

A ta kępeczka została przyniesiona znowuż w tamtym roku , ale zupełnie z innego miejsca.
I tak się powiększa rodzina przebiśniegów. Wszystkie z adopcji... ;:306

Obrazek

Beatko krokusy jak najbardziej aktualne. Na razie same fioletowe. ;:108

Obrazek

Obrazek

W tamtym roku siałam na wiosnę do pojemniczków orliki i jesienią porozsadzałam już siewki na rabaty. Sama teraz nie pamiętam w którym miejscu mogą być...
Ale widzę że pomału zaczynają odbijać... Odnajdą się. ;:7

Obrazek

Siałam też i sasanki i ostróżki. I w tym przypadku też skleroza nie wie gdzie one.... ;:223
Znalazłam mnóstwo takich sieweczek....Czy to sasanka , czy ostróżka?
A może nic z tych rzeczy? Pomóżcie...
Mam ich dosyć dużo i to w takim dziwnym miejscu dla mnie. Nie przypominam sobie żebym je tam wsadzała...no ale!!! ;:219

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

cudne te twoje przebiśniegi ;:167 A już wkrótce będziesz nas czarować krokusami.
Na dalie mnie namówiłaś, wczoraj przyjechały nasionka, ciekawe cz mi się uda...
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Śliczna wiosna :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu :lol: uda ci się na pewno. Dalie nie są trudne i wymagające.
Moje już pokazują pierwsze listki właściwe. Jeszcze trochę i będę musiała je przepikować...
Ale widzę ,że za bardzo pospieszyłam się ze smagliczką. Bardzo się przerzedziła i wyciągnęła. Muszę kupić jeszcze po paczuszce białej i fioletowej i jeszcze raz wysiać, ale to dopiero w kwietniu... ;:108

Adamanno wiosenka coraz bliżej. :heja Dziś zaglądałam do moich torebeczek nasionkowych, co ja tam mam jeszcze w planach do wysiania w marcu...Jak dostanę dziś weny, to może posieję werbenę,dmuszka i gipsówkę letnią.Na razie ,bardzo stopuje mój zapał pogoda.
Wczoraj piękna , słoneczna pogoda, to oczywiście musiałam iść do pracy. Dziś pada to mam wolne... :evil:
A miałam w planach podsypać wapna powojnikom i trochę bardziej dokładnie skończyć je ciąć. Obejrzałam film o cięciu, proponowany przez Małgosię Clem i stwierdziłam że moje cięcie nadaje się do poprawki. ;:224 No i chciałam liście zacząć obrywać z róż i może je potraktować miedzianem...
I klapa, nici z moich planów.
Więc obiad się gotuje a ja buszuję po Forum... ;:173

Taki bukiet wczoraj przyniosłam z pracy. :tan
Wszystkie kobiety pracujące w tym dniu ,dostały od szefostwa Biedr... po bukieciku.
Zaraz zarezerwowałam sobie fioletowe i pilnowałam ich jak oka w głowie... ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu ale piękny bukiet kobiety dostały:) No szkoda,że nie masz pogody.U mnie to samo,ale czekam na cieplejszy dzień,żeby w końcu hortensje przyciąć i róże ;:333
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Kaprysy pogody wszystkim psują szyki, ja już w ubiegłym tygodniu chciałam popryskać róże miedzianem, ale wiało tak że popryskałabym wszystko inne tylko nie róże , zostawiłam na ten tydzień i mam obawy że dla odmiany będzie lało :(
łapki mnie już mocno swędziały wysiałam trochę kwiatów z myślą że one będą długo schodzić a te po 3 dniach już na wierzchu, a ;:3 jak na lekarstwo , teraz siedzę i tłukę się po pazurkach coby mnie nie podkusiło jeszcze coś wysiać bo się zmarnuje przy takiej pochmurnej pogodzie - zdecydowanie musze poczekać na słońce bo nie mam czym doświetlać roślin
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te siewki to raczej sasanki. A jeśli myślisz, że jakakolwiek siewka będzie rosła tam, gdzie posadziłaś, to jeszcze długa droga przed tobą ;:306
Bardzo ładna ta róża ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu, udało mi się dzisiaj kupić te nasiona petunii, tak więc bardzo dziękuję ;:196
Mam nadzieję, że też mi sie udadzą.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu sporo Szafranów już rozkwitło, a te listki bardziej ostróżkowe niż sasankowe.Super bukiecik fajnie ,że dbają o swoje pracownice chociaż w tym dniu :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Będąc rano w pracy tak ;:3 świeciło za szybą, że myślałam sobie ale ja dziś dużo podziałam, niech tylko wrócę do domu.
A jak wróciłam to wyszły jakieś czarne chmury , które co jakiś czas słonko zasłaniały i wcale tak miło nie było.Wiał zimny wiatr a termometr pokazywał niby 8 stopni ale odczuwało się że jest o wiele mniej... ;:222
Oberwałam tylko liście z wszystkich róż a miałam tyle w planach. Chciałam odkopać kopczyki , spryskać róże miedzianem (wiało okropnie), podsypać powojniki wapnem i wszystkim roślinkom zaaplikować nawóz...
No cóż...Nie dziś... ;:223

Aniu hortensji nie bałam się przyciąć ,ale z różami czekam aż zrobi się na prawdę ciepło. ;:173
U mnie niektóre już mają dość duże noski. Boję się czy je zdążę prysnąć miedzianem, tak szaleją.

Adamanno muszę czekać na inny lepszy dzień. ;:131 Teraz mam wtorek wolny ale zapowiadają u mnie śnieg z deszczem. Już by ta wiosna się ujawniła na nie bawiła się z nami w ciuciubabkę...

Tulap jakoś nie chce mi się wierzyć że to sasanki ,bo mam młode siane w zeszłym roku w innym miejscu i wyglądają inaczej. Za pochwały różyczki dziękuję bardzo. kolor ma piekny a jak pachnie!!! :heja

Beatko super że dorwałaś nasionka petunii.
Tylko ja w tym roku nie chciałam tych moich wielokolorowych i nie posiałam ich.
Kupiłam paczuszkę z samymi ciemno różowymi i wyobraź sobie że nie dość ,że było tam 5 nasion na krzyż to jeszcze marnie kiełkują. Chyba moją mieszankę przeproszę i posieję... ;:224

Jadziu właśnie dziś się znów przyglądałam tym sieweczkom i bardo mi przypominają ostróżki.
No cóż, pożyjemy - zobaczymy... ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Cudne tulipany dostałaś ;:108 mają niesamowity kolorek ;:215 . No niestety czasem tak bywa, że plany nam nie wychodzą :( . Mam nadzieję, że nadrobisz w innym terminie ;:196 . Ja tak na prawdę nie miałam jeszcze takiego dnia żeby poświęcić się pracy na zewnątrz przez dłuższy czas. Na razie tylko tak z doskoku coś robię :roll: . Od tego tygodnia moje dziewczyny wracają do przedszkoli a i remont już prawie skończony więc liczę na to , że w końcu się uda. Chociaż znając życie pogody nie będzie ;:306 . Czas szybko leci i niedługo zaczną wysyłki róż więc muszę się sprężyć żeby poszerzyć jedną rabatę. Olu słoneczka Ci życzę i tego czasu żebyś mogła na spokojnie popracować w ogrodzie :wit . Pozdrawiam ;:196 .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu nie dziś to jutro :wink: Wszak to dopiero początek sezonu :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”