Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 4
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 4
Rzepka jest nr 186 Faworyt x K/37, może źle oznaczony.
pozdrawiam Karina
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Brałam go pod uwagę, jak też K/69 Faworyt x malinowy spłaszczony( tyle że spłaszczony to K/37, a kulisty to K/36)
Do "Copii z dziubkiem" najbardziej mi pasuje K/133 Malinowa zebra z dziubkiem.
Pozdrawiam Irena
Do "Copii z dziubkiem" najbardziej mi pasuje K/133 Malinowa zebra z dziubkiem.
Pozdrawiam Irena
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
A nie 186. Big Zebra x Kosovo ?pouder pisze:Rzepka jest nr 186 Faworyt x K/37, może źle oznaczony.
A FaworytxK37 to nie jest przypadkiem 185 a nie 186?
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałam w ubiegłym roku K / 186 , wyrósł z tego jasno różowy befsztyk w jasno zielone
paski , piękna zebra .To jeszcze niska efka .
paski , piękna zebra .To jeszcze niska efka .
- Rzepka
K/185 F 2 miałam w tym samym sezonie, co Faworyt x malinowy 36, rosły obok siebie.

Zapamiętałam, że K185 F2 był u mnie niezbyt udany, okazał się samokończący, chorowity, kocie mordki, sucha ZW, pękanie, na dodatek niezbyt smaczny, nie było z czego pobrać nasienia, wszystko poszło do gara.
Ciekawa jestem, czy ktoś kontynuował z tej linii, ja miałam nasionka z akcji 2015 od Wojtka i.
Jak się tak teraz przyglądam zdjęciom, to chyba możliwe, że to K/185 ale wyższe pokolenie, na dilerce nie było określone, na pewno pomidorek wart uwagi, wysiałam na ten sezon to porównam.
Pozdrawiam Irena

Zapamiętałam, że K185 F2 był u mnie niezbyt udany, okazał się samokończący, chorowity, kocie mordki, sucha ZW, pękanie, na dodatek niezbyt smaczny, nie było z czego pobrać nasienia, wszystko poszło do gara.
Ciekawa jestem, czy ktoś kontynuował z tej linii, ja miałam nasionka z akcji 2015 od Wojtka i.
Jak się tak teraz przyglądam zdjęciom, to chyba możliwe, że to K/185 ale wyższe pokolenie, na dilerce nie było określone, na pewno pomidorek wart uwagi, wysiałam na ten sezon to porównam.
Pozdrawiam Irena
Irenko.
Również w 2015 r. wysiewałem K/185 z tej samej partii nasion i u mnie wyrosły także samokończące krzaczki, tylko niezbyt plenne. Ale z tego co pamiętam to były smaczne. Nie przypominam sobie natomiast, żeby były jakieś problemy z pękaniem, czy chorowitością.
Tak wyglądały

W ub. roku ich nie wysiewałem ale wydaje mi się, że warto by było jeszcze do nich wrócić, bo to bardzo niska F-ka.
Również w 2015 r. wysiewałem K/185 z tej samej partii nasion i u mnie wyrosły także samokończące krzaczki, tylko niezbyt plenne. Ale z tego co pamiętam to były smaczne. Nie przypominam sobie natomiast, żeby były jakieś problemy z pękaniem, czy chorowitością.
Tak wyglądały

W ub. roku ich nie wysiewałem ale wydaje mi się, że warto by było jeszcze do nich wrócić, bo to bardzo niska F-ka.
Pozdrawiam Wojtek
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Mam pomidorki
K134 f6
K154f3
kas21 f2
k22f3 wszystkie pomidorki 2015r ale nie znam nazw pomóżcie co to za piękności czy to kozuli.
K134 f6
K154f3
kas21 f2
k22f3 wszystkie pomidorki 2015r ale nie znam nazw pomóżcie co to za piękności czy to kozuli.
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 42&t=64458
Tutaj na pierwszej stronie masz nazwy kryjące się pod numerkami a na kolejnych stronach masz opisane i zdjęcia niektórych krzyzówek
Asia
Tutaj na pierwszej stronie masz nazwy kryjące się pod numerkami a na kolejnych stronach masz opisane i zdjęcia niektórych krzyzówek
Asia
- Rzepka
Pestka, Kas/ 21 F 2 to krzyżówka Kasencji, naszej forumowej koleżanki.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0
Pozdrawiam Irena
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0
Pozdrawiam Irena
-
- 200p
- Od: 8 maja 2016, o 21:49
Wymieniłaś K/152 jako samokończący, a na pierwszej stronie jest jako wysoki, w tym roku pierwszy raz będę miała krzyżówki ale szukając czegoś dla siebie unikałam samokończących i mam na liście do wysiewu K/152.aria pisze:Jest trochę Kozulek samokończących, K/32-35, K/152, K/113, K/15, K/131, K/178, K/68, SSx 131 te uprawiam i mogę polecić z czystym sumieniem, plenne, smaczne do gruntu a niektóre o drobnych krzaczkach nadają się do donic.
Jak to z nim jest?
Pozdrawiam, Ewa
To proste, są dwie wersje K/152, samokończąca i wysoka.
- Rzepka
Ewa, musisz się dopytać u darczyńcy jakie miał, jeżeli to z moich nasion z akcji, to ja miałam samokończące.
Pozdrawiam Irena

Pozdrawiam Irena
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Uprawianie krzyżówek Ani kozuli a także innych osób wymaga cierpliwości.
Przeważnie są to początkowe F i różnie może być.
Jeśli ktoś nie jest pewny czy krzak będzie wysoki,czy też nie może uprawiać go na 2-3 pędy.
Mogą być też jeszcze na jednym krzaku owoce różnego kształtu i koloru.
Przynajmniej u mnie tak było z K/68
W tamtym roku z kolei K/45 miała na jednym krzaku owoce czerwone,na drugim żółte.
A od Tereni ( Teniak ) dostałam K/89 F3 w kolorach: czerwonym,różowym i pomarańczowym.
Moje K/89 F 2 też od Tereni były koloru czerwonego.
Wysiałam wszystkie kolory i już nie mogę się doczekać jakie będą,czy takie same.
Przeważnie są to początkowe F i różnie może być.
Jeśli ktoś nie jest pewny czy krzak będzie wysoki,czy też nie może uprawiać go na 2-3 pędy.
Mogą być też jeszcze na jednym krzaku owoce różnego kształtu i koloru.
Przynajmniej u mnie tak było z K/68
W tamtym roku z kolei K/45 miała na jednym krzaku owoce czerwone,na drugim żółte.
A od Tereni ( Teniak ) dostałam K/89 F3 w kolorach: czerwonym,różowym i pomarańczowym.
Moje K/89 F 2 też od Tereni były koloru czerwonego.
Wysiałam wszystkie kolory i już nie mogę się doczekać jakie będą,czy takie same.