Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
Właśnie zastanawiam się nad moimi prymulkami, które kupiłam sobie z okazji Dnia Babci w B. W dzień trzymam je na balkonie, a na noc przenoszę do nieogrzewanego pokoju. Jak przestanie padać, to posadzę je już na działce.
Białą przylaszczkę kupiłam w zeszłym roku, ale coś mi się wydaje, że nie przeżyła zimy.
Białą przylaszczkę kupiłam w zeszłym roku, ale coś mi się wydaje, że nie przeżyła zimy.
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko to jest to kilka godzin na działce przy cudnej pogodzie tez tak spędziłam sobotę , niestety w niedzielę już musiałam spasować zakwasy
Kwitnień masz naprawdę sporo , więc nie narzekaj bo nie jeden też by tak chciał
Cudne te pełne przebiśniegi , jeszcze takich nie widziałam.
Miłego tygodnia i pięknej następnej soboty
Kwitnień masz naprawdę sporo , więc nie narzekaj bo nie jeden też by tak chciał
Cudne te pełne przebiśniegi , jeszcze takich nie widziałam.
Miłego tygodnia i pięknej następnej soboty
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Mało kwitnień, ale jakie piękna wiosna
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Dzisiaj pochmurno i od czasu do czasu kropi deszcz ,a ja się cieszę bo pierwsze paczuszki z roślinami dotarły
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Witam ponownie Dorotko
Co do pogody to niestety ale stabilnej wiosennej pogody dalej nie widać
ale co ważne w naszych ogródkach widać wiosnę
Co do pogody to niestety ale stabilnej wiosennej pogody dalej nie widać
ale co ważne w naszych ogródkach widać wiosnę
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko wiosna już na całego u Ciebie widzę też, że przesyłki już docierają to będzie co robić pozdrawiam i życzenia z okazji Dnia Kobiet zostawiam
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem Doroto
Niby 19 stron, a czytanie zajęło mi wieczór
Róże, prymulki, żurawki i do tego floksy - jakie wspaniałe kolekcje
Pozdrawiam.
Niby 19 stron, a czytanie zajęło mi wieczór
Róże, prymulki, żurawki i do tego floksy - jakie wspaniałe kolekcje
Pozdrawiam.
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Dorotka dotarłam do Ciebie.
Cudowna kolekcja prymulek o rany jakie one śliczne.
Hosty też sobie pooglądałam, są cudowne.
- dorcia7
Piotrek u mnie prawie każdej nocy przymrozki
Mariusz za życzenia serdecznie dziękuję
Andrzejku,Ewuniu miło,że jesteście
Na działce nie byłam w weekend,ciągle wyjazdowa jestem , w sobotę byłam w Poznaniu , namówiłam M żeby podjechać do Jucci ,rosną u mnie prymulki z tego sklepu które mam dzięki Ani ,ale tak bardzo chciałam choć raz tam być osobiście ,choć czasu za wiele nie mieliśmy to byłam i oniemiałam na te widoki ,dobrze,że mam sporo roślin bo nie wiedzialabym co brać do koszyka czy iryski czy ranniki ,lewizje i dziesiątki a może setki innych kwitnących doniczek no i skąd fundusze na to wziąć ,
Ale jak mnie znacie prymulom nie mogłam się oprzeć -kupiłam.....19 szt
a także ciemiernika bo ma troszeczkę "ciapate"liście
a także osłonki do mini storczyków ,figurkę zająca-święta tuż tuż- w kolorze kawy z mlekiem -szukałam pod kolor kuchni no i fajną ozdobę na balkon ,z beżowego metalu stojak z latarenką i białym wiklinowym koszyczkiem gdzie można włożyć doniczkę z kwiatkami
jej ale byłam szczęśliwa .a na koniec w Obi ustrzeliłam jeszcze storczyka średniego ,trzypędowy ,obsypany białymi kwiatkami,był przeceniony bo wszystkie pączki rozwinięte a kosztował
6,99 zl -trzeba było brać
tak więc widzicie jak niewiele mi do szczęścia potrzeba
Mariusz za życzenia serdecznie dziękuję
Andrzejku,Ewuniu miło,że jesteście
Na działce nie byłam w weekend,ciągle wyjazdowa jestem , w sobotę byłam w Poznaniu , namówiłam M żeby podjechać do Jucci ,rosną u mnie prymulki z tego sklepu które mam dzięki Ani ,ale tak bardzo chciałam choć raz tam być osobiście ,choć czasu za wiele nie mieliśmy to byłam i oniemiałam na te widoki ,dobrze,że mam sporo roślin bo nie wiedzialabym co brać do koszyka czy iryski czy ranniki ,lewizje i dziesiątki a może setki innych kwitnących doniczek no i skąd fundusze na to wziąć ,
Ale jak mnie znacie prymulom nie mogłam się oprzeć -kupiłam.....19 szt
a także ciemiernika bo ma troszeczkę "ciapate"liście
a także osłonki do mini storczyków ,figurkę zająca-święta tuż tuż- w kolorze kawy z mlekiem -szukałam pod kolor kuchni no i fajną ozdobę na balkon ,z beżowego metalu stojak z latarenką i białym wiklinowym koszyczkiem gdzie można włożyć doniczkę z kwiatkami
jej ale byłam szczęśliwa .a na koniec w Obi ustrzeliłam jeszcze storczyka średniego ,trzypędowy ,obsypany białymi kwiatkami,był przeceniony bo wszystkie pączki rozwinięte a kosztował
6,99 zl -trzeba było brać
tak więc widzicie jak niewiele mi do szczęścia potrzeba
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Dorota ale zaszalałaś z prymulami, jedna ładniejsza od drugiej, ale ta niebieska z pudełka po lewej chyba najbardziej mi się podoba. Na działeczce też już masz sporo kwiatuszków, krokusy już tak ładnie kwitną a moje to dopiero z ziemi wyłażą. Ja dzisiaj pojechałam z dziećmi po kurtki wiosenne i oczywiście wstąpiłam do LM udało mi się kupić ciemiernika z serii Double Ellen paprotnika japońskiego i białą cebulicę syberyjską, ale że byłam z dziećmi to nie odwiedziłam innych ogrodniczych, ale może to i dobrze....dla mojego portfela
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dorotko świetne zakupy,ile szczęścia na raz Prymulkowe szaleństwo,ja wczoraj miałam być okazję w ogrodniczym,ale takich ładnych prymul nie było,więc wyszłam z niczym
Na działce u Ciebie jakie kolorki,krokusy już kwitną na całego,muszę podjechać zobaczyć,czy moje,aby nie wyłażą?
Na działce u Ciebie jakie kolorki,krokusy już kwitną na całego,muszę podjechać zobaczyć,czy moje,aby nie wyłażą?
- dorcia7
Iwonko tak masz rację ,portfel cierpi,ale jak tu się oprzeć takim cudeńkom-u nas takich nie ma więc trzeba korzystać z okazji,ta niebieska która Ci wpadła w oko to Blue Zebra,mam ją już ale nie wiem czy przeżyła więc tak na wszelki wypadek wzięłam
Aniu prymule to mój fioł właśnie dostałam informację,że jadą do mnie kolejne
W drodze są też róże zamawiane zimą ,dzisiaj po pracy byłam trochę na działce ,prymulki posadzone ,posadziłam też hiacynty które miałąm w domu i już przekwitły ,irysa bucharica i irysa aucheri, w altanie czekają jeszcze cebule do posadzenia i inne byliny które już mi przysłano
zrobiłam kilka zdjęć ,ale muszę je zgrać więc będą za chwilę,ciemierniki zaczynają wypuszczać pąki kwiatowe,widać czubki hiacyntów ,szafirków,widać liście narcyzów i tulipanków ,miłki i cieszynianki też rwą się pomalutku do życia ,wygląda też na to,że zakwitnie mi po raz pierwszy hepatica Rubra Plena ,nie wiem jeszcze ile pierwiosnków przezimowało ,ale jeśli o nie chodzi to chyba wielkich strat nie będzie
Aniu prymule to mój fioł właśnie dostałam informację,że jadą do mnie kolejne
W drodze są też róże zamawiane zimą ,dzisiaj po pracy byłam trochę na działce ,prymulki posadzone ,posadziłam też hiacynty które miałąm w domu i już przekwitły ,irysa bucharica i irysa aucheri, w altanie czekają jeszcze cebule do posadzenia i inne byliny które już mi przysłano
zrobiłam kilka zdjęć ,ale muszę je zgrać więc będą za chwilę,ciemierniki zaczynają wypuszczać pąki kwiatowe,widać czubki hiacyntów ,szafirków,widać liście narcyzów i tulipanków ,miłki i cieszynianki też rwą się pomalutku do życia ,wygląda też na to,że zakwitnie mi po raz pierwszy hepatica Rubra Plena ,nie wiem jeszcze ile pierwiosnków przezimowało ,ale jeśli o nie chodzi to chyba wielkich strat nie będzie