Mój ogród na fotografii- cz. 10
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój ogród na fotografii- cz. 10
Witam serdecznie wszystkich moich dotychczasowych gości i tych, którzy zamierzają odwiedzić mój ogród po raz pierwszy. Choć ostatnio moja aktywność na FO była sporadyczna, to myślami często byłam Kochani z Wami. Długo dojrzewała we mnie myśl o kontynuacji ogrodowych przygód, osiągnięć , porażek na FO ze względu na nadmiar obowiązków. Zwyciężyło przekonanie,ze bez Was będzie mi smutno. Otwieram zatem 10, jubileuszową część moich ogrodowych zmagań , na ponad półhektarowym areale w tym 4 arowym stawie.Tak wielki areał wymaga systematycznej , dobrze zorganizowanej pracy by stworzyć doskonałe miejsce do wypoczynku, relaksu, by ogród stanowił swoistą oazę i stał się wizytówką posesji. Pomimo,ze tworzę go od ponad 20 lat to ciągle coś w nim zmieniam , mając świadomość ,że nie jest doskonały, ale jest mój ,własnymi rączkami stworzony. Jest w nim część stara, z okazałym drzewostanem i część nowa, wciąż zmieniana. Zagościło w nim ponad 100 gatunków bylin, około 400 drzew iglastych/; świerki , tuje , daglezje , które głównie wyznaczają ramy ogrodowe i są tłem dla rabatek bylinowych. W trosce o liczną grupę fruwających gości nie brakuje w nim ogników, jarzębin, berberysów, pięknotki, budlei, rajskich jabłoni. Dopełnienie stanowią magnolie, wisterie , róże , jeżówki, hortensje , pysznogłówki. Mój ogród to siedlisko różnych gatunków roślin, bo ma być kolorowy niemal przez cały rok Z wielkim szacunkiem darzę jednoroczne , których co roku wysiewam spore ilości. Zdjęcia z minionego, letniego sezonu niech będą zaproszeniem do spaceru
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- cz. 10
Bogusiu będę pierwsza w Twoim nowym wątku
Piękne zdjecia .Pozdrawiam
Piękne zdjecia .Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- bwoj54
Alu, miło mi Dzisiaj u mnie piękny dzień, dużo słońca , bezwietrznie i 17 C w słońcu . Naładowałam baterie i sporo wykonałam prac w ogrodzie
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu rozpoczęłaś pięknymi zdjęciami nowy wątek masa kolorów myślę, że będzie jeszcze więcej osób śledzących wątek i czerpiących inspiracje oby tak dalej
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Bogusiu, też oczywiście towarzyszę Zapomniałaś w opisie o swoich łanach rumianów, w których się zakochałam! Z niecierpliwością czekam na kolejny sezon u Ciebie.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d.
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
I ja Bogusiu jestem żadziej na forum, ale zaglądam do swoich ulubionych wątków, a Twój do nich należy
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Bogusiu i ja przyszłam pospacerować po tym pięknym ogrodzie
Piękny wstęp i cudne zdjęcia wspominkowe
Pozdrawiam cieplutko i wiosennie
Piękny wstęp i cudne zdjęcia wspominkowe
Pozdrawiam cieplutko i wiosennie
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
No ... no ... no ... Bogusiu
Nowy sezon, nowy wątek, a do kompletu przepiękne kolorowe wspominania.
Brawo !!!
Oby był niemniej udany niż poprzedni, tego Ci życzę z całego serca i pozdrawiam
Nowy sezon, nowy wątek, a do kompletu przepiękne kolorowe wspominania.
Brawo !!!
Oby był niemniej udany niż poprzedni, tego Ci życzę z całego serca i pozdrawiam
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Nie może i mnie tu zabraknąć Bogusiu
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Bogusiu i ja zawitałam do nowego wątku. Sama też po dłuższej przerwie wróciłam na forum, bo tęskniłam za Wami.
Twój ogród jest tak piękny, że miło się w nim przebywa, ogląda. Pokazuj nam jak najwięcej, dla mnie każdy ciekawy ogród jest jak inspiracja, podglądam i wykorzystuję u siebie.
Twój ogród jest tak piękny, że miło się w nim przebywa, ogląda. Pokazuj nam jak najwięcej, dla mnie każdy ciekawy ogród jest jak inspiracja, podglądam i wykorzystuję u siebie.
- bwoj54
Kochani, nie macie pojęcia jak wzruszyłam się Waszą obecnością Serdecznie dziękuję za pamięć, za obecność,za każde miłe, krzepiące słowo. Choć rzadko bywałam ostatnio na FO to wcale nie oznacza,ze o Was i o Waszych wspaniałych ogrodach zapomniałam. W każdej wolnej chwili sprawdzałam co u Was słychać , co nowego wydarzyło się w Waszych zmaganiach roślinno- ogrodniczych. Wieczorem odpowiem na każdy post z osobna i zaprezentuję aktualny stan wiosny w moim ogrodzie. Teraz pędzę do ogrodu skąpanego w słońcu 24*...rewelacja!!!..to jest to co kocham Ogród + słońce
- bwoj54
Obiecałam , więc jestem
Mariuszu, cieszę się,że mój ogród może być źródłem inspiracji .Jego wygląd, to efekt w większości spontanicznych nasadzeń...ot po prostu taki "artystyczny nieład", ale też po części odzwierciedlenie mojej osobowości ...jestem szalona
Aniu! często Ciebie wspominałam a także....zaglądałam po cichutku Te białe łany margaretek powoli znikały , ustępując miejsca innej roślinności. Dla Ciebie zachowałam i dzisiaj dedykuję
Iwonko miło mi. Ty znasz każdą ścieżkę w moim kwiecistym królestwie
Tereniu dzięki za tak mile słowa pod adresem ogrodu, które motywują do dalszej pracy . Dzisiaj aura u nas idealna do prac ogrodowych...czuję w kościach
Krysiudługo zastanawiałam się nad kontynuacją forumowych działań...niestety nie potrafię już chyba zrezygnować, zbyt mocno przywiązałam się do tak wspaniałych forumowiczów . Dziękuję serdecznie za miłe słowa
Andrzeju! ależ oczywiście, ja również nie wyobrażam sobie Twojej nieobecności . Zapraszam w każdej wolnej chwili
Dorotko!
Po tylu miłych słowach pod adresem mojego ogrodu, czuję się wielce zobowiązana do systematycznego przedstawiania fotorelacji. Postaram się nie zawieść . Mam kilka nowych planów na ten rok, ale nie wiem na ile czas pozwoli , wszak będę opiekowała się od kwietnia wnusią. Bardzo proszę, podglądaj i przenoś na swoje kwieciste królestwo.
Kochani, powoli nadciąga wiosna do mojego ogrodu...
Mariuszu, cieszę się,że mój ogród może być źródłem inspiracji .Jego wygląd, to efekt w większości spontanicznych nasadzeń...ot po prostu taki "artystyczny nieład", ale też po części odzwierciedlenie mojej osobowości ...jestem szalona
Aniu! często Ciebie wspominałam a także....zaglądałam po cichutku Te białe łany margaretek powoli znikały , ustępując miejsca innej roślinności. Dla Ciebie zachowałam i dzisiaj dedykuję
Iwonko miło mi. Ty znasz każdą ścieżkę w moim kwiecistym królestwie
Tereniu dzięki za tak mile słowa pod adresem ogrodu, które motywują do dalszej pracy . Dzisiaj aura u nas idealna do prac ogrodowych...czuję w kościach
Krysiudługo zastanawiałam się nad kontynuacją forumowych działań...niestety nie potrafię już chyba zrezygnować, zbyt mocno przywiązałam się do tak wspaniałych forumowiczów . Dziękuję serdecznie za miłe słowa
Andrzeju! ależ oczywiście, ja również nie wyobrażam sobie Twojej nieobecności . Zapraszam w każdej wolnej chwili
Dorotko!
Po tylu miłych słowach pod adresem mojego ogrodu, czuję się wielce zobowiązana do systematycznego przedstawiania fotorelacji. Postaram się nie zawieść . Mam kilka nowych planów na ten rok, ale nie wiem na ile czas pozwoli , wszak będę opiekowała się od kwietnia wnusią. Bardzo proszę, podglądaj i przenoś na swoje kwieciste królestwo.
Kochani, powoli nadciąga wiosna do mojego ogrodu...
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Bogusiu cudowne zdjęcie taki łan białych Margaretek mi się marzy
U Ciebie cieplej to i wiosna wcześniej zawitała .
Pozdrawiam wiosennie
U Ciebie cieplej to i wiosna wcześniej zawitała .
Pozdrawiam wiosennie