U Violi " Za oknem " cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Papi
100p
100p
Od: 17 mar 2015, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Violi " Za oknem " cz.2

Post »

Aż miło pooglądać i roślinki i zwierzaki. Ciekawa jestem tych orzeszków, co z nich wyrośnie i kiedy :)
Papi
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Violu, jakie piekne te maluchy! ;:167 I ta mini łapka na zdjęciu - urocza, aż się buzia uśmiecha na taki słodki widok :D

Dzięki za wskazówki o groszku, spróbuję go podpędzić, rok temu posiałam do gruntu dopiero w maju i strasznie długo się zbierał do kwitnienia, zebrałam tylko kilka szt. nasion :(
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Violka, a coś tak poskąpiła zdjęć z Kokosikami? Takie małe foteczki z takimi skarbami. Poproszę o więcej.
Dziewięć sztuk to sporo :uszy Czy tatusiem jest Kokos? Bo kolory maleństw jakieś podejrzane :wink:
A u mnie wczoraj był wet do zwierzaków, bo czas szczepienia i antykoncepcji Pepsi przyszedł i tak sobie żartowaliśmy, że może nie, że jednak ludzie dopytują o szczeniaczki. Pepsi jest w super kondycji, już dwa lata ma przerwę więc mnie kusiło. Ale jak sobie przypomniałam ile to pracy miałam z tymi słodyczami szczeniakami, to ponagliłam weta żeby szybciej podał ten zastrzyk i zakończył moje rozdarcie.
Powodzenia.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rozsady masz zjawiskowe ;:138 Od razu sobie obejrzałam, co to jest werbena zwisająca, pożałowałam, że mam tylko kilka werben i to nie o takim ładnym pokroju, tylko ogrodowych.
Siewki sobie bez Ciebie te dwa dni poradziły, teraz wszystko szybko rośnie, a jak u Ciebie pod osłoną tak cieplutko jest, to już w ogóle. Jeszcze tylko słonko w dzień by się przydało, nie? ;:173 Widziałam prognozy na przyszły tydzień, dalej chłodne noce, ale przynajmniej słonecznie, mam nadzieję że się sprawdzi.

Kokosiątka mają urocze łapulki, wypatrzyłam na zdjęciu takie różowe poduszeczki na łapkach, ale łapie za serce ;:167 No właśnie, nie widać, żeby były całkiem jasne, czy takie zostaną, czy może jak zagęści im się futerko to ukryje ciemny podszerstek?
Właśnie na poliwęglan komorowy się zdecydowaliśmy, cieszę się, że po przetestowaniu polecasz, to mnie utwierdza w wyborze :tan
Miłego weeekendu ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Violu, szczenięta cudne ;:167 Jak zobaczyłam Twoje wysiewy to mi szczęka opadła hihi. Gratuluję zapału i konsekwencji. Ja raczej skromnie wysiewam jakoś nie mam cierpliwości :oops:
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ja też ciągle do Ciebie zaglądam. Podziwiam te wysiewy. Uwielbiam zapach w takim tuneliku/szklarni. I to, jak każdego dnia widać przyrosty roślin.
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Dobry wieczór wszystkim.
Małgosiu zdjęć jako takich jeszcze nie robiłam, bo nie chcę męczyć małych piesków i denerwować Ślinki. Oczywiście są to kokosie dzieci, on miał czarne łaty jak był malutki i ma je dalej, tylko teraz ich tak nie widać, jakoś to tak jest u tych psów. Ale myślę,że te całkiem czarne będą trochę chociaż szare jak urosną. Są naprawdę piękne, Ślinka wszystko robi, karmi,myje masuje im brzuszki co gwarantuje że wszystko działa jak należy.
Wstawię kilka zdjęć, myślę że moderatorzy mi wybaczą... i nie usuną, z góry dziękuję.

Imiona miotu powinny być na jedną literkę .. ale moje córki już daaaawno wymyślały imiona i zapisywały w notesie :) Więc są różne i ciekawe.

Szkiełek i Stella

Obrazek

Pepe i Nana

Obrazek

Kolejne pieski pokażę za kilka dni. Mam 5 dziewczynek i 4 chłopców.

Tata Kokos, były plamy i się sprały
:lol:
Obrazek

Aniu , w szklarni lubię być najbardziej. Mogę tam siedzieć, pikować podlewać całą dobę :)

Brokuły

Obrazek

Selerki

Obrazek

Pelargonie

Obrazek

Anida,będzie wesoło .. dziewięć szczeniąt w ogrodzie ;:oj

Kalafiory

Obrazek

Papi, orzeszki posadzę w maju do gruntu. Mam nadzieję,że wyrosną i będzie coś do pochrupania ;:168

Dmuszki jajowate

Obrazek

W ogrodzie zakwitła moja ulubiona przylaszczka różowa ;:167

Obrazek

Obrazek

Dominiko, lepiej jest wysiać wcześniej tym sposobem. Kiedyś wysiałam do gruntu, wszystko zjadły myszy czy inne gryzonie :D

Niedługo zakwitną tulipanki i czosnki

Obrazek

Obrazek

Agniesiu, pisałam wyżej o kolorze sierści. Nie wiem jak z tymi całkiem ciemnymi, może takie zostaną, fajnie by było.

Obrazek

Ewuniu dziękuję, ja mogę wysiewać cały rok.

Różyczki mają się dobrze

Obrazek

agniesz-ka cieszę się,że czytasz i oglądasz mój wątek :) zapraszam serdecznie.

Dobranoc :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Wiolu,ale niespodzianka,Kokosik tatusiem ,rodzinkę ma pokaźną teraz ,maluchy świetne ,zadbane przez mamę smacznie śpią ,jeszcze trochę i będą się dopiero kręcić wokoło i psocić mordusie śliczne,siewki masz rewelacyjne ,a doświetlasz im ,czy bez dodatkowego światła dają radę ,,ogród znowu wypięknieje ,a warzywnik będzie chyba przepełniony,pozdrawiam ;:196
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Szczeniaki słodkie :D W szklarni bogato :wink: Ja najbardziej kibicuję orzeszkom ;:333
Awatar użytkownika
brrumm
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 4 lis 2008, o 18:28

Post »

Hejka :)

Fantastyczny ogród, sieweczki zdrowiutkie, zieloniutkie i przepiękne szczenięta :) gratuluje Violetto
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Violetko,jak tam moje ,nasze orzeszki?czuję się jak ojciec chrzestny ;:306
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Violu witam w pierwszym dniu kalendarzowej wiosny :D ... U ciebie wiosna na całego tak wśród futrzaków jak i roślinek :) a i w ogródeczku piękne kolorki ;:333 Ogrom pracy przed tobą, ale wierzę ze sobie dasz radę ;:215 Arbuzów nigdy nie uprawiałam, ale mam nasionka więc może spróbuję ;:173 Gratuluje artykułu :uszy Nie wiem co dzieje się z FO bo ostatnio, nie dostaję powiadomień i potem muszę nadrabiać ... ale pogoda nieszczególna to mam czas :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Violu w pierwszym dniu wiosny domagam się ogrodowej relacji ze szklarni :) Nie daj się prosić ;:303 ;:7
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”