W.o. Psach cz.10

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p
Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W.o. Psach cz.10

Post »

Kroma piszesz o Bravecto ?

U mnie spot ony niestety nie wystarczają - dwa wielkie psy + stado kotów i bardziej opłaca się duża butelka sprayu + zawsze mogę dopsikać w międzyczasie.

Moje (już) dwa smoki :) Czarny Diesel pochodzi z pseudohodowli, jest psem po przejściach - zaniedbany fizycznie i psychicznie,ale bardzo pomysłowy... dużo pracy przed nami. Aktualnie ma 7 miesięcy, szary Eli w niedzielę skończy 5 miesięcy.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O Boziu, Boziu ale smoczysko na dole siedzi ;:oj
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p

Post »

Hihi Maleństwo :) Ale faktycznie na tym zdjęciu wyszedł dość potężnie. Waży póki co około 40kg :) Także zapowiada się kawał psa - ale rodzice mocni to wiedziałąm czego się spodziewać :;230
Awatar użytkownika
Kroma
100p
100p
Od: 16 mar 2012, o 16:07

Post »

Tak o Bravecto, zobaczymy jak się sprawdzi.

Kluchy cudne, przynajmniej jest się do czego przytulić. :D
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p

Post »

To czekam na info bo niestety o Bravecto można doczytać się różnych skrajnych opinii... Ja póki co przy szczeniakach nie zaryzykuję, ale na później byłoby to idealnym rozwiązaniem.
U kaukazów mojej koleżanki Bravecto się sprawdza, a pozostałe włącznie z najdroższymi obrożami nie dały rady.
Awatar użytkownika
Kroma
100p
100p
Od: 16 mar 2012, o 16:07

Post »

Właśnie te skrajne opinie mnie do tej pory trochę stopowały, ale chyba nie ma innego wyjścia, bo to teraz podobno najskuteczniejszy środek, nie wiem tylko czy taki bezpieczny dla psiego organizmu. Jutro podajemy pierwszą tabletkę i będziemy obserwować.
W ogóle to moja mała to nie ma najlepszego zdrowia, myślę że to kwestia zaniedbań w okresie dorastania, mam nadzieję, że uda nam się przynajmniej z częścią dojść do ładu. Na razie dziewczyna chyba zaczyna łapać, że jedzonko jest w ciągłej dostawie, bo rano chrupeczki gryzły w ząbki, dopiero jak przyjechał serwis do kanapy i panowie zaczęli się kręcić w okolicy misek to Liza poleciała zjeść.
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja tak samo zjada przy gościach, tak coby jej przypadkiem chrupek nie zjedli :lol: , a tak to mogą leżeć bo liczy na coś lepszego, zjada jak już mocniej zgłodnieje :roll:
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Zapraszam do mojego wątku wszystkich kochających pieski,wyraźcie swoje zdanie proszę o tej kruszynce :( znajdzie,która tyle przeszła nawet gdy do mnie trafiła :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

to nowe miejsce do podziwiania ogrodu
Obrazek
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sezon kleszczowy w pełni rozpoczęty, moja wczoraj dostała obrożę :| przedwczoraj jeden między łopatkami, wczoraj 3 wyciągnięte z okolic brzucha i jeden zmaltretowany bo ją swędział, to głównie polne bo do lasu jeszcze nie chodzimy.
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Moje ochroniarze
Obrazek
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p

Post »

Ginka pisze:Sezon kleszczowy w pełni rozpoczęty, moja wczoraj dostała obrożę :| przedwczoraj jeden między łopatkami, wczoraj 3 wyciągnięte z okolic brzucha i jeden zmaltretowany bo ją swędział, to głównie polne bo do lasu jeszcze nie chodzimy.

U nas też wysyp kleszczy, na obroże się nie zdecydowałam jednak - szczeniaki może i pokaźnych rozmiarów ale nadal wariujące i obawiałam się że mogą je sobie zdjąć i po prostu zjeść.
Zamówiłam polecony przez koleżankę spot -on (Vectra 3d) , ponoć jedyny na rynku,który oprócz zapobiegania wkłuciu ma jeszcze właściwości odstraszające. Od poniedziałku będziemy testować :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj wyciągnęłam 4 nowo wbite gadziny łąkowe...w zeszłym roku ich nie było :? , musiała dostać krople bo widać obroża mało skutkuje, obejrzę ją dzisiaj i zobaczę czy coś nowego znajdę (mało biega po krzakach, praktycznie wcale, to wszystko z łąk i miedz ;:14 , ale bym się cieszyła jakby straż pożarna zrobiła akcję kontrolowanych wypalań suchych łąk...przecież one się tam mnożą na potęgę żerując na zającach i sarnach, a tak to tylko jeżdżą gasić).
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”