ojej a ja myślałam, że mam sporo odmian koktailówek bo u mnie tylko takie wysiewam a tu widzę maasę nazw mi nieznanych trzeba będzie jeszcze polować na nasionka ;)
U mnie już wychodzą Red star,violet jasper, sweet orange, isis candy, koralik, cherolla, pokusa
Po dwóch dniach od wysiania Sungoldy (F2) już kiełkują
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Ja wysiałam Snow White, Cytrynka, Ildi, Blue Chocolate, Winogronka, Rose Q.M.
Najbardziej jednak jestem ciekawa nowych u mnie odmian, Sunrise Bumble Bee i Grusha Czernaja.
U mnie ostatecznie poszły do ziemi Snow White, Chocolate Cherry, Dancing with Smurfs, Megagron, Cytrynek Groniasty, White Currant, Ildi, Green Grape Cherry, i dwie gruszeczki (to jeszcze są koktajlówki?): Beduin i Cherokee Green Pear.
Odpuściłam sobie Winogronka i Idyl w tym sezonie, bo mam dwa czerwone koktajlowe z tego testowego siewu, Tumblin Toma i Balkonzaubera. I tak za dużo się tego zrobiło.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Beduin, podobnie jak Cherokee Green Pear to nie koktajlówka tylko pomidor drobnoowocowy, ciekawe czy Ci spasuje. Smak ma niezły ale ten głąbik i rdzeń mnie przeszkadzał.
Ja jeszcze koktajlówek nie wysiałam poza dwoma, które pójdą do tunelu: Megagron ( za namową Witka - Faworyta ) i Warren`s Yellow Cherrry.
Reszta czeka na swoją kolej, jeszcze czas.
Beata Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Beduin się załapał do wysiania jako jeden z ostatnich, ale o tym że przerasta włóknami nie wiedziałam. Jak się nie spisze, to się pożegnam z nim i więcej nie posadzę.
Zauważyłam literówkę w moim poprzednim poście, że nie sieję Ildi, a to Idyl poczeka na następny sezon.
Poprawione.
bab...
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Magagron posiany w sobotę dziś wystawia różki
W tym roku premierowo Megagron, Winogronek, Czerwony wiszący dla koleżanki (ja nie mam gdzie postawić/zawiesić) oraz tradycyjnie mój NN, siany od lat, niezmordowany i niezawodny.
Zdecydowanie nie będę kontynuować Maskotki ani Bajaja. Maskotka ma wielkie owoce, plenna, ale smak nijaki. Bajaja skórę jak na byku i smak ziemniaczany, choć krzak cudny, zwięzły, bezobsługowy, na balkon idealny.
Mój numer jeden w tym segmencie pomidorów czyli Megagron w poniedziałek będzie pikowany do doniczek.W tym roku będę miał go w tunelu 10 krzaków.Najprawdopodobniej poprowadzę go na 5 gron.
Serdecznie pozdrawiam. MK Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę.Bruno/Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).