Lobelia cz.3
Re: Lobelia cz.3
To bardzo dobra wiadomość .
Bardzo Ci dziękuje za tak szybką odpowiedź.
Zasieję ją jeszcze dzisiaj.
Bardzo Ci dziękuje za tak szybką odpowiedź.
Zasieję ją jeszcze dzisiaj.
-
- 200p
- Od: 18 lut 2016, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja lobelka też padła
Ale chyba już nie będę w tym roku siać, trudno.
Ale chyba już nie będę w tym roku siać, trudno.
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
Witam, ja również nie mogę lobelii wyhodować. Próbowałam w zeszłym roku i większość padła, a to co uratowałam praktycznie nie rosło. W tym roku posiałam znowu i zdechło wszystko. Nie wiem co robię nie tak. W takiej samej ziemi posiałam szałwię i rośnie jak na drożdżach.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja swoje lobelie będę wysiewał dopiero jutro i uważam, że jest to dobry termin do wysiewu.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 cze 2016, o 17:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam następujące pytanie: czy lobelia widoczna na zdjęciu poniżej ma jeszcze szansę, czy też nadaje się do wyrzucenia?
Tę na zdjęciu wysiałem ok. półtora miesiąca temu (kolor różowy). Wygląda marnie jakby stała w miejscu. W tym samym czasie wysiałem lobelię z innych nasion (kolor niebieski) i ta jest dużo większa, wkrótce będę pikował.
Tę na zdjęciu wysiałem ok. półtora miesiąca temu (kolor różowy). Wygląda marnie jakby stała w miejscu. W tym samym czasie wysiałem lobelię z innych nasion (kolor niebieski) i ta jest dużo większa, wkrótce będę pikował.
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
Dopiero wczoraj kupiłam nasiona lobelii i już zaczęłam się martwić, że jest za późno, ale skoro jednak jeszcze czas to zaraz ją posieję.
Pisałam niedawno, że dwa lata temu, gdy się jeszcze na roślinkach za bardzo nie znałam - to posiałam lobelię w połowie kwietnia a w połowie maja pikowałam do gruntu (pojedynczo, bo myślałam, że tak się to robi ) - i na początku lipca zakwitła - kwitła do końca września i pewnie kwitłaby dłużej tylko robiłam już jesienne porządki i ją powyrywałam na początku października.
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
Tak, przeczytałam Twój post i bardzo mnie zachęcił Lobelia już posiana, od razu w grupkach to będzie później chyba łatwiej ją rozsadzić...
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 cze 2016, o 17:24
Ewo, dziękuję za słowa nadziei. Dodam, że w rzeczywistości lobelia ze zdjęcia wygląda znacznie marniej. Naprawdę byle co... Wątpię czy to wszystko przetrwa i nie zginie. Co do słońca to bardzo bym sobie go życzył, ale niestety wiosny u mnie nie widać. Od tygodni ciągle pochmurno, a jak już aura się nieco zmieni, to zaledwie przez parę minut parapet z siewkami dostaje parę ciepłych promyków słońca.
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz
To się kobieto napracujesz .
- calka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Moje lada dzień także czeka przeprowadzka
Te z pierwszego zdjęcia wyrosły z przeterminowanych nasion