Lilie-uprawa cz.7
- Carmelka00
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lilie-uprawa cz.7
Ja też jutro zabieram się za wysadzanie lilii przynajmniej tych ,które wybiły już
- Agneska
- Od: 1 lis 2015, o 09:20
Dostałam właśnie piękne lilie z Lily.... ale wszystkie już z kłami, niektóre sporymi. Te posadzone w zeszłą sobotę, o których pisałam powyżej, były wszystkie jeszcze nie wybudzone. Najnowsza dostawa pójdzie jednak na razie do lodówki bo kły niektórych cebul wystawałyby ponad grunt, tak są spore. Ciekawe jak długo uda się je przetrzymać w lodówce.
Pozdrawiam
Agneska
Agneska
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrawiam Ela
- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
Ja mam tę lilię.Wsadzona na wiosnę ub.roku.Dziś sprawdzałam stan cebul,i wygląda na to że pięknie przezimowała.Cebula twarda i nawet maluchy są obok niej.Reszta orientalnych pełnych ,także w dobrej kondycji,a jak będzie dalej to się okaże.Agneska pisze:Moje azjatyckie, trąbki, tygrysie już w gruncie. Czekam na dostawę OT i też idą od razu do gruntu.
Orientalnie - nie wiem...
Czy ktoś z Was zimował lilię Elodie w gruncie? Z jakim skutkiem?
Eliza,piękne okazy skąd do ciebie przyjechały?
Moje z Lilyp. takie same jak Elizy, chyba wszystkim z takimi kłami wysłali. Myślałam, aby je w sobotę posadzić, ale sama nie wiem. Na razie trzymam w piwnicy.
- Agneska
Zawsze wysyłają takie wybudzone czy tak się tylko zdarzyło wyjątkowo w tym roku? Boję się, że w lodówce zgniją...
Pozdrawiam
Agneska
Agneska
-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
A ja jeszcze czekam na zamówienie z Lilypolu. Jeśli wysyłają takie mocno zkiełkowane to trochę się martwię, im dłużej będę czekać tym większy kiełek będą miały cebule, i łatwiej o uszkodzenie w paczce.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
- Eliza52
Moje lilie są z Lilypolu, a ja się cieszę że te lilie żyją. Co roku są takie piękne okazy i co roku wspaniale kwitną. Gdyby mieli te same odmiany to bym nie zamawiała, ale mają ciągle coś nowego
Ja potrzymam swoje lilie w lodówce tak długo jak się da. A Wy swoje lilie poodwiązywałyście?, bo w tych woreczkach się poduszą bez powietrza.
Dla porównania zeszłoroczna dostawa-też wielkie kły
Ja potrzymam swoje lilie w lodówce tak długo jak się da. A Wy swoje lilie poodwiązywałyście?, bo w tych woreczkach się poduszą bez powietrza.
Dla porównania zeszłoroczna dostawa-też wielkie kły
Pozdrawiam Ela
- Agneska
To prawda, że cebule piękne. Ja tylko rozerwałam woreczki, nie wyciągałam z nich cebul aby się odmiany nie pomieszały.
Pozdrawiam
Agneska
Agneska
-
- 50p
- Od: 9 sty 2012, o 00:19
Widzę, że pierwszy dzień wiosny jest liliowy Ja jeszcze czekam na moje liliowe wybranki z Lily...landii Jestem pewna, że cebule będą dorodne i bez uszkodzeń, bo co roku tak mam Będę sadzić, jak tylko pogoda pozwoli. W tym sezonie też część cebul posadzę do donic, szczególnie te pachnące, żeby zapewnić sobie stały zapach w zasięgu nosa. Mrozu się nie obawiam, bo zawsze nad posadzoną cebulą daję odkręconą butelkę "pet", ale przed ślimakami niestety nie
Pozdrawiam wiosennie - liliowo
Pozdrawiam wiosennie - liliowo
Magda
-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
- Eliza52
U mnie martagony już takie duże jak Black Out, ale rosną przy ścianie budynku i jest im ciepło
Po magnolią wylazła Bariton, ale ona ma tak co roku.
Po magnolią wylazła Bariton, ale ona ma tak co roku.
Pozdrawiam Ela
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Moje już dość sporo wyszły z ziemi, nawet orientalne , całe szczęście dwudniowe przymrozki do -3 przetrwały bez szkód