Pomidorki koktajlowe - 6 cz.
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 6 cz.
Maskotka już wzeszła, a dziś wysiałam Azteki. Obie odmiany docelowo mają rosnąć w donicach na tarasie.
Dorotas24
No tak moje są 2 tygodnie później siane. I tak martwię się, że zabraknie mi miejsca na parapecie do maja
No tak moje są 2 tygodnie później siane. I tak martwię się, że zabraknie mi miejsca na parapecie do maja

- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sungold i Venus poszły do ziemi 

Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Możliwe, żeby różne odmiany posiane w tym samym czasie, różnie kiełkowały? Winogoronek wystrzelił jako pierwszy na trzeci dzień, moje NN nieśmiało ruszają, Megagron baaardzo powoli, 2/5 nasion, za to Czerwony wiszący ani myśli kiełkować, a to już 2 tygodnie minęły...
@nanaska
U mnie w tej samej odmianie różnie kiełkowały. Czasem z tygodniowym opóźnieniem.
U mnie w tej samej odmianie różnie kiełkowały. Czasem z tygodniowym opóźnieniem.
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
Witam
Jestem nowa na forum, które od kilku dni czytam namiętnie
Po raz pierwszy wysiałam pomidory i m.in. zdecydowałam się na mieszankę Tumbling Tom. Mają już około dwa tygodnie i pierwsze liście właściwe. Będą w doniczkach na ogrodzie/tarasie.
Czytałam ten wątek i zastanawiam się czy nie zrobiłam tego trochę za wcześnie? Czy to ma tak duże znaczenie? W razie czego mogę doniczki z sadzonkami wstawić tymczasowo do tunelu foliowego, ale nie sądzę aby wszystkie mi się zmieściły (ok 30 szt).

Jestem nowa na forum, które od kilku dni czytam namiętnie

Czytałam ten wątek i zastanawiam się czy nie zrobiłam tego trochę za wcześnie? Czy to ma tak duże znaczenie? W razie czego mogę doniczki z sadzonkami wstawić tymczasowo do tunelu foliowego, ale nie sądzę aby wszystkie mi się zmieściły (ok 30 szt).
Kamień z serca, bo już myślałam, że coś skopałam, że jedne doniczki jak dzikie, a drugie ani myślą.Dylek pisze:@nanaska
-- 26 mar 2017, o 12:24 --
mamaAmelka, a gdzie ty je teraz trzymasz? Na zewnątrz za wcześnie, w nocy sa przymrozki. Ja wystawiam na zewnątrz dopiero po zimnej Zośce w maju, a i tak zalecają wystawiać na trochę i chować, by zahartować rośliny najpierw. Gwałtowne wystawienie kończy się parodniowym padnięciem roślin.
- mamaAmelka
- 200p
Niektórzy sieją w lutym już, moje posiane 2 tygodnie temu. Bez przesady w tymi datami. Tu chodziło chyba po te do gruntu, a nie doniczkowe.
- mamaAmelka
- 200p
Dziękuję za rozwianie moich wątpliwości
Wczoraj przesadzałam siewki do półlitrowych kubków i byłam zdziwiona jak pięknie już pachną

Wczoraj przesadzałam siewki do półlitrowych kubków i byłam zdziwiona jak pięknie już pachną

-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
mamaAmelka, zazdroszczę werandy. Ja bym zlikwidowała firanki na czas robienia rozsad, bo te co stoją na środku mogą się powyciągać.
Dorota
Czy ktoś z Was w poprzednich latach sadził koktajlowę Maglia Rose i mógłby się wypowiedzieć czy jest smaczna.?
A jeszcze jak ktoś mógłby porównać Maglia Rose z koktajlowką Blush byłoby super.
A jeszcze jak ktoś mógłby porównać Maglia Rose z koktajlowką Blush byłoby super.
Aga
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałam w ubiegłym sezonie obie koktajlówki .Smaczne , ładne .Praktycznie nie miałam
z nimi żadnych problemów .Blush trwały po zbiorze. Maglia Rosa niższy krzak i wcześniej
zakończył owocowanie .Blush owocował do końca sezonu .Na ten sezon ich nie wysiewałam,
mam smaczniejsze .
z nimi żadnych problemów .Blush trwały po zbiorze. Maglia Rosa niższy krzak i wcześniej
zakończył owocowanie .Blush owocował do końca sezonu .Na ten sezon ich nie wysiewałam,
mam smaczniejsze .
anulab a jakie masz odmiany tych smaczniejszych, niż w poprzednim sezonie. 

Pozdrawiam, Werka
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
Warto wysiać Cio-Cio-San , ma ktoś jakieś doświadczenia z tym pomidorkiem ?
Andrzej