Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
Weekend podobno był u mnie piękny,ja byłam poza zasięgiem działkowym byłam w górach ,tych najbliższych ode mnie -w Karpaczu ,dzieci nam w prezencie gwiazdkowym opłaciły pobyt weekendowy więc pojechaliśmy .piękne słońce i....śnieg im wyżej tym więcej ,a dziś rano M szyby skrobał przed wyjazdem, po drodze zboczyliśmy jeszcze z trasy i zwiedziliśmy zamek w Kliczkowie -polecam,mieliśmy też po trasie Obi i Castoramę więc nakupiłam co nie co....prymulki też
- dorcia7
Lidziu Pauline żyje-wypuścił liście ale nie kwitnie,no chyba że w ostatnich dniach
Olu tak ,to tegoroczne kwitnienia ,ale niektóre sadzone do gruntu już z kwiatkami
Mariusz to właśnie urok wiosennych kwiatów ,koniecznie trzeba je mieć
Aniu sporo róż już przycięłam,reszta na dniach pod sekator ,prymula w paski to Blue Zebra
Asiu jak zaczynałam przygodę z działką to też wiosną było szaro,no poza trawnikiem i jakimś zabłąkanym przebiśniegiem,teraz z roku na rok coraz więcej kolorów
Danusiu znaczniki muszą być
Andrzej nieważne ile kropek ,ładne są
-- 26 mar 2017, o 20:16 --
Natalio u nas w drugiej połowie tygodnia ma być 18 stopni ,wszystko ruszy
Aniu zgadza się ,u mnie ciepły rejon,choć znam zaprzyjaźnione forumowe ogrody które są sporo przede mną jeśli chodzi o kwitnienia
Soniu ma być cieplej i tego się trzymajmy
Olu tak ,to tegoroczne kwitnienia ,ale niektóre sadzone do gruntu już z kwiatkami
Mariusz to właśnie urok wiosennych kwiatów ,koniecznie trzeba je mieć
Aniu sporo róż już przycięłam,reszta na dniach pod sekator ,prymula w paski to Blue Zebra
Asiu jak zaczynałam przygodę z działką to też wiosną było szaro,no poza trawnikiem i jakimś zabłąkanym przebiśniegiem,teraz z roku na rok coraz więcej kolorów
Danusiu znaczniki muszą być
Andrzej nieważne ile kropek ,ładne są
-- 26 mar 2017, o 20:16 --
Natalio u nas w drugiej połowie tygodnia ma być 18 stopni ,wszystko ruszy
Aniu zgadza się ,u mnie ciepły rejon,choć znam zaprzyjaźnione forumowe ogrody które są sporo przede mną jeśli chodzi o kwitnienia
Soniu ma być cieplej i tego się trzymajmy
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko coraz piękniej u Ciebie na ogrodzie, a jeszcze dokupujesz takie cudeńka aż chce się podziwiać, a na żywo pewnie jeszcze piękniej
Dorotko, masz cudności nad cudnościami. Gdzie kupujesz takie unikaty ?
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Dorciu !
Wiosna u Ciebie jest oszałamiająca, chyba najpiękniejsza na forum.
Zachwycające prymulki (widać, że je kochasz!), ciemierniki, kokorycze, a już przylaszczki to czysty obłęd. Nie można się napatrzeć. Ale też mieszkasz w regionie o łaskawym klimacie. Jak Ci te roślinki zimują?
Buziaki i życzenia ciepłych, miłych dzionków - Jagi
Wiosna u Ciebie jest oszałamiająca, chyba najpiękniejsza na forum.
Zachwycające prymulki (widać, że je kochasz!), ciemierniki, kokorycze, a już przylaszczki to czysty obłęd. Nie można się napatrzeć. Ale też mieszkasz w regionie o łaskawym klimacie. Jak Ci te roślinki zimują?
Buziaki i życzenia ciepłych, miłych dzionków - Jagi
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Zakupy zacne też mam takie goździki od sąsiadki, dostałam w zeszłym roku, ale nie wiem jak kwitną
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- dorcia7
Mariusz nie mam domu z ogrodem(trzeba było pomyśleć za młodu) to muszę dopieszczać działkę i przyznaję,że bardzo to lubię
Ewo mieszkam w małym mieście,nie ma szkółek z prawdziwego zdarzenia ,a sklep z roślinami tylko jeden tak więc jak jeździmy po większych miastach nie podaruję sobie wizyty w sklepach z roślinami,jest jeszcze forum i szkółki internetowe
Jagis-Jagódko ee..tam znam piękniejsze wiosny ogrodowe na tym forum ale moja wiosna też mi się podoba prymulki zawładnęły mną do reszty ,te są jeszcze cenowo w granicach rozsądku,gorzej z przylaszczkami które uwielbiam ,ale te ciekawsze to ceny szok wszystko co widzisz zimuje mi bez problemowo,tylko jedną rabatę zarzucam na zimę stertą liści bo tam rosną moje perełki więc wolę dmuchać na zimne ,reszta sobie radzi ,choć dzisiaj zauważyłam że w jednym miejscu nie wyszly mi pierwiosnki ząbkowane,szkoda bo miałam w jednym miejscu trzy kolory i nie widać żadnego
Natalio z goździkami różnie bywa ,mam takie co rosną od lat ,ale trafiam też na takie które okazują się jednorocznymi
Ewo mieszkam w małym mieście,nie ma szkółek z prawdziwego zdarzenia ,a sklep z roślinami tylko jeden tak więc jak jeździmy po większych miastach nie podaruję sobie wizyty w sklepach z roślinami,jest jeszcze forum i szkółki internetowe
Jagis-Jagódko ee..tam znam piękniejsze wiosny ogrodowe na tym forum ale moja wiosna też mi się podoba prymulki zawładnęły mną do reszty ,te są jeszcze cenowo w granicach rozsądku,gorzej z przylaszczkami które uwielbiam ,ale te ciekawsze to ceny szok wszystko co widzisz zimuje mi bez problemowo,tylko jedną rabatę zarzucam na zimę stertą liści bo tam rosną moje perełki więc wolę dmuchać na zimne ,reszta sobie radzi ,choć dzisiaj zauważyłam że w jednym miejscu nie wyszly mi pierwiosnki ząbkowane,szkoda bo miałam w jednym miejscu trzy kolory i nie widać żadnego
Natalio z goździkami różnie bywa ,mam takie co rosną od lat ,ale trafiam też na takie które okazują się jednorocznymi
- dorcia7
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Istny kwiatowy raj na ziemi tzn na Twojej działce. Nabytki wspaniałe, a ta błękitna prymulka - no brak mi słów - jest cudna.
Szkoda, że i.'Pauline' dał plamę.
Szkoda, że i.'Pauline' dał plamę.
- dorcia7
Może za rok się zrehabilituje a zauważyłaś moją-Twoją cieszyniankę ?