Ogródek KLEO CZ. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek KLEO CZ. 2

Post »

Mamisz je widocznie tymi żółciami, na mnie tam nie lecą! :D Choć to może i dobrze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Poczytałam o tej róży i podobno ona jest pnąca. I kwitnie raz w sezonie.
Czy to aby ta sama róża?
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

A którą masz na myśli? LO czy Veilchenblau? A może Golden Showers? Bo nie wiem o którą pytasz.
Nastawiłam się na prace ogrodowe w związku z zapowiedziami pięknej pogody na najbliższy weekend a tu wszystko odszczekali! A tu wszystko w ogrodzie rusza pełną parą, roboty mnóstwo, a za oknem pada i pada. Brrr. Zimno jak diabli. Gdzie ta wiosna?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O Veilchenblau
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Gosiu - w takim razie to ta sama. Faktycznie kwitnie raz w sezonie, ale dość długo. I oczywiście jest pnąca, tylko u mnie się przewiesza przez murek, ale mam zamiar zrobić jej stelaż. Kwitnie bardzo spektakularnie, no i w moim ulubionym fioleciku.
Czy ktoś ma może namiary na sadzonki wilca ziemniaczanego? Uwielbiam go na obrzeżach rabatach ale ostatnio mam problemy z jego nabyciem. Najczęściej mają w sprzedaży tylko te zielone.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za odpowiedź. Czyli już ona nie dla mnie
Nie mam gdzie ustawić kratki na pnące rośliny
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Wiosna i mnie przygnała na forum. Na razie robię za podglądacza i zerkam co się dzieje u innych. I nie mogę doczekać się weekendu który ma być wyjątkowo ciepły. Ogród wzywa - do roboty oczywiście.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To już przestań podglądać i bierz się do pracy ;:108 I wstawiaj fotki. Czemu nie widzę większości Twoich zdjęć? Zajrzę do pierwszej części, może tam coś będzie widać? Pozdrawiam :wit
-----------------------------------------
W pierwszej części widać więcej zdjęć, zatrzymam się na dłużej, żeby lepiej poznać Twój ogród i oczywiście Ciebie. Wiem już jak masz na imię :wit Jak moja mama. Rozczuliła mnie historia wychowanej przez Ciebie wiewiórki. Przystojny rudzielec był z niego ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Teraz dopiero zobaczyłam, że ciebie aż rok tu nie było! ;:202 Obrazek
Pokaż i opowiedz co tam u Ciebie i w ogrodzie słychać?
Jakieś nowe powojniki zamówiłaś?
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit
Długo Cię nie było.
Jestem ciekawa jak Twoje cyklameny. Moje coum wszystkie zginęły. Zamówiłam nowe. :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To chyba mój komputer zamulał, już widzę zdjęcia :heja Cudne masz( miałaś) pierwiosnki. Bezłodygowe? I pełne ;:oj Pomaleńku będę się przemieszczać po kolorowych rabatkach.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Niesamowite -faktycznie rok nie pisałam na FO!!! Wszstko przez to że w zeszłym roku zmieniły mi się priorytety. Postawiłam na zwiedzanie i wypoczynek a zaniedbałam ogródek. Za to poleżałam na plaży w Bułgarii, zjeździłam samochodem całe Bałkany i zwiedziłam Koreę Południową. A na ogródek czasu zabrakło. W związku z tym jest w opłakanym stanie i nie za bardzo jest się czym chwalić. Na szczęście jesienią znalazłam czas na szafirkową rabatę i choć ona powinna wyglądać dobrze. A nad resztą muszę solidnie popracować.

Iwonko - pierwiosnków mam sporo różnych a w tym roku nabyłam z Chin ciekawe nasionka więc jest szansa że moja kolekcja się powiększy. Chyba że nasionka nie wykiełkują. W tym roku postanowiłam też poeksperymentować z nasionami peonii drzewiastych. Tak z czystej ciekawości - bo podaobnoto nie jest proste i baaardzo długo trwa zanim wykiełkują, a jeszcze dłużej zanim zakwitną. Trwa to zazwyczaj kilka lat. Ale cóż - uzbroiłam się w cierpliwość i zobaczymy.

Nena - moje cyklameny mają się dobrze, ładnie przezimowały. Jak byłam w Albanii to ukopałam tam sobie kępkę i przywiozłam. Też się przyjęły. Tam rosną wszędzie jak chwasty.

Aneczko - kajam się że tak się zaniedbałam. Ale chociaż parę zdjęć mam z ubiegłego sezonu to wkleję. A z cemków zamówiłam rarytasik - Tajgę. Jeszcze paczka nie przyszła, mam dostać na początku lutego.Ciekawa jestem jak będzie kwitł faktycznie. Zdjęcia czasem przekłamują. No i róże też musiałam zamówić - trochę mi przez ostatnie dwie zimy wyleciało. Zamówiłam sobie trzy sztamowe do donic. Będę je chowała na zimę do garażu bo niestety u mnie potrafią w zimę przemarzać mimo okrycia. Nie mogę się już doczekać soboty - już sekator mam naostrzony i ruszam wycinać ogrodowy busz! ;:134
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

W końcu i do mnie zawitała wiosna!!! Są na to dowody!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Jak zwiedzałaś świat, to ogrodowe i forumowe zaniedbania Ci odpuszczam. :wink:
Może jakieś zdjęcia z wyprawy?
Kleo przepraszam za zamieszanie, no to jednak nie Twojego dzwonka ganiam po ogródku.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Aneczko - dziękuję za wyrozumiałość ;:196 . Zdjęcia z wypraw są i to w dużych ilościach. W wolnej chwili nie omieszkam wstawić. Zdziwiłam się tymi dzwonkami bo u mnie wszystkie grzecznie w wyznaczonych miejscach rosną i rozsiewają się z dużym umiarem. Ale pomyślałam, że może gleba u Ciebie lepsza i dlatego się tak panoszą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”