Cierniste początki Grześka
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cierniste początki Grześka
taki foliaczek, to moje marzenie dla moich Adenium, niestety nie do spełnienia .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super foliak, duuuży sieweczki będą miały super warunki do wzrostu
To spore zakupy jesienią poczyniłeś, ciekawe co tam Ci przybyłogrzegorzo pisze:Na moim wątku jesienią jesienią poruszany był temat sensowności póżnojesiennych zakupów roślin a przybyło mi wówczas w sumie ponad 100 roślin
Nieźle się zapowiadagrzegorzo pisze:Trochę pąków na roślinach już się pojawiło, jak tylko będą kwiaty podzielę się widokami
- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Tegoroczny sezon mocno przyspieszony
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dosssssssssssssssskonale!!!
- popiolek69
- 500p
- Od: 22 paź 2011, o 22:11
na jakieś 3 sezony Ci wystarczy tego foliaka
Pozdrawiam Konrad
Popiolek69 kilka moich maluchów
- grzegorzo
- 100p
- Od: 12 mar 2016, o 21:31
Większość to rośliny jeszcze bardzo młode, pewnie z połowa tych jesiennych zakupów to był rodzaj Gymnocalycium i po parę sztuk różnych różnych innych roślin: sulek, notków, jakaś aylosterka (perplexa ), Weingartia, Frailea, Coryphantha....Aileen pisze:To spore zakupy jesienią poczyniłeś, ciekawe co tam Ci przybyło
Z dnia na dzień pąków na roślinach zaczyna przybywać
-- 26 mar 2017, o 22:08 --
Ja zakładałem że na 2 sezony i trzeba będzie o następnym pomyśleć...w sumie miejsca jest dosyć, można jeszcze kilka dostawićpopiolek69 pisze:na jakieś 3 sezony Ci wystarczy tego foliaka
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- gracesz
- 500p
- Od: 28 sie 2013, o 14:11
Widzę, że u kolegi zapowiada się wielohektarowa kolekcja i bardzo dobrze będę trzymać kciuki za takim rozwojem
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Wielo... co??
Raczej hobbysta czy raczej producent?
Wg mnie lepiej być tym pierwszym bo czasu na ulubione roślinki więcej i lepiej się je traktuje.
U roślinek kwiaty blisko, coraz bliżej.
Wg mnie lepiej być tym pierwszym bo czasu na ulubione roślinki więcej i lepiej się je traktuje.
U roślinek kwiaty blisko, coraz bliżej.
- grzegorzo
- 100p
Z tą wielohektarową hodowlą to lekka przesada choć tych kilkanaście m2 pewnie dość szybko zapełni się roślinami zwłaszcza że sporo wysiewam ale cieszę się z foliaka bo będę mógł zapewnić roślinom dobre warunkigracesz pisze:Widzę, że u kolegi zapowiada się wielohektarowa kolekcja
Oczywiście Henryku że hobbysta a te 2 lata o których wspomniałem to żartobliwa polemika z Konradem bo wiem jakie ilości pięknych roślin u niego, oczywiście nie wykluczam że z czasem przybędzie jeszcze jeden foliaczekhen_s pisze:Wielo... co??
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ulżyło mi.
A postępy w hodowli i to jak zapełniasz tyle miejsca roślinami (wg. mnie to ogrom! miejsca) będę śledził z niesłabnącym zainteresowaniem.
A postępy w hodowli i to jak zapełniasz tyle miejsca roślinami (wg. mnie to ogrom! miejsca) będę śledził z niesłabnącym zainteresowaniem.
- PiotrAPD
- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
Fantastycznie
Taki foliak do wspaniała sprawa
Lubię tu zaglądać i patrzeć jak ewoluuje u Ciebie to wspaniałe hobby
Taki foliak do wspaniała sprawa
Lubię tu zaglądać i patrzeć jak ewoluuje u Ciebie to wspaniałe hobby
- popiolek69
- 500p
- Od: 22 paź 2011, o 22:11
Ja zakładałem że na 2 sezony i trzeba będzie o następnym pomyśleć...w sumie miejsca jest dosyć, można jeszcze kilka dostawić [/quote]popiolek69 pisze:na jakieś 3 sezony Ci wystarczy tego foliaka
podałem wariant optymistyczny u mnie po roku z jednego zrobiły się dwa
Pozdrawiam Konrad
- grzegorzo
- 100p
U mnie Konradzie te 2 lata to też jest ten wariant bardziej optymistycznypopiolek69 pisze:podałem wariant optymistyczny u mnie po roku z jednego zrobiły się dwa
Pozwolę sobie Henryku jeszcze rozwinąć nieco temat tych hektarów jak to ujęła nasza miła koleżanka Grażyna. Jestem Henryku pewny że gdybyś nie był ograniczony ilością miejsca na którym możesz kolekcjonować rośliny to częściej pojawiałyby się nowe rosliny które Ci się podobają a po drugie przy jakiejkolwiek zmianie orientacji profilu kolekcji nie musiałbyś wyzbywać się dotychczas trzymanych roślin.... a tak... ten nieszczęsny brak miejsca Śmiem twierdzić że po tylu latach ile poświęciłeś tym cudownym roślinom to gdybyś miałm to mniejsce to zapewne niejeden taki foliak byś zapełniłhen_s pisze:A postępy w hodowli i to jak zapełniasz tyle miejsca roślinami (wg. mnie to ogrom! miejsca) będę śledził z niesłabnącym zainteresowaniem.
Ukierunkowanie profilu kolekcji na pewno ma wiele zalet, można z czasem dorobić się cudownych tematycznych kolekcji ( jak choćby lobivki Tomka) ale przynajmniej dla mnie ma jedną zasadniczą wadę... ukierunkowując profil kolekcji do jednego lub nawet kilku rodzai niestety odcinam się od wielu pięknych roślin które mi się podobają, raczej moja kolekcja nie będzie nastawiona na konkretną grupę roślin, będzie tam wszystko to co będzie mi się podobać. A sam dobrze wiesz jak zróżnicowany i piękny jest świat kaktusów dlatego może żartobliwie to teraz ujmuję ale pewnie za jakiś czas może miejsca w tym foliaku zabraknąć.... Jestem pewnie w tej niewielkiej grupie dla której miejsce nie jest jakimś krytycznym wyznacznikiem wielkości kolekcji. Pozdrawiam
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz