Mój ogród na fotografii- cz. 10
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- cz. 10
Jurku, dziękuję...zgadza się.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Zaskoczyły mnie Bogusiu pąki żonkili, ale ... już się nie dziwię - dzisiaj widziałem i u nas
A tą grochówką to nie tylko Mariusza zaraziłaś - też będę próbował
A tą grochówką to nie tylko Mariusza zaraziłaś - też będę próbował
- bwoj54
Andrzeju, grochówka smakowała wyśmienicie Moi faceci stwierdzili ,ze gotowana w domu , choć smaczna ...inaczej smakuje niż z garnka żeliwnego , gotowana na ognisku. Była zbyt gęsta , ponieważ dałam za dużo mięsa....ale nic nie zmarnowało się.To co zostało rozrzedziłam ,doprawiłam i wszystko poszło w mig . Próbuj ...na pewno będzie U mnie w planie kolejne danie kociołkowe to... zupa gulaszowa . Pozdrawiam i zostawiam trochę coraz bardziej zaawansowanej wiosny z mojego ogrodu.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Bogusiu kwitnienia wiosenne piękne! I wszystko rozumiem, ale... fiołki? U mnie listki dopiero z ziemi wychodzą, a u Ciebie kępy kwiatów! Cebulice zakupiłam ostatnio w doniczce, bo zawsze mi się podobały. Za siewki ciemierników trzymam kciuki, bo bardzo je polubiłam. Dziękuję (za dobre chęci, oczywiście ).
Moje wsiowe poczynania - c.j.d.
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu u Ciebie to już wiosna na całego Uwielbiam fiołki , moje jeszcze bardzo mizerne a do kwitnienia to im jeszcze daleko ale jeśli u Ciebie już kwitną to moje za dwa tygodnie zachwycą kwiatkami i zapachem.
Kolorowo,ciepło i radośnie u ciebie Wrzos piękny
- bwoj54
Aniu! dzisiaj pogoda zdecydowanie popsuła się. Wieje od rana , temperatura spadła do 14* i wiszą deszczowe chmury. Myślałam,ze wiatr przegoni je znad mojego ogrodu ,Zdecydowanie wolę pracować w ogrodzie gdy słoneczko ogrzewa mi plecy. Od czasu do czasu przedzierało się, więc wykorzystałam czas i posadziłam roślinki. Radość moja dzisiaj wielka ponieważ dotarły dwie przesyłki ze szkółek : 8 róż/ 2 na pniu, 2 pnące i 4 rabatowe/, 2 azalie , sporo traw ozdobnych, dereń i tawuła .Posadziłam łącznie od początku marca 21 róż Nie ma sprawy ciemiernik na pewno wysieje się...gdy tylko zauważę siewki odpowiednich rozmiarów przepikuję do doniczek. Moje trawniczki/ łączki/ pokryte kępami fiołków.
Kasiu!..zgadza się , wiosna rozgaszcza się na całego Szkoda,ze dzisiaj pogoda zdecydowanie popsuła się. No ale cóż. poczekamy do piątku , mają wrócić słoneczne dni .
Mariuszu Tak pięknie kwitną teraz wrzośce Wrzosy kwitną od lipca do października, natomiast wrzośce od końca lutego do kwietnia. Wczoraj i przedwczoraj było bardzo ciepło. Dzisiaj ponury dzień ....no dobrze, niech popada na posadzone dzisiaj roślinki.
Zostawiam aktualne kwitnienia
Kasiu!..zgadza się , wiosna rozgaszcza się na całego Szkoda,ze dzisiaj pogoda zdecydowanie popsuła się. No ale cóż. poczekamy do piątku , mają wrócić słoneczne dni .
Mariuszu Tak pięknie kwitną teraz wrzośce Wrzosy kwitną od lipca do października, natomiast wrzośce od końca lutego do kwietnia. Wczoraj i przedwczoraj było bardzo ciepło. Dzisiaj ponury dzień ....no dobrze, niech popada na posadzone dzisiaj roślinki.
Zostawiam aktualne kwitnienia
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Bogusiu jakie piękne kwitnienia. Po południu też pogoda się zmieniła wiatr wieje, może deszczyk popada.
Bogusiu,8 zdjęcie to tulipan?Piękny kwiat
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zagladam,czytam i podziwiam. Piękna ta wiosna już u Ciebie. Nie mam czasu na pisanie bo dużo czasu spędzam z wnusia, a od jutra jestem z nią 6 dni sama., w domu mam remont i działka z do skoku. .Pozdrawiam serdecznie, buziaki dla wnusi
- bwoj54
Dorotko! wiało niemiłosiernie, ale nie popadało. Pozdrawiam cieplutko!
Mariuszu, tak to tulipan...w realu jeszcze ciekawszy. Posyłam serdeczności!
Aniu! dziękuję. Ja obawiałam się braku czasu na FO w związku z opieką nad wnusią ,okazuje się ,ze obowiązki zostały rozdzielone na 2 babcie . Syn i synowa też mają w miesiącu sporo wolnego. Kochane te nasze wnuczęta, takie słodziaki . W jakim wieku jest Twoja wnusia? Nasza zaczęła 14 miesiąc.
Mariuszu, tak to tulipan...w realu jeszcze ciekawszy. Posyłam serdeczności!
Aniu! dziękuję. Ja obawiałam się braku czasu na FO w związku z opieką nad wnusią ,okazuje się ,ze obowiązki zostały rozdzielone na 2 babcie . Syn i synowa też mają w miesiącu sporo wolnego. Kochane te nasze wnuczęta, takie słodziaki . W jakim wieku jest Twoja wnusia? Nasza zaczęła 14 miesiąc.
Bogusiu,pamiętasz może nazwę tego tulipana Muszę go mieć
- bwoj54
Mariuszu, niestety nie znam nazwy. Dwa lata temu od właścicielki gospodarstwa ogrodniczego dostałam kilka cebulek. Nie ma sprawy , jesienią będę zmieniała im miejscówkę, więc podzielę się z Tobą. Przypomnij się, ok ! Pozdrawiam!