Większość nasadzeń
Większość nasadzeń
Witam Wszystkich w nowym wątku.
Poprzedni jest tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91427
Niestety nie mam jeszcze ogrodu bo działka to plac budowy. Próbuję tworzyć ogród tam gdzie się tylko da.
Mam już większość nasadzeń i w tym roku raczej nie będzie nowych. Będę miała czas zadbać o to co jest.
Poprzedni jest tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91427
Niestety nie mam jeszcze ogrodu bo działka to plac budowy. Próbuję tworzyć ogród tam gdzie się tylko da.
Mam już większość nasadzeń i w tym roku raczej nie będzie nowych. Będę miała czas zadbać o to co jest.
Re: Większość nasadzeń
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W pierwszym poście deklarujesz,że koniec z kupowaniem a w następnym prezentujesz zakupy Niezła jesteś Kiwi nie potrzebuje zapylacza,dopytałaś? Moje potrzebuje,więc z niecierpliwością czekam aż zapylacz zakwitnie,żeby zapylać
Na czym polegać będzie dopieszczanie tej rabaty? Widzę kawałki drewna,czyżby na obwódki?
Na czym polegać będzie dopieszczanie tej rabaty? Widzę kawałki drewna,czyżby na obwódki?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Ewa
Piękną prymulkę kupiłas, nie widziałam jeszcze takiej, sama chętnie bym taką kupiła
Moja działka, to też plac budowy i ogród też mam tam, gdzie można. Budowa to niestety cięzki czas, bo ciągle jest coś rozkopane, ciągle, w różnych miejscach leżą a to pustaki, a to deski, folia czy wszędobylskie kulki styropianu Dlatego tak jak Ty - ja też porobiłam rabaty i póki budowa nie będzie zakończona, to będę dopieszczać to, co mam
Piękną prymulkę kupiłas, nie widziałam jeszcze takiej, sama chętnie bym taką kupiła
Moja działka, to też plac budowy i ogród też mam tam, gdzie można. Budowa to niestety cięzki czas, bo ciągle jest coś rozkopane, ciągle, w różnych miejscach leżą a to pustaki, a to deski, folia czy wszędobylskie kulki styropianu Dlatego tak jak Ty - ja też porobiłam rabaty i póki budowa nie będzie zakończona, to będę dopieszczać to, co mam
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu, wiekszość z nas ma jakieś niedoróbki w ogrodach, jak nie plac, to ogrodek, to cos tam do zmiany, wymiany itd. Ciągle nie tak doskonale, jakbyśmy chcieli.
Ja na ten przykład mam mały plac w budowie lub cos w tym podobnego i parę lat ogród do zagospodarowania...
Ciągle jakieś porażki i nie mam planu co dalej (?)
Uczę się na forum, podglądam i częrpię jakieś dla siebie pomysły.
Zakupy, super ! Prymule też mnie korcą , są takie śliczne w sprzedaży, że tylko je brać, po koleji, jak leci !
Pozdrawiam
Ja na ten przykład mam mały plac w budowie lub cos w tym podobnego i parę lat ogród do zagospodarowania...
Ciągle jakieś porażki i nie mam planu co dalej (?)
Uczę się na forum, podglądam i częrpię jakieś dla siebie pomysły.
Zakupy, super ! Prymule też mnie korcą , są takie śliczne w sprzedaży, że tylko je brać, po koleji, jak leci !
Pozdrawiam
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Witaj Miriam
Masz racje, brak konsekwencji aż bije po oczach. Nieprecyzyjnie się wysłowiłam. Chodziło mi raczej o nierobienie nowych rabat. Wieczorem wpadłam na to, że jednak zrobię dodatkową pod drzewami Ach, no cóż taka ze mnie kobietka Actinidia Issai nie potrzebuje zapylacza, dlatego ją kupiłam. Moja działka jest mała, to duże pnącza i na dwa nie miałabym miejsca. Drewno na tej rabacie zabezpieczało przed murarzami. Jego tutaj nie będzie. Zmienię nasadzenia, przytnę świerka, oplewię, dosadzę roślin i to na tyle.
Witaj Dominiko
Prymulki stały sobie takie biedne przywiędnięte. Umieścili je w budynku centrum ogrodniczego. Kosztowały po 2 zł. Ciekawie wyglądają więc je wzięłam. Postawiłam na dworze w słoneczku i ożyły. Zobaczymy, czy dalej powtórzą pokrój kwiatów. Już mnie ten bałagan bardzo denerwuje, chciałabym to wszystko uporządkować.
Asiu, cieszę się, że mogę Cię gościć w nowym wątku. Porażki wszyscy mają. Trzeba się cieszyć bo wiosna tuż tuż i za niedługo będzie kolorowo. Drzewa owocowe już się szykują. Mało się u mnie dzieje , ale da się coś odnaleźć oznaki wiosny
Pierwszy raz zakwitł młody dereń jadalny
Mam trzy jagody kamczackie i będą miały dużo kwiatów
Masz racje, brak konsekwencji aż bije po oczach. Nieprecyzyjnie się wysłowiłam. Chodziło mi raczej o nierobienie nowych rabat. Wieczorem wpadłam na to, że jednak zrobię dodatkową pod drzewami Ach, no cóż taka ze mnie kobietka Actinidia Issai nie potrzebuje zapylacza, dlatego ją kupiłam. Moja działka jest mała, to duże pnącza i na dwa nie miałabym miejsca. Drewno na tej rabacie zabezpieczało przed murarzami. Jego tutaj nie będzie. Zmienię nasadzenia, przytnę świerka, oplewię, dosadzę roślin i to na tyle.
Witaj Dominiko
Prymulki stały sobie takie biedne przywiędnięte. Umieścili je w budynku centrum ogrodniczego. Kosztowały po 2 zł. Ciekawie wyglądają więc je wzięłam. Postawiłam na dworze w słoneczku i ożyły. Zobaczymy, czy dalej powtórzą pokrój kwiatów. Już mnie ten bałagan bardzo denerwuje, chciałabym to wszystko uporządkować.
Asiu, cieszę się, że mogę Cię gościć w nowym wątku. Porażki wszyscy mają. Trzeba się cieszyć bo wiosna tuż tuż i za niedługo będzie kolorowo. Drzewa owocowe już się szykują. Mało się u mnie dzieje , ale da się coś odnaleźć oznaki wiosny
Pierwszy raz zakwitł młody dereń jadalny
Mam trzy jagody kamczackie i będą miały dużo kwiatów
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewuniu ja też nie oparłabym się tym ślicznym pierwiosnkom! my bardzo lubimy tworzące się ogrody więc będę śledzić wątek
-
- 200p
- Od: 26 gru 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu, melduję się w nowym wątku dobrze, że coś mnie tknęło, żeby sprawdzić, czy już go otworzyłaś nie dałaś w poprzednim wątku linka do nowego i pewnie dużo osób nie wie, że jest już nowy. Bardzo ładne zakupy u mnie też w tym roku pierwszy raz zakwitł dereń jadalny i ciekawa jestem, czy będą z tego owoce
Ula
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ewcia no nie wiem ... twoja działka całkiem nie taka pusta , a zakupy super, te prymulki falbaniaste będą upiększać pozostałe, które skromniejsze, ale tez śliczne Pozostałe kwitnienia też piękne
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Nareszcie otworzyłaś furtkę. Pilnowałam, aż upilnowałam Kolorowo się zrobiło, prymulki śliczne kwitną. Mam jakąś jedną bidulę, w tej chwili nawet jeszcze jej nie widać. Wiosna już jest i coraz bardziej jest widoczna. Także u Ciebie
Marysiu, ja też bardzo lubię zaglądać do tworzących się ogrodów. Prymulki ubóstwiam i niedługo będą cieszyły moje oczy.
Ula, jak miło, że mnie odnalazłaś. Nie pomyślałam o tym, żeby w starym umieścić link do nowego. Następnym razem będę mądrzejsza. Dereń dzielnie kwitnie. Lata sporo trzmieli to może go zapylą.
Ewcia, sporo już roślinek rośnie. Teraz są idealne warunki do wegetacji, więc roślinki ruszyły i to bardzo.
Iwonko, otworzyłam i to bardzo szeroko, zapraszam serdecznie. Faktycznie dzieje się coraz więcej.
Świdośliwa tuż, tuż
Jagody kamczackie
Z wiosennych bylin najbardziej lubię prymulki i sasanki, które właśnie zaczynają spektakl
Ula, jak miło, że mnie odnalazłaś. Nie pomyślałam o tym, żeby w starym umieścić link do nowego. Następnym razem będę mądrzejsza. Dereń dzielnie kwitnie. Lata sporo trzmieli to może go zapylą.
Ewcia, sporo już roślinek rośnie. Teraz są idealne warunki do wegetacji, więc roślinki ruszyły i to bardzo.
Iwonko, otworzyłam i to bardzo szeroko, zapraszam serdecznie. Faktycznie dzieje się coraz więcej.
Świdośliwa tuż, tuż
Jagody kamczackie
Z wiosennych bylin najbardziej lubię prymulki i sasanki, które właśnie zaczynają spektakl
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ewciu,ogródek budujesz piękny ,potem będzie tylko wszystko rosło,no i nowe zakupy fajne ,prymulki są cudne i warto je mieć i zawsze jakoś ich mamy mało,pozdrawiam
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
No to jestem kochana. Ale dobrze że zajrzałaś do mnie, bo bym się nie kapnęła ,że u ciebie już podwoje otwarte. Potwierdzam,cudne prymulki kupiłaś. Takie niespotykane. Z każdym dniem coraz więcej kolorów na naszych ogrodach. Z przyjemnością będę ci towarzyszyła w nowym wątku.