Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
Pozdrawiam
Bartosz
Bartosz
Moja rozsada papryczek chilli wyglada tak, pikowana do ziemi z Biedronki, podlewana samą wodą, nie doświetlana, stara szkoła Mam nadzieję, że zaspokoiłeś swoją ciekawość, a może się zainspirujeszkaLo pisze:Nie ario.Na stosie są paleni ci, co używają jednych i drugich ale w sposób nieodpowiedzialny.Możesz się pochwalić swoją piękną rozsadą? Wszyscy są ciekawi jak wprowadzasz w życie rady,których udzielasz .
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moje w mini foliaczku za drugą zasłoną. Muszę później sprawdzić czy nie trzeba ich podlać.
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
Ja się trochę zcwaniłam i ususzyłam pokrzywę w zeszłym roku żeby mieć na początek sezonu kiedy jeszcze świeżej nie ma. Także gnojóweczka jest, póki co w butelce. Dla rozsady wystarczySaute pisze:Póki co nie ma pokrzyw .... No nic zobaczę co dalej będzie z tym podlewaniem rozcięczonym obornikiem. Na wszelki wypadek nie podlewam tym wszystkiego
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
I to jest myśl. Też mam sporo suszonej więc zaraz nastawię pokrzywówkę
Iza
Pokrzywówkę i gnojówkę z kurzeńca przechowywałam w garażu, po zlaniu do dużych butli po płynie do płukania. Wygodnie się też dozuje dużą zakrętką.
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja pokrzywa ma już 10cm. Czy z takiej można zrobić już pokrzywówkę? A z korzenia?
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Ciekawe czy zachowuje właściwości taka przechowywana przez zimę pokrzywówka. Znajomy ma i mi proponował, ale się nie zdecydowałam.
Taką 10 cm to użyj do wiosennego oczyszczania organizmu, bo do gnojówki potrzebne są duże ilości No chyba, że masz pole pokrzywowe
Taką 10 cm to użyj do wiosennego oczyszczania organizmu, bo do gnojówki potrzebne są duże ilości No chyba, że masz pole pokrzywowe
Iza
Mam miksturę z pokrzywy na działce, pół butli 5l, i jeszcze mam gnojówkę z żywokostu. Ale mąż zabronił przywieźć do domu .
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja zrobiłem sobie sobie gnojówkę z granulowanego obornika bydlęcego. Rozpuściłem to w 5 litrowej butli i zaczęło fermentować. Mieszam z wodą 1:10 i wszystko fajnie tylko ten smród. Nie wolno otwierać butli i rozrabiać w domu !!!!!
Andrzej
Znajdź sobie w necie przepis, jak prawidłowo robić gnojówkę, używa się ją po przefermentowaniu. Wtedy nie ma smrodu, ale i tak używam tej mikstury wyłącznie na zewnątrz.Saute pisze:Ja zrobiłem sobie sobie gnojówkę z granulowanego obornika bydlęcego. Rozpuściłem to w 5 litrowej butli i zaczęło fermentować. Mieszam z wodą 1:10 i wszystko fajnie tylko ten smród. Nie wolno otwierać butli i rozrabiać w domu !!!!!
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Behaviour śliczne krzaczki
Moje dopiero zaczynają puszczać listki właściwe
Moje dopiero zaczynają puszczać listki właściwe