Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Śliczne masz widoki, pola, lasy to mój wymarzony obrazek.
Ja też dostałam bonusy w postaci kwiatków i drzew, po przeprowadzce do starego domu :lol:
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu czy po kwitnieniu żonkili chodzisz po nich (pielęgnując inne rośliny) i nic im nie szkodzi? Dobrze zrozumiałam?
Jeśli tak to jestem pod wrażeniem takich wielkich kęp. ;:333
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,muszę powiedzieć ,ze nie mam ani jednej kokoryczy w moim ogrodzie,tak jakoś mi się ślizgło,narcyzy pięknie rozkwitają ,moje też zaczynają się wychylać ,te trzy dni ciepła tak bardzo przyspieszyły wegetację ,dzisiaj też pracowałam trochę w ogrodzie ,ale i trochę posiedziałam z koleżanką,potem pudełko do ręki i w ogród ;:306 znasz to ,takie już jesteśmy,pozdrawiam i cudownej niedzieli i miłego odpoczynku ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Powiem Ci Marysiu, że powalające Twoje żonkile :)
Fajny bonusik po poprzednich właścicielach... ;:215
Powiedz, czy miałaś moment, że jednak żałowałaś ucieczki z Krakowa na wieś?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Marysiu,Twoje kurki ruchliwe ,bo taką mają panią ,tak że nowe szybko zgubią namiar ,na ławeczkę w żonkilach wpraszam się posiedzieć,pozostałe kwiatuszki też urocze.Miłego odpoczynku w sanatorium,ja jakoś nigdy nie chciałam jechać ,ale teraz coraz częściej o tym myśle.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu o miodunkę pytałam, bo myślałam, że one mają tylko liliowo-różowe kwiatuszki, ale jak wiesz jeszcze wielu rzeczy nie wiem :oops: Jak to dziwnie jest że im więcej robisz w ogrodzie, tym więcej masz jeszcze do zrobienia... Ja nieco się spieszę , bo we wtorek ma przyjechać córcia z wnusiem, to będę miała nieco inne zajęcia ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, dołączam do zachwytów nad żonkilowym poletkiem, posiedziałabym na tej ławce, albo poleżała, czy miejsce do leżenia jest tam przewidziane?? :;230
Miodunka śliczna, tą tradycyjną mam, nie wiedziałam, że istnieje czerwona.

Pozdrawiam Irena.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu u Ciebie już wszystko pięknie kwitnie, a u mnie dopiero forsycja zaczyna. Róże co prawda wczoraj przycięłam, ale z kwiatami słabiutko.
Mam pytanko. U Ciebie widziałam wspaniałe krzaki borówek. Powiedz mi, czy przycinasz je. Jeden krzak jest bardzo duży (do 2 metrów wysokości), ale jeszcze nie owocował. Pewnie trzeba go podsypać nawozem. Aronie kwitną i owocują od maleńkości, a borówki wcale.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, bardzo mi się podoba ten niebieski pierwiosnek. Jest bardzo fotogeniczny.
Kiedy wracasz z sanatorium? Bo nie wiem co z tym dereniem płożącym. Próbowałam go już trzy zimy i ani razu w gruncie żadnej nie przetrwał. A był w różnych miejscach. Tylko ten w donicy daje radę... Więc nie wiem czy mimo tego chcesz jakiś jeden jego ogonek?
A derenia Sibirica masz?
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marysiu, powalająca ilość żonkili ;:180
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, sprawdziłam. Kokorycz zniknęła, ale na pewno nie sama z siebie.
Mamy w naszej alejce złodziejkę, która urządza ogrody swoich dwóch córek. Wszyscy wiemy, że ona kradnie, ale nikt nie przyłapał jej na gorącym uczynku.
W ogóle to długa historia, bo kilka lat temu jeden z sąsiadów ją na kradzieży czereśni przyłapał, ale ubłagała go i nie doniósł do zarządu. Zrobił błąd, którego teraz żałuje, bo odebraliby jej działkę i byłby spokój.

Dzisiaj cały prawie dzień byczyłam się na działeczce. Z zasady nie pracuję w niedzielę, ale spacerek wśród rabatek też daje mnóstwo radości. :tan
Domyślam się, że Ty posiedziałaś sobie na ławeczce wśród kwitnących żonkili i napawałaś się ich urokiem.

Dobrego tygodnia, Maryś. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam pięknie i cieszę się, że tylu mam przemiłych Gości!

Niedziela wymarzona, bo słoneczna, ciepła i właściwie bezwietrzna. Byliśmy w Krakowie to widzieliśmy jak piękna pogoda wyciągnęła ludzi z domów nie tylko miejscowych, ale setki samochodów ze Śląska nadciągało do Krakowa. Czuliśmy się jak w dzień powszedni z godzinach szczytu Obrazek

Agusiu masz rację ziarno i woda powinna im w zasadzie wystarczyć, ale ja się bardziej boję o zamykanie no i oczywiście otwieranie kurnika. Rzadko to robi ale raz o mało nie fiknęłam kozła idąc o świcie do kurnika, a kury naprzeciw mnie. Nie dokładnie zamknął i same się obsłużyły. Dobrze że one, a nie lisek ;:oj Wokół mnie są lasy! :wink:

Witam Cię serdecznie Kasiu :!: i od razu zaczęłam penetrować Twój wątek, bo temat mi bliski. Więcej napisze za jakiś czas bo teraz mnie czasu na FO ;:168

Witam i Ciebie Dorotko :!: Tak! jak liście zwiędną to zakręcam je w takie kępy, a liście żonkili w innych miejscach zaplatam w warkocze i normalnie po nich chodzę. Jak staną się żółte wjeżdżam z kosiarką :D i zostaje taki niby trawniczek wokół roślin.

Martusiu zrobię Ci sadzonki tych kokoryczy co mam, bo one potem znikają, a w tym sezonie zamówiłam jeszcze inne ;:215 Wczoraj pracowałam ,ale dzisiaj byliśmy na obiedzie w Krakowie i jedyna praca to dzień śmieciarza jutro, ale od 6 już jeżdżą. Wcześniej robiłam wielkie porządki i miałam parę worów szkła (słoiki i butelki). Postanowiłam ograniczyć przetwory. No tak jak się dzieli to roślinki narastają ...kto mnie tego uczył Obrazek Dobrej nocy i miłych snów ;:196

Basiu nigdy! nie wyobrażam sobie teraz życia w Krakowie, a już na emeryturze w szufladzie? skoro nawet dwoje moich dzieci uciekło z Krakowa. Syn mieszka z nami mimo że próbował w Krakowie, a córka w sąsiedniej gminie i wsi!

Tereniu żebyś wiedziała Obrazek z kim przestajesz...takim.... Obrazek
Ja myślę, że te moje szybko tamte rozruszają biegając za tym co paniusia rzuciła ;:65 Serdecznie zapraszam na ławeczkę, bo szczególnie wieczorem, kiedy sił mniej i wszystko jakby opada miło się tam siedzi! Ja jak zaczęłam jeździć to jestem zadowolona, kiedyś sanatoria cieszyły się inną opinią. Ja głównie odpoczywam i w każdą niedzielę organizują wycieczki po okolicy...to na wszystkie jeżdżę :D Pozdrawiam!

Ewciu zapisz sobie to wsadzę do floksów, ale skoro czekasz na dzieci to pomyślimy po ich wyjeździe i po moim powrocie o pracy dla Ciebie ;:215

Irenko ja mogę tylko usiąść, ale Ty nawet na szpagacie jesteś w stanie poleżeć ;:168 Obrazek
Miodunek jest sporo i ja sama mam kilka odmian. Czekam na biało kwitnącą bo to ostatni nabytek i jeszcze nie kwitła, a kiedyś mi przepadła :) Pozdrawiam !

Asiu moja forsycja (rządna a mam trzy różne) nie kwitnie ;:oj na róże patrze z niepokojem, bo niektóre przycięłam widząc suchulce ale dalej mi się nie podobają....marnie będzie z kwitnieniem ;:222 O borówkach napiszę Ci na pw, bo nie pamiętam czym sypię, ale spiszę jutro rano nazwę. Co prawda jest to sposób Eli Peli i jeszcze nie sprawdzony tylko podpatrzony. Wcześniej trzy razy kwaśny torf (wiosna, lato i po zbiorach) gnojówka z rabarbaru i cięłam tylko stare gałązki, bo tak kazał Emil o liliowców (pamiętasz go?), który raz mi przycinał.

Bea nie wiem kiedy wracam bo jeszcze nie wyjechałam, a nawet nie znam terminu wyjazdu Obrazek
Może nie posyłaj mi tego derenia a jedynie dbaj o niego...może kiedyś. Variegatów mam parę i bardzo lubię ich czerwone patyczki! mam jeszcze jakieś z patyczków od Michała ale nazw już zapomniałam :oops:

Ewciu dzisiaj już córka wyjechała z pierwszym naręczem, a pąków jest setki! :D

Lucynko wiem o czym piszesz, bo krótko ale też miałam działkę ! To nie był ROD tylko poletka doświadczalne AR ale mieliśmy własnych złodziei i pasożytów dziesiątki. To był koszmar i nie chcę wspominać. Nie ma problemu pójdzie kokorycz i jeszcze inne dołożę tylko jak się dowiem o terminie, bo jak wyjadę szybko to po powrocie a jak za miesiąc np to wcześniej coś wymyślimy, bo przecież nie sama kokorycka Obrazek
Ja się rozkoszowałam pysznym obiadkiem w mieście, bo w tygodniu mamy rocznicę i to była nasza uroczystość ;:4 Więc też się byczyłam, ale wieczorem była akcja śmieci, bo od 6 muszą stać na zewnątrz a w przypadku domu po zimie to jest niezły zbiór ;:oj
Dobrej nocki i miłego jutra ;:196
jagusia111

Post »

Maryś masz córę artystkę niech machnie jakiś plakat z kurką, który powiesisz na lodówce. M przynajmniej dwa razy dziennie do lodówki zajrzeć musi więc i o kurach sobie przypomni ;:306 . A jak wstaną trochę później niż zaraz po wschodzie słońca to też przeżyją.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, szczere gratulacje z okazji pięknej rocznicy. ;:167 ;:167 ;:167
Życzę Wam przeżywania wspólnego wielu jeszcze tak pięknych chwil. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Gratulacje z okazji rocznicy Marysiu :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”