Mój ogród na fotografii- cz. 10
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- cz. 10
Popadało nocką ale to za mało. Rano zachmurzone, po południu piękne słoneczko.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witam Was kochani! Cudowny dzisiaj był dzień . Napracowałam się niesamowicie na swoich hektarach ale mimo wszystko jestem usatysfakcjonowana i zrelaksowana, ba ...nawet opalona Niestety nie zdążyłam sfotografować dzisiejszego stanu wiosny w ogrodzie i efektów mojej pracy. Jutro na pewno uczynię to
Dorotko, u mnie nie padało , ale poziom wód gruntowych wysoki , zatem ziemia sporo nawilgocona. Nigdy nie mieliśmy jeszcze w stawie tak wysokiego stanu wody jak aktualnie. cieszę się , bo będzie można solidnie podlewać roślinki/ pompa już zainstalowana/. U nas od rana pięknie operowało słoneczko. Pozdrawiam cieplutko
Mariuszu!...nie ma sprawy, chętnie podzielę się . Jutro zaznaczę, żeby nie pomylić z innymi Jak tylko liście wyschną , wykopię i prześlę Ci.Posyłam serdeczności!
Aniu! niesamowicie czas leci . często wspominamy z mężem,ze niedawno czekaliśmy na narodziny Michalinki a już biega. Faktycznie biega...jest bardzo energiczną , ruchliwą dziewczynką...chodzić zaczęła gdy skończyła 9-m-cy Takie nasze rozkoszne słodziaki Pozdrawiam serdecznie!
Dorotko, u mnie nie padało , ale poziom wód gruntowych wysoki , zatem ziemia sporo nawilgocona. Nigdy nie mieliśmy jeszcze w stawie tak wysokiego stanu wody jak aktualnie. cieszę się , bo będzie można solidnie podlewać roślinki/ pompa już zainstalowana/. U nas od rana pięknie operowało słoneczko. Pozdrawiam cieplutko
Mariuszu!...nie ma sprawy, chętnie podzielę się . Jutro zaznaczę, żeby nie pomylić z innymi Jak tylko liście wyschną , wykopię i prześlę Ci.Posyłam serdeczności!
Aniu! niesamowicie czas leci . często wspominamy z mężem,ze niedawno czekaliśmy na narodziny Michalinki a już biega. Faktycznie biega...jest bardzo energiczną , ruchliwą dziewczynką...chodzić zaczęła gdy skończyła 9-m-cy Takie nasze rozkoszne słodziaki Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witaj Bogusiu!
Sasanki ci nie kwitną, ale za to rozwijają się żonkile - u nas są jeszcze w pąkach.
A co do podlewania .. wczoraj i dzisiaj wybraliśmy wodę z 2 beczek 200l - jest sucho, a na deszcz się zanosi.
Sasanki ci nie kwitną, ale za to rozwijają się żonkile - u nas są jeszcze w pąkach.
A co do podlewania .. wczoraj i dzisiaj wybraliśmy wodę z 2 beczek 200l - jest sucho, a na deszcz się zanosi.
- bwoj54
Andrzeju moim sasankom daleko do kwitnienia. Na deszcz zanosi się codziennie , ale nie spadła ani jedna kropla
Zostawiam aktualne kwitnienia
Zostawiam aktualne kwitnienia
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
U mnie dziś parę kropel z nieba spadło.Aż wierzyć się nie chce że tak kolorowo jest u ciebie Sasanki też u mnie jeszcze nie kwitną.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu pięknie, nawet magnolia Ci już rozkwita korony ładnie wyrosły będą kwitły, nie masz z nimi problemu? co rok Ci kwitną ?
- bwoj54
Mariuszu!/ gloff/ Sama jestem zdziwiona tak wczesnym kwitnieniem magnolii, korony cesarskiej, porzeczki krwistej. Dzisiaj pogoda nieciekawa, pochmurnie i chłodno 9,7C.
Mariuszu/ maniolek/Moje magnolie jeszcze w pąkach / mam 4 szt. w pąkach / 3 malutka - 2 letnia / . U sąsiadki jest już niemal w pełnym rozkwicie Korony mam 3 rok i co roku kwitły. Być może sprzyja im miejscówka . Osłonięte od wiatrów, podłoże gliniasto - torfowe,/ zasilam wiosną roztworem azofoski.
Mariuszu/ maniolek/Moje magnolie jeszcze w pąkach / mam 4 szt. w pąkach / 3 malutka - 2 letnia / . U sąsiadki jest już niemal w pełnym rozkwicie Korony mam 3 rok i co roku kwitły. Być może sprzyja im miejscówka . Osłonięte od wiatrów, podłoże gliniasto - torfowe,/ zasilam wiosną roztworem azofoski.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
O szafirki nas wyprzedzasz Bogusiu
U nas ledwo niebieskie noski wystawiły.
9,7* a wiatr wieje od zach. to i do nas przyjdzie chłodek, a mieliśmy dzisiaj 21*
U nas ledwo niebieskie noski wystawiły.
9,7* a wiatr wieje od zach. to i do nas przyjdzie chłodek, a mieliśmy dzisiaj 21*
Widać magnolia czuje się jak u siebie w domu
- bwoj54
Andrzeju szafirki w pełnym rozkwicie tylko na rabatce w bardzo ciepłym, zacisznym miejscu. Pozostałe w pąkach. Deszczu jak nie było, tak nie ma ,a ochłodzenie spore
Mariuszu! przekonałam magnolię,ze będzie jej u mnie dobrze i ja do niej przekonałam się Oczywiście dbam o nie należycie... przez 3-4 lata od posadzenia otulam na zimę agrowłókniną, sporo podlewam i zasilam wiosną nawozem Odwdzięczają się szybkim wzrostem i pięknym kwieciem.
Mariuszu! przekonałam magnolię,ze będzie jej u mnie dobrze i ja do niej przekonałam się Oczywiście dbam o nie należycie... przez 3-4 lata od posadzenia otulam na zimę agrowłókniną, sporo podlewam i zasilam wiosną nawozem Odwdzięczają się szybkim wzrostem i pięknym kwieciem.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Bogusiu no mam nadzieję, że i moje będą pięknie kwitły w sumie wczoraj na działce widziałem małe pączki kwiatowe na nich więc powinienem podziwiać swoje okazy, chociaż moje były wsadzane dopiero zeszłej jesieni
Magnolia bardzo mi się podoba jako drzewko, ale jakoś nie wiem czy u mnie by sobie poradziła, ciężko u mnie z jakimś osłoniętym miejscem
Magnolia bardzo mi się podoba jako drzewko, ale jakoś nie wiem czy u mnie by sobie poradziła, ciężko u mnie z jakimś osłoniętym miejscem
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
Bogusiu to co u Ciebie w pełni kwitnienia to w moim ogrodzie dopiero w niemrawych pąkach, dobrze wpaść do Ciebie na podziwianie i z niecierpliwością poczekać , gdy u mnie zakwitnie z dwutygodniowym poślizgiem. Powiedz mi czy magnolia to " Suzan "? U mnie dziś po południu zaczęło padać , mam nadzieję że i do Ciebie deszczyk dojdzie