Papryka do gruntu. Część 6
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 6
Część raz podlałem florovitem,ale nie ma różnicy we wzroście więc już żadnym nawozem nie podlewam
Tunel przydatna rzecz
Tunel przydatna rzecz
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Kontakt:
Sprawdziłem w środku nocy temperaturę w tunelu przy włączonej farelce 1000W. +15st. C.
Razem wszystkich papryk jest jakoś 350 doniczek, sam nie wiem po co mi tyle, ale szkoda było wyrzucać to co wykiełkowało.
Razem wszystkich papryk jest jakoś 350 doniczek, sam nie wiem po co mi tyle, ale szkoda było wyrzucać to co wykiełkowało.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bo je podlewam krowim łajnem , a ponoć grzejeCarmelka00 pisze:Sebastian przyznaj się czym papryki "koksujesz" niee żartuję ale fajne już są.
Andrzej są takie tunele na balkon widziałam, ale twoje nie wyglądają na takie co im szkodzi stanie bez osłony
Andrzej
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
heheheh a myślałam ,że to koński nawóz grzeje moje jeszcze w domku, mam miejsce to na razie nie wystawiam, za jakieś 2 tyg do tunelu wrzucę, bo tunel mam nieogrzewany
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
O widzisz !!! Przypomniałaś mi , że mój kumpel hoduje konie, więc pewnie bedę sobie mógł wziąć tego ogrzewacza do woli , a tak poważnie , to chyba ten smród tak rozgrzewa, że się człowiek szybciej rusza , żeby wyjść ze strefy rażeniaCarmelka00 pisze:heheheh a myślałam ,że to koński nawóz grzeje
Andrzej
-
- 100p
- Od: 27 lut 2016, o 00:31
Marconi_exe pisze:Sprawdziłem w środku nocy temperaturę w tunelu przy włączonej farelce 1000W. +15st. C.
Marconi_exe jakiej powierzchni masz tunel i czy dodatkowo czymś go izolowałeś? Niedługo mi parapetów braknie, a prognoza długoterminowa jest mało optymistyczna.
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Ja nie osiągam takiej temperatury przy farelce w tunelu 3x6. U mnie jest 5 stopni więcej niż na dworze, czyli w nocy 11-12. Ale u Ciebie pewnie inny klimat. No i muszę jeszcze trochę podoszczelniać.
Iza
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Kontakt:
Ten tunel to taki specjalny do rozsad, ma 4x5. Konstrukcja stalowa na to kantówki, folia uv4, znowu kantówki i folia uv10. Stoi w nim zbiornik z wodą, on też po nagrzaniu oddaje ciepło w nocy.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Teraz rozumiem. Ja dołożyłam wczoraj agrowłókninę zimową i w efekcie o jeszcze jeden stopień wzrosła temperatura.
Iza
- Itula
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 11 lut 2012, o 13:36
Cześć,
mam paprykę słodką sianą w lutym w podłożu firmy kronen, najpierw rosła dobrze, przesadziłam ją do większych doniczek dosypałam tego samego podłoża do siewu i zaczęła wykazywać niedobory więc podlałam nawozem do pomidorów. Nie jestem do końca pewna czy objawy to tylko brak pierwiastków bo zwijają się młode liście do góry i tak jakby się pomarszczyły. Widać chlorozę, brak chyba azotu i magnezu ale te liście to nie jest jakiś nadmiar czegoś??
mam paprykę słodką sianą w lutym w podłożu firmy kronen, najpierw rosła dobrze, przesadziłam ją do większych doniczek dosypałam tego samego podłoża do siewu i zaczęła wykazywać niedobory więc podlałam nawozem do pomidorów. Nie jestem do końca pewna czy objawy to tylko brak pierwiastków bo zwijają się młode liście do góry i tak jakby się pomarszczyły. Widać chlorozę, brak chyba azotu i magnezu ale te liście to nie jest jakiś nadmiar czegoś??
Pozdrawiam Itula
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Czytam na telefonie, więc nie widzę dokładnie, wydaje mi się, że masz chlorozę manganową oraz problem z potasem.
Ja zamiast ładować nawozy przesadziłabym do nowej ziemi i poczekała.
Ja zamiast ładować nawozy przesadziłabym do nowej ziemi i poczekała.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Itula
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 11 lut 2012, o 13:36
zastanawiam się nad opryskiem dolistnym, np Substralem magiczna siła do warzyw. Piszą żeby dać 1g na 1l wody, może na wszelki wypadek dać mniejszą dawkę, poczekać parę dni i ewentualnie powtórzyć.
Pozdrawiam Itula
-
- 100p
- Od: 27 lut 2016, o 00:31
No to nie mam szans na podobną temperaturę w nocy. Papryki poczekają na parapetach, a do tunelu wystawiam powoli inne rozsady i odpalę farelkę na noc.Marconi_exe pisze:Ten tunel to taki specjalny do rozsad (...)