Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

No cóż...miejmy nadzieję, że jej te róże się przyjmą, bo ile się naklnie jak padną ;:202 to jej...i Twoje ;:224
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

coco12 pisze:Dziękuję Stasiu ;:167 . Zamierzam popryskać randapem ,tych kilka kwiatków przesadzę. Dużo pracy ale efekty rekompensują bolące wszystkie mięśnie.
Zuziu to są moje pierwsze sasanki ,na dodatek wysiałam je z nasion od sąsiada. Teraz szukam innych kolorów,bo takie są śliczne.
Byłam dzisiaj na działce dokończyć sprzątanie tej rabaty wzdłuż ścieżki-robota skończona i kwiaty posadzone.
Wyobraźcie sobie ,że przyszła ta moja sąsiadka żeby posadzić róże. Wykopała wysokie marcinki rosnące na naszej granicy i nie plewiąc posadziła róże. Prosto w trawie. Wyciąnęła róże z kartonika i nie zciągając folii zakopała. Posadzila tak 5 sztuk. A ile się naklęła że twarda ziemia ;:124.
;:306 A to Ci ogrodniczka! Nawet folii nie zdjęła, no to nawet ja-mieszczuch w pierwszym roku w ogrodzie tyle ogarnęłam :wink: Za to nie jest mi obce sadzenie wprost na trawniku, ale szybko wyleczył mnie z tego mąż, skosił mi wszystkie posadzone tak krzaki ;:306
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cóż, różni są ludzie. Już widzę te jej róże... szkoda roślin. Chyba bym jej litościwie szepnęła, żeby zdjęła folię ;:131
U mnie sąsiedzi na szczęście normalni, choć mam sąsiadki brudaski, które na działce nie robią nic, tylko siedzą i palą papierosy, ale nie moja sprawa. Szkoda tylko, że muszę sprzątać ich liście ze swojej działki, bo zostawiają wszystko na zimę i na moje czyste wiatr wwiewa ;:223 Niedługo jednak tuje tak zarosną, że zasłonią i będzie spokój. Reszta sąsiadów w porządku, nawet się wymieniliśmy jakimiś roślinami.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Moniko ,jakby sadziła jej matka to bym powiedziała ale do tej dziewczynę to bez kija nie podchodź. One też nie dbają o działkę,jak kwitną mlecze to im się nawet kosić nie chce ,ogólnie jedno wielkie chwastowisko-byle było gdzie imprezować.

Aguś,gdyby to była trawa to jeszcze pół biedy,ale to same chwasty i korzenie drzew. Tam wcześniej "rosły" ;:306 funkie,później marcinki.

Olu ona wcale nie musi mieć powodu by puścić wiązankę . Kwiatkami to się nie przejmuje,posadziła bratki w donice na stoliku -niestety chyba nie wiedziała że trzeba podlewać ;:224

Zuziu ,ona po prostu nie myśli. Wycięli bez ,wykopali korzeń wielkości wiaderka 5l i sadzili powojnik w to miejsce ;:215 -zaznaczam że lilak miał mnóstwo odrostów bo aż u mnie są.

Dzisiaj niestety nici z działki -mamy pierwszą wiosenną burzę. ;:138
ewa9961
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 lip 2016, o 13:09

Post »

lemonka pisze:Podagrycznik na sałatkę :D A tak serio to szkoda, że się pojawił. U mnie też jest paskudztwo. Staram się wyrywać, ale pewnie będzie rósł. Musiałabym wszystko przekopać i wybrać, ale to nie jest możliwe niestety.

Świetnie, ze ogrodzenie robicie. To taka podstawa. Potem już z górki ;:108
No niestety z podagrycznikiem to nie takie proste-przekopać ,wybrać i po sprawie.Jesienią zryłam działkę,wybrałam dziada(wydawało mi się ,że wszystko),a w tym roku patrzę i widzę -zgadnijcie co?Siły nie mam do tego g...a. ;:223
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Iwonko...trzeba by tą dziewczynę na nasze forum zaprosić, podszkolili by ją. ;:306 Burzy zazdroszczę a raczej deszczyku..bo chyba był. ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:;230 :;230 :;230 Ale masz rozrywkową sąsiadkę, Iwciu!
Można boki zrywać. ;:306 ;:306 Liczę na to, że jeszcze się z niej pośmiejemy.
Stasia radzi Rundapem potraktować podagrycznik. Potraktowałam wiele razy, a ta lebiega niewidymka ciągle rośnie. ;:223
Zza płotu od sąsiadki do mnie przełazi i nijak nie mogę się go pozbyć. ;:145
Cóż, może choć Tobie uda się przegonić łobuza. ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ,może bym się z niej nie śmiała tylko pomogła ,ale jest tak nieprzyjemna że nie mam ochoty z nią zaczynać. Też mam nadzieję że uda mi się pozbyć tego diabelstwa znaczy podagrycznika ,zwłaszcza że mam możliwość zlania randapem całego miejsca bo dopiero wiosną będę tam sądzić. ;:222

Zuziu deszczyk był,krótki ale intensywny. Ciężko było by ją zaprosić do nas na forum jak nawet na dzień dobry nie odpowiada,chyba że jest z mamą,wtedy burknie pod nosem.

Ewuś wiem że podagrycznik jest ciężki do usunięcia,mam na to cały sezon i może się uda ;:224
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Czesc Iwciu, odwiedzilam caly Twoj watek. Ale pracowita z Ciebie Kobitka :) nie dosc ze dwie dzialki ogarniasz to jeszcze tyle kopania, rozsada, przenosiny... Widac ze pracy sie nie boisz ;:63 ! będę Ci kibicować, bo to ogromne wyzwanie no i kochasz warzywniaczek jak i ja! Siewki pieknie Ci rosna, aż pozazdroscilam. Chyba tez wysieje! Zainspirowalas mnie, chociaz dzialki jeszcze nie mam ;:14
Bardzo dziekuje ze znalazlas moj watek a Dzięki temu ja trafilam do Ciebie!
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

coco12 pisze:Olu ona wcale nie musi mieć powodu by puścić wiązankę . Kwiatkami to się nie przejmuje,posadziła bratki w donice na stoliku -niestety chyba nie wiedziała że trzeba podlewać ;:224
No to niezła z niej aparatka :;230

Pozdrowionka :wit
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ci Aguś za wizytę ;:180 . Widzę że ty też jesteś uzależniona od działki,przyciąga cię ;:306 . Na razie daje rade choć nie powiem doprowadzenie nowej do takiego stanu jak chce zajmie mi sporo czasu.
Olu niestety masz rację ;:224
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Wpadłam z rewizytą :wink: Znam problem gliny u mnie ona wszędzie, na rabatach kwiatowych dodaje przerobiony obornik, piasek i torf z rowu to troche pomaga rosnąć, ale na warzywniku to mam tragedię... teraz czekam kiedy sąsiad przyjedzie mi uprawić bo sama bym nie dała rady tego ruszyć (mam spory warzywnik).

Pozdrawiam
Anna
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Walki z podagrycznikiem nie zazdroszczę walczę od zawsze, jak tylko mam działkę ;:223 niby wygrywam ale co roku wiosną znajduję nowe do wyciągnięcia. O sąsiadach nie piszę bo nic nie pomaga,mój mi sprawił prezent w postaci żywopłotu z tui nie dość ze korzenie tuz pod powierzchnią na 3 m od płotu to jeszcze cień do połowy działki ;:223 walczę aby przyciął do rozsądnej wysokości tym bardziej ze żywopłot od południowo-zachodniej strony więc cień od 13 do zmroku ;:145
Trochę gliny przyjmę u siebie dla wymieszania z moim piachem :D
Powodzenia w przenoszeniu roślinek na nową działkę ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”