Dreams Red, Prism Sunshine - bez jakiejkolwiek ingerencji. Pięknie się same krzewią bez jakiegokolwiek uszczykiwania Blue Daddy również choć zaczyna dużo wyżej niż dwie pozostałe.Mariola54 pisze: Chciałabym znać odmianę samo krzewiącą się.
Petunia z nasion cz.5
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.5
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
seba, nie wiem. Właśnie dlatego pytam
To dopiero mój pierwszy rok z petuniami, także wszystko co o nich wiem, to głównie wiedza z tego wątku Pisaliście, że pijaki straszne z tych kwiatków, stąd moje pytania o sposoby na nawadnianie ich (poza częstym chodzeniem z konewką).
To dopiero mój pierwszy rok z petuniami, także wszystko co o nich wiem, to głównie wiedza z tego wątku Pisaliście, że pijaki straszne z tych kwiatków, stąd moje pytania o sposoby na nawadnianie ich (poza częstym chodzeniem z konewką).
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też pierwszy raz siałem petunie
Są różne metody podlewania kwiatów np. taka :
http://poradnikogrodniczy.pl/aqua-globe ... ewanie.php
Są różne metody podlewania kwiatów np. taka :
http://poradnikogrodniczy.pl/aqua-globe ... ewanie.php
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie sprawia przyjemność codziennie biegać z konewką.
Przynajmniej doglądam wszystkie rośliny.
Przynajmniej doglądam wszystkie rośliny.
-
- 100p
- Od: 27 lut 2016, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Macie piękne petunie. Moim petuniom pomoże chyba cud albo ziemia z Biedronki, do której je dzisiaj przesadziłam.
Na początku marca wysiałam i nie przykrywałam ziemią nasion, a żeby szybko wschodziły postawiłam pojemnik z nasionami specjalnie wyżej, niestety za blisko lampy w growboxie. Nasionka szybko wykiełkowały i równie szybko poparzyłam im liścienie. Ze dwa tygodnie stały w miejscu, niedawno troszkę ruszyły. Lepiej byłoby, gdybym wysiała nowe. Teraz rosną bardzo nierówno.
Na początku marca wysiałam i nie przykrywałam ziemią nasion, a żeby szybko wschodziły postawiłam pojemnik z nasionami specjalnie wyżej, niestety za blisko lampy w growboxie. Nasionka szybko wykiełkowały i równie szybko poparzyłam im liścienie. Ze dwa tygodnie stały w miejscu, niedawno troszkę ruszyły. Lepiej byłoby, gdybym wysiała nowe. Teraz rosną bardzo nierówno.
Czy ktoś z Was sadził razem w jedną doniczkę petunię z bakopą? Petunie mam swoje, bo siałam a bakopę widziałam w ogrodniczym - już ładne dorodne sadzonki.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Nina z mojego doświadczenia to nie jest to dobry pomysł. Bacopa bardzo się rozrosła i zagłuszyła petunię.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Dzięki, wobec tego przemyślę jeszcze. W googlach w połączeniu wyglądają calkiem-całkiem. Mam całą noc na przemyślenie, bo ewentualnie muszę po nią do ogrodniczego iść rano, bo znając moje szczęście to po południu już jej nie będzie (była o pełnych białych kwiatach - pierwszy raz widziałam pełną i nawet zastanawiałam się co to za roślina - ale miła pani mi wyjaśniła). Z amarantową petunią strzępiastą chyba ładnie by się komponowała...cały czas myślę...a może 2szt. tej petunii i bakopę?
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
Ninia
Pięknie - już to widzę oczami wyobraźni.
Nie powinno być tak źle. Jak petunia silna to poradzi sobie z bakopą - tylko musisz mieć dość dużą donicę.
Ja kiedyś miałam w dużym gazonie: po środku bakopę a po bokach 3 petunie - super to wyglądało.
Pięknie - już to widzę oczami wyobraźni.
Nie powinno być tak źle. Jak petunia silna to poradzi sobie z bakopą - tylko musisz mieć dość dużą donicę.
Ja kiedyś miałam w dużym gazonie: po środku bakopę a po bokach 3 petunie - super to wyglądało.
Pozdrawiam, Aneta:)
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2014, o 19:53