Papryka do gruntu. Część 6
Re: Papryka do gruntu. Część 6
Ja planowałem zakup opasek, ale trafiła mi się okazja zakupu tych kubków za bajońską sumę aż całe 5 zł za 100 szt. po wybiciu otworów na dnie kubka wykorzystałem je do pikowania.
Pozdrawiam Józef
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andrzej ale tego masz Wszystkie są równiutkie, super
Moje też ładnie rosną, jednak lepiej było im w domu
Moje też ładnie rosną, jednak lepiej było im w domu
- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeśli będą stały w pełnym słońcu, to sugeruję nieco osłonić (np tekturą). Ja co roku sadzę w przeźroczystych kubkach. Mam okno wschodnie więc nadmierne operowanie słońca raczej im nie grozi.Warzywkowo pisze:Chyba u jednego dostawcy kupowaliśmy Mi odpowiada, że jakoś tak estetycznie na tych parapetach jest.
Ja się nad czymś innym zastanawiam - czy w tych przezroczystych kubkach, korzeniom, w sumie na wierzchu, nie zaszkodzi światło? A za ciasno to im (korzeniom) moim zdaniem nie będzie.
Joze Paprykę dobrze się wysadza, jak ma dobrze przerośniętą bryłę korzeniową. Papryka nie lubi jak się jej korzenie rusza a przy przerośniętej bryle raczej to się nie zdarza. Poza tym można obserwować korzenie. Czytałam gdzieś na FO, że jak zaczynają ciemnieć korzenie to trzeba prędko wysadzać. Mnie na szczęście jeszcze nigdy to się nie przytrafiło.
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pikowanie papryki zakończone.
Bryła korzeniowa drugie tyle większa w tym roku po zastosowaniu Bio Algeenu podczas siewu.
Bryła korzeniowa drugie tyle większa w tym roku po zastosowaniu Bio Algeenu podczas siewu.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Warzywkowo,
Ja też jak ta kwoka, syn tylko kręci głową, że matka znowu z pomidorami i paprykami rozmawia
Witku,
dawałeś Bio-algeen przy siewie? Ja dałam w fazie liścieni dopiero, potem drugi raz po dwóch tygodniach. Jestem bardzo zadowolona z efektu.
Ja też jak ta kwoka, syn tylko kręci głową, że matka znowu z pomidorami i paprykami rozmawia
Witku,
dawałeś Bio-algeen przy siewie? Ja dałam w fazie liścieni dopiero, potem drugi raz po dwóch tygodniach. Jestem bardzo zadowolona z efektu.
Iza
Moim też słońce nie grozi, okna mam od zachodu i od północy tak jak na rozszerzonych fotkach.Margo_margo pisze:Jeśli będą stały w pełnym słońcu, to sugeruję nieco osłonić (np tekturą). Ja co roku sadzę w przeźroczystych kubkach. Mam okno wschodnie więc nadmierne operowanie słońca raczej im nie grozi
Okno od zachodu,tunel między budynkami. Słońce zagląda tu dopiero w drugiej połowie maja.
Oba okna od północy, naprzeciw wysoki klasztor no i skrawek nieba oświetlającego moje sadzonki.
Pozdrawiam Józef
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Ja też siałam w takie kubeczki tanio, szybko
- lucysia
- 100p
- Od: 5 mar 2007, o 19:50
Dziewczyna z bloku,która nie widzi świata poza wsią.
- jeszcze
- 1000p
Lucysia,
moje tez na takim etapie. Ale będą rosły w tunelu. Życzę nam długiego i ciepłego lata, żeby zdążyły wydać plon
moje tez na takim etapie. Ale będą rosły w tunelu. Życzę nam długiego i ciepłego lata, żeby zdążyły wydać plon
Iza
Siemka mam te same kubeczki co wy xd po pikowaniu nie które papryki maja liście w dół i pozawijane a połowa normalnie czy to normalne czy ja cos uszkodziłem??
- jeszcze
- 1000p
Może podwiędły, bo korzonki naruszyłeś? Powinny się zregenerować.
Iza
-
- 500p
- Od: 10 kwie 2014, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje po pikowaniu też miały jakoś oklapnięte liście ale podlałem i na drugi dzień wszystko wróciło do normy
Pozdrawiam Krzysiek