Plamy na trawie
Plamy na trawie
Witam ,jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość,mianowicie chyba zrobiłem błąd i się pomyliłem i spryskałem trawę tym czym nie mogłem, a czymś takim Doff 1L Knockdown Systemic Path and Patio Weed Killer ,teraz mam plamy jasne na trawniku i nie wiem co mam zrobić, czy czekać i odrośnie, czy coś zastosować, proszę o poradę, jak coś źle napisałem, to przepraszam.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Plamy na trawie
To jakiś herbicyd do usuwania chwastów wraz z korzeniami. Raczej nie należy mieć nadziei, że trawa odrośnie.
- asprokol
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To co teraz najlepiej zrobic?,myslalem o tym zeby kupic gotowa rolke trawy i powycinac te miejsca i powsadzac nowe kawalki,co o tym myslicie,pozdawiam i dziekuje za odpowiedz
- asprokol
Jest to dobre rozwiązanie ale musisz się liczyć z tym że jest wiele gatunków traw i wiele mieszanek i na 99 % trawa będzie się różnić odcieniem czy wysokością.
Może warto zabawić się w artystę i powycinać figury geometryczne i później uparcie twierdzić że to zamierzony efekt.
Może warto zabawić się w artystę i powycinać figury geometryczne i później uparcie twierdzić że to zamierzony efekt.
Kurde ale jestem zly na siebie,chcialem zeby bylo ladnie a tak zchrzanilem ,trawe srodek wypalil a mlecze sobie rosna,nie wiem sam,rozrzut tych plam jest spory i to sa takie male placki,kurde nie wiem,ale myslisz ze na 100%ona sama nie odrosnie?
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Roundup działa w ten sposób, że rozwala korzenie, więc nie odrośnie.? Jeżeli chciałeś otruć mlecze, to środkiem na dwuliścienne a nie totalnym.
- asprokol
Jak zauważył kolega trawa na 100% nie odrośnie, nie masz się nawet co łudzić.
- Marcin84
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 kwie 2009, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W wypalone place zasiej nową trawę, najtaniej Cię to wyjdzie
Przegrab wypalone miejsca, spulchnij ziemię i zasiej nową trawę
Przegrab wypalone miejsca, spulchnij ziemię i zasiej nową trawę