Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Jejuńciu, jakie śliczne to epimedium ;:108 Nie znam bliżej tej roślinki, ale chyba się rozejrzę za nią. Ładniutka.
Martuś, miłego świętowania ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie,dzień za dniem zimno i dalej tak ma być ,no nie udała nam się ta wiosna ,ale teraz mamy czas na odpoczynek ,i piękne święta ,więc wszystkiego dobrego z okazji Wielkiej Nocy dla wszystkich zaglądających i zaprzyjaźnionych miłych forumowiczów,po ogrodzie możemy tylko spacerować i podziwiać nasze kwiatuszki :wit

Mariuszu,dziękuję ,zdrowie bardzo ważne ,bo ogródki na nas czekają ,pozdrawiam :wit

Gosiu,ja mam 3 kolory epimedium ,teraz zamówiłam jeszcze 4 odmiany ,przyszły takie marnoty ,że ja wstydziłabym się takie komuś wysłać ,dwie chyba nie dadzą rady w ogóle i będę reklamować,to bardzo piękna roślinka,pozdrawiam i pięknych świąt w gonie rodzinki życzę ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Już tak wystrzeliła piwonia?
Moje jeszcze w powijakach
Nie wiem co z tymi powiniami, bo mam olbrzymią karpę, która kwitła ładnie, a w tym roku chyba nie zakwitnie :(
Musze jeszcze ją poobserwować
Twoje stroiki cudne
Ja w tym roku jakoś nawet nie mam ochoty nic robić
Ile Ty masz energii?

Wesołych Świąt i słoneczka Ci życzę
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę zdjęć świątecznych dzisiaj zrobionych ,widać jak roślinki bardzo chcą kwitnąć mimo ,że zimno,wieje i ciągle pada.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pięknie zakwitła świdośliwa
Obrazek

epimedium
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu piwonia Fan Tan to jedna pierwszych kwitnących ,więc się spieszy ,a ostatnia będzie kwitła za dwa miesiące i też jeszcze malutka ,jak Twoja piwonia ma dużą karpę i w tamtym roku kwitła to na pewno zakwitnie i w tym ,stroiki zrobiłam ,a też myślałam ,że nie dam rady,pozdrawiam i pięknych świat ,wesołych i zdrowych :wit
Olmo
50p
50p
Od: 6 lis 2014, o 20:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Pani Marto,
piękna wiosna w pięknym ogrodzie. Rok temu miałam okazję podziwiać go na żywo i nadal jestem pod jego urokiem.
Epimedium cudne ;:oj
Radosnych Świąt dla Pani i całej Rodziny :wit
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dziś popodziwiam stroiki świąteczne, ten z ptaszkami przeuroczy. Obrazek Lekturę reszty zostawiam na jutro. :oops:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Wiosna na całego szkoda ze pogoda nie sprzyja u mnie 0 C więc będzie przymrozek, szkoda mi kwiatów ;:145
Wesołego Alleluja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu powoli odżywam! ale za to zdołował mnie dzisiejszy śnieg, bo do tej pory co padało to się topiło a ten został ;:oj Zmaltretowane rośliny po zimie odbijają i młode przyrosty mogą nie tolerować mokrej zimnej brejzy ;:223
Niebo trochę się przeciera, ale wątpię czy po dojściu do siebie wyjdę do ogrodu coś zrobić, prognozy nie zachęcają. Piszesz o epimediach to śliczne rośliny i mało rozpowszechnione w ogrodach :D
Moje małe, bo spałowane rok temu świdośliwy nie otworzyły jeszcze pąków :wink:
Pozdrawiam cieplutko i miłego lanego ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witam Marto! Piękna , kolorowa wiosna u Ciebie. Te pierwsze kwiatki zawsze bardzo cieszą oko i serce ;:108 . Słyszę ,że u Was spadł śnieg, okropne, na szczęście to jego ostatnie podrygi.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś mam nadzieję, że świętujesz spokojnie. Obrazek Masz rację, że miłość do ogrodów napędza nas do działania i dodaje nam sił. Do innych zajęć, jakoś mi ciężko się zabrać, ale na rabatach mogę cały dzień pracować. ;:173 Przez kilka ciepłych dni rośliny wyjątkowo szybko zapełniają rabaty. Pierwiosnki ząbkowane pięknie wyglądają na kaskadowej, nie dziwię się, że masz ochotę na więcej. :) Sangwinaria taki maluch, a wyjątkowo urocza. Oliwkowe kwiaty siewki ciemiernika nawet bez nakrapianych smug są piękne. ;:108 Nowa rabata biało czerwona ogromna. ;:oj Jak róże zakwitną i byliny ją wypełnią znowu będziemy podziwiać twoje kolejne cacko. ;:65 Doczytałam, że stroiki były na kiermasz, ;:138 a już zazdrościłam, że masz tak wspaniale przystrojony dom. :) Też wsadziłam narcyzy z doniczki, może powiększą kępkę. U mnie śniegu nie było wcześniej, ale ostatnia noc z przymrozkiem ok.5 stopni. ;:202 Dobrego dnia. ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miłośników ogrodów w świąteczny dzień ,u mnie dzisiaj świeci słoneczko,chociaż powietrze rześkie ,więc jest fajnie jak na razie ,wróciłam właśnie do domku z kościółka i odpoczywam w ogrodach :uszy .

Olu,witaj i ja wspomniałam Waszą wizytę w moim ogrodzie i w moim domku,może znowu nas odwiedzicie ,może w maju lub czerwcu ,gdzie ten ogród zaczyna bardzo kwitnąć,posiedzimy wspólnie i pogawędzimy ,bo tak super nam się rozmawiało ,jakbyśmy się zawsze znali,więc zapraszam i życzę radosnych chwil w życiu i w ogrodzie :wit

Soniu,stroiki zrobiłam na kiermasz,ale w domku mam różności,ciągle coś wymyślam i byłoby ich więcej ,ale czasu ciągle brakuje, ;:168

Kasiu,u mnie też zimno,ale rośliny jakoś dają radę ,gunnera przykryta ,bo już cały mały listek jest na wierzchu,pozdrawiam jeszcze świątecznie ;:196

Marysiu,u mnie nie było leżącego śniegu rano ,a teraz świeci słoneczko,ale to zimno się czuje ,ja bardzo lubię epimedium ,mam już 3 kolory ,a z dokupionych w tym roku 2 powinny rosnąć a drugie 2 nic nie wypuszczają ,zobaczymy,świdośliwa ma wspaniałe owoce,ale ptaki wszystko objadają na bieżąco ,musiała bym drzewko okryć firanką ,bo tak naprawdę nic z niej nie mamy,pozdrawiam świątecznie ,zostałam dzisiaj oblana ,a jakże ;:306 ,dla Ciebie buziaczki ;:196

Beatko,witaj w skromnych progach tego ogrodu ,kwitnące roślinki bardzo cieszą ,bo jesteśmy po długiej przerwie spragnieni ich widoku,pogoda niestety nie pozwala sie im rozwijać jakby chciały ,bo zimno i te wczorajsze śnieżyce,dzisiaj już trochę lepiej ,zimno ,ale i słoneczko wyszło,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit

Soniu,świętuję i odpoczywam zarazem ,młodzi wyjechali do Krakowa na rynek ,a my w domeczku sami z mężem jedzenia przygotowane full,więc nic nie mam do roboty,ja też najchętniej to lecę do ogrodu ,a w domu nie chce mi się robić ,chociaż gotować też lubię,mam 5 odcieni tych pierwiosnków ząbkowanych i koniecznie po kwitnieniu je rozmnożę ,moze nawet aparat nie pokaże jakie one śliczne ,dom mam przystrojony ,naręczami narcyzów ,szafirków i tulipanów z ogrodu ,a stroiki też mam ,bo co roku coś robię,te narcyzy tak się po troszkę powiększały a w tym roku to aż samą mnie zadziwiły ile ich narosło,pozdrawiamObrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marta jak to miło,że można sobie posiedzieć w domku w świąteczny czas. Ja dziś mam taki dzień.
Jest zimno,ale słoneczko chwilami świeci.W nocy był przymrozek,bo magnolia przemrożona. Pierwiosnki cudne. Ząbkowany mnie zauroczył.
No to odpoczywaj.Nie przeszkadzam. A jutro ruszamy do ogrodu. ;:108 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”