Ogród Marty - Cz. XI
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Jejuńciu, jakie śliczne to epimedium Nie znam bliżej tej roślinki, ale chyba się rozejrzę za nią. Ładniutka.
Martuś, miłego świętowania
Martuś, miłego świętowania
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie,dzień za dniem zimno i dalej tak ma być ,no nie udała nam się ta wiosna ,ale teraz mamy czas na odpoczynek ,i piękne święta ,więc wszystkiego dobrego z okazji Wielkiej Nocy dla wszystkich zaglądających i zaprzyjaźnionych miłych forumowiczów,po ogrodzie możemy tylko spacerować i podziwiać nasze kwiatuszki
Mariuszu,dziękuję ,zdrowie bardzo ważne ,bo ogródki na nas czekają ,pozdrawiam
Gosiu,ja mam 3 kolory epimedium ,teraz zamówiłam jeszcze 4 odmiany ,przyszły takie marnoty ,że ja wstydziłabym się takie komuś wysłać ,dwie chyba nie dadzą rady w ogóle i będę reklamować,to bardzo piękna roślinka,pozdrawiam i pięknych świąt w gonie rodzinki życzę
Mariuszu,dziękuję ,zdrowie bardzo ważne ,bo ogródki na nas czekają ,pozdrawiam
Gosiu,ja mam 3 kolory epimedium ,teraz zamówiłam jeszcze 4 odmiany ,przyszły takie marnoty ,że ja wstydziłabym się takie komuś wysłać ,dwie chyba nie dadzą rady w ogóle i będę reklamować,to bardzo piękna roślinka,pozdrawiam i pięknych świąt w gonie rodzinki życzę
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Już tak wystrzeliła piwonia?
Moje jeszcze w powijakach
Nie wiem co z tymi powiniami, bo mam olbrzymią karpę, która kwitła ładnie, a w tym roku chyba nie zakwitnie
Musze jeszcze ją poobserwować
Twoje stroiki cudne
Ja w tym roku jakoś nawet nie mam ochoty nic robić
Ile Ty masz energii?
Wesołych Świąt i słoneczka Ci życzę
Moje jeszcze w powijakach
Nie wiem co z tymi powiniami, bo mam olbrzymią karpę, która kwitła ładnie, a w tym roku chyba nie zakwitnie
Musze jeszcze ją poobserwować
Twoje stroiki cudne
Ja w tym roku jakoś nawet nie mam ochoty nic robić
Ile Ty masz energii?
Wesołych Świąt i słoneczka Ci życzę
-
-
Gosiu piwonia Fan Tan to jedna pierwszych kwitnących ,więc się spieszy ,a ostatnia będzie kwitła za dwa miesiące i też jeszcze malutka ,jak Twoja piwonia ma dużą karpę i w tamtym roku kwitła to na pewno zakwitnie i w tym ,stroiki zrobiłam ,a też myślałam ,że nie dam rady,pozdrawiam i pięknych świat ,wesołych i zdrowych
Witam Pani Marto,
piękna wiosna w pięknym ogrodzie. Rok temu miałam okazję podziwiać go na żywo i nadal jestem pod jego urokiem.
Epimedium cudne
Radosnych Świąt dla Pani i całej Rodziny
piękna wiosna w pięknym ogrodzie. Rok temu miałam okazję podziwiać go na żywo i nadal jestem pod jego urokiem.
Epimedium cudne
Radosnych Świąt dla Pani i całej Rodziny
Pozdrawiam serdecznie
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Wiosna na całego szkoda ze pogoda nie sprzyja u mnie 0 C więc będzie przymrozek, szkoda mi kwiatów
Wesołego Alleluja
Wesołego Alleluja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu powoli odżywam! ale za to zdołował mnie dzisiejszy śnieg, bo do tej pory co padało to się topiło a ten został Zmaltretowane rośliny po zimie odbijają i młode przyrosty mogą nie tolerować mokrej zimnej brejzy
Niebo trochę się przeciera, ale wątpię czy po dojściu do siebie wyjdę do ogrodu coś zrobić, prognozy nie zachęcają. Piszesz o epimediach to śliczne rośliny i mało rozpowszechnione w ogrodach
Moje małe, bo spałowane rok temu świdośliwy nie otworzyły jeszcze pąków
Pozdrawiam cieplutko i miłego lanego
Niebo trochę się przeciera, ale wątpię czy po dojściu do siebie wyjdę do ogrodu coś zrobić, prognozy nie zachęcają. Piszesz o epimediach to śliczne rośliny i mało rozpowszechnione w ogrodach
Moje małe, bo spałowane rok temu świdośliwy nie otworzyły jeszcze pąków
Pozdrawiam cieplutko i miłego lanego
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Witam Marto! Piękna , kolorowa wiosna u Ciebie. Te pierwsze kwiatki zawsze bardzo cieszą oko i serce . Słyszę ,że u Was spadł śnieg, okropne, na szczęście to jego ostatnie podrygi.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś mam nadzieję, że świętujesz spokojnie. Masz rację, że miłość do ogrodów napędza nas do działania i dodaje nam sił. Do innych zajęć, jakoś mi ciężko się zabrać, ale na rabatach mogę cały dzień pracować. Przez kilka ciepłych dni rośliny wyjątkowo szybko zapełniają rabaty. Pierwiosnki ząbkowane pięknie wyglądają na kaskadowej, nie dziwię się, że masz ochotę na więcej. Sangwinaria taki maluch, a wyjątkowo urocza. Oliwkowe kwiaty siewki ciemiernika nawet bez nakrapianych smug są piękne. Nowa rabata biało czerwona ogromna. Jak róże zakwitną i byliny ją wypełnią znowu będziemy podziwiać twoje kolejne cacko. Doczytałam, że stroiki były na kiermasz, a już zazdrościłam, że masz tak wspaniale przystrojony dom. Też wsadziłam narcyzy z doniczki, może powiększą kępkę. U mnie śniegu nie było wcześniej, ale ostatnia noc z przymrozkiem ok.5 stopni. Dobrego dnia.
-
Witam wszystkich miłośników ogrodów w świąteczny dzień ,u mnie dzisiaj świeci słoneczko,chociaż powietrze rześkie ,więc jest fajnie jak na razie ,wróciłam właśnie do domku z kościółka i odpoczywam w ogrodach .
Olu,witaj i ja wspomniałam Waszą wizytę w moim ogrodzie i w moim domku,może znowu nas odwiedzicie ,może w maju lub czerwcu ,gdzie ten ogród zaczyna bardzo kwitnąć,posiedzimy wspólnie i pogawędzimy ,bo tak super nam się rozmawiało ,jakbyśmy się zawsze znali,więc zapraszam i życzę radosnych chwil w życiu i w ogrodzie
Soniu,stroiki zrobiłam na kiermasz,ale w domku mam różności,ciągle coś wymyślam i byłoby ich więcej ,ale czasu ciągle brakuje,
Kasiu,u mnie też zimno,ale rośliny jakoś dają radę ,gunnera przykryta ,bo już cały mały listek jest na wierzchu,pozdrawiam jeszcze świątecznie
Marysiu,u mnie nie było leżącego śniegu rano ,a teraz świeci słoneczko,ale to zimno się czuje ,ja bardzo lubię epimedium ,mam już 3 kolory ,a z dokupionych w tym roku 2 powinny rosnąć a drugie 2 nic nie wypuszczają ,zobaczymy,świdośliwa ma wspaniałe owoce,ale ptaki wszystko objadają na bieżąco ,musiała bym drzewko okryć firanką ,bo tak naprawdę nic z niej nie mamy,pozdrawiam świątecznie ,zostałam dzisiaj oblana ,a jakże ,dla Ciebie buziaczki
Beatko,witaj w skromnych progach tego ogrodu ,kwitnące roślinki bardzo cieszą ,bo jesteśmy po długiej przerwie spragnieni ich widoku,pogoda niestety nie pozwala sie im rozwijać jakby chciały ,bo zimno i te wczorajsze śnieżyce,dzisiaj już trochę lepiej ,zimno ,ale i słoneczko wyszło,pozdrawiam i zapraszam znowu
Soniu,świętuję i odpoczywam zarazem ,młodzi wyjechali do Krakowa na rynek ,a my w domeczku sami z mężem jedzenia przygotowane full,więc nic nie mam do roboty,ja też najchętniej to lecę do ogrodu ,a w domu nie chce mi się robić ,chociaż gotować też lubię,mam 5 odcieni tych pierwiosnków ząbkowanych i koniecznie po kwitnieniu je rozmnożę ,moze nawet aparat nie pokaże jakie one śliczne ,dom mam przystrojony ,naręczami narcyzów ,szafirków i tulipanów z ogrodu ,a stroiki też mam ,bo co roku coś robię,te narcyzy tak się po troszkę powiększały a w tym roku to aż samą mnie zadziwiły ile ich narosło,pozdrawiam
Olu,witaj i ja wspomniałam Waszą wizytę w moim ogrodzie i w moim domku,może znowu nas odwiedzicie ,może w maju lub czerwcu ,gdzie ten ogród zaczyna bardzo kwitnąć,posiedzimy wspólnie i pogawędzimy ,bo tak super nam się rozmawiało ,jakbyśmy się zawsze znali,więc zapraszam i życzę radosnych chwil w życiu i w ogrodzie
Soniu,stroiki zrobiłam na kiermasz,ale w domku mam różności,ciągle coś wymyślam i byłoby ich więcej ,ale czasu ciągle brakuje,
Kasiu,u mnie też zimno,ale rośliny jakoś dają radę ,gunnera przykryta ,bo już cały mały listek jest na wierzchu,pozdrawiam jeszcze świątecznie
Marysiu,u mnie nie było leżącego śniegu rano ,a teraz świeci słoneczko,ale to zimno się czuje ,ja bardzo lubię epimedium ,mam już 3 kolory ,a z dokupionych w tym roku 2 powinny rosnąć a drugie 2 nic nie wypuszczają ,zobaczymy,świdośliwa ma wspaniałe owoce,ale ptaki wszystko objadają na bieżąco ,musiała bym drzewko okryć firanką ,bo tak naprawdę nic z niej nie mamy,pozdrawiam świątecznie ,zostałam dzisiaj oblana ,a jakże ,dla Ciebie buziaczki
Beatko,witaj w skromnych progach tego ogrodu ,kwitnące roślinki bardzo cieszą ,bo jesteśmy po długiej przerwie spragnieni ich widoku,pogoda niestety nie pozwala sie im rozwijać jakby chciały ,bo zimno i te wczorajsze śnieżyce,dzisiaj już trochę lepiej ,zimno ,ale i słoneczko wyszło,pozdrawiam i zapraszam znowu
Soniu,świętuję i odpoczywam zarazem ,młodzi wyjechali do Krakowa na rynek ,a my w domeczku sami z mężem jedzenia przygotowane full,więc nic nie mam do roboty,ja też najchętniej to lecę do ogrodu ,a w domu nie chce mi się robić ,chociaż gotować też lubię,mam 5 odcieni tych pierwiosnków ząbkowanych i koniecznie po kwitnieniu je rozmnożę ,moze nawet aparat nie pokaże jakie one śliczne ,dom mam przystrojony ,naręczami narcyzów ,szafirków i tulipanów z ogrodu ,a stroiki też mam ,bo co roku coś robię,te narcyzy tak się po troszkę powiększały a w tym roku to aż samą mnie zadziwiły ile ich narosło,pozdrawiam
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marta jak to miło,że można sobie posiedzieć w domku w świąteczny czas. Ja dziś mam taki dzień.
Jest zimno,ale słoneczko chwilami świeci.W nocy był przymrozek,bo magnolia przemrożona. Pierwiosnki cudne. Ząbkowany mnie zauroczył.
No to odpoczywaj.Nie przeszkadzam. A jutro ruszamy do ogrodu.
Jest zimno,ale słoneczko chwilami świeci.W nocy był przymrozek,bo magnolia przemrożona. Pierwiosnki cudne. Ząbkowany mnie zauroczył.
No to odpoczywaj.Nie przeszkadzam. A jutro ruszamy do ogrodu.