Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Olu tęcza na szczęście ;:196
Pozdrawiam świątecznie.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nawet dwie tęcze ;:oj piękne
U mnie też wczoraj padał grad, deszcz, śnieg i cholera wie co jeszcze, a nad ranem jak wstałam to w sadzie było biało od mrozu ;:223
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Może to juz przyspieszeni ogrodnicy sie zjawili .Dobrze by było gdyby to była prawda.U mnie taka sama pogoda jednak dzisiaj ślicznie świeciło ;:3 teraz jednak nadciągają czarne chmury ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, no coś by w tych ogrodnikach mogło być z prawdy, bo w zeszłym roku byli u mnie bardzo spóźnieni. Może więc w tym roku to nadganiają i przybywają wcześniej? Oby! ;:3

Olu - w Pszczynie to jest zupełnie inna bajka. Trzeba być za dnia i potem wieczorem na iluminacji światła. Na Rynku są zrobione małe ogrody, ciekawie zaaranżowane, z interesującymi pomysłami i inspiracjami. Ja mam tam 10 minut drogi, więc bywam co roku na Dniach Daisy. Były już np kanapy i fotele z trawy, super to wyglądało. Na razie idealna pogoda dopisywała tam co roku, a to podstawa w takim przedsięwzięciu. Ja bywam w soboty. Od 21.30 do 22.30 mają być światła. Mam nadzieję, że i w tym roku wszystko się fajnie uda.
Wybierzcie się wcześniej :;230 :tan , najpierw do Goczałkowic do Kapiasa a potem do Pszczyny. Byleby do Pszczyny jeszcze za dnia, aby zdążyć obejrzeć to co będzie wieczorem podświetlane. Przy okazji jest tam Noc Muzeów - jasne, że i z tego korzystam, mimo kolejek... ;:167
Tęcza super! Aż by się chciało wdrapać na taki most ;:108
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

_oleander_ tęcza super a u nas wczoraj była pierwsza burza. Padał deszcz i naprzemiennie śnieg.....
Ochłodziło się bardzo i może rzeczywiście tej wiosny limit chłodów wyczerpany... ;:306 O niczym innym nie marzymy jak marzniemy. :wink:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No ja nie mogę... :( od dłuższego czasu pada. Najpierw deszcz, potem deszcz ze śniegiem a teraz to już sam śnieg i to wcale nie małe płatki lecą.. Biały puszek powoli przykrywa cały ogród...Poleciałam szybko zabezpieczyć włókniną hortensje ogrodowe a małe sadzonki bukietówek, dostały osłonki z doniczek.
Coś czuję że przez całą noc to dosyć ładnie nasypie... ;:145

Obrazek

Obrazek

Dobrze , że wczoraj popstrykałam parę zdjęć.... Po tej białej wiośnie nie wiadomo co zostanie na rabatach...Jeszcze wczoraj mówiłam do eMa gdy szliśmy z Daisy na spacer.... zapowiadali jakieś mrozy i zmianę pogody a tak ładnie się zrobiło....Ten śnieg to chyba nie u nas będzie...
No to mam ładną pogodę... :evil:

Obrazek

Małgosiu Pepsi w jeden dzień tęcza ,na drugi wiosenna burza a dziś zimowa aura...
Pomieszanie z poplątaniem... ;:219

Obrazek

Kasiu to była jedna tęcza, tylko taka pełna i ogromna zaraz nad blokiem moich rodziców ,że nie objęłam jej telefonem...Piękna. Zaraz wszyscy wybiegliśmy na balkon podziwiać ten cud przyrody... ;:108

Obrazek

Jadziu abyś miała rację z tymi ogrodnikami. Najlepiej jakby to Zośka była sprawczynią tego śniegu i mielibyśmy z głowy...Przejrzałam wątek z zeszłego roku i wtedy mieliśmy śnieg 15 marca, potem już chyba nie... ;:134

Obrazek

Beatko nie sądzę abym w tym roku do Pszczyny się wybrała. Może za rok...Teraz to będę w pracy na drugą zmianę. Ale do Kapiasa wycieczkę planuję , tylko jeszcze nie wiem w jakim terminie. Na pewno jak się ta zima skończy.... ;:306
Ogrody Daisy podpatrzyłam w sieci...No powiem ci że bomba. ;:215 Chorzów może się schować... ;:222

Obrazek

Elżbietko widoki za oknem nie takie jak byśmy chciały. Ja miałam w planach po świętach zabrać się za plewienie na rabatach. Teraz to musowo poczekać... ;:185
Muszę się zebrać i parapetowe roślinki przepikować. Ale jak widzę za oknem co się dzieje , to ani mi się nie chce bawić w ziemi... ;:192

Obrazek

Na ocieplenie klimatu reszta wczorajszych foteczek...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lubczyk wcisnął się na pierwszy plan.... ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu zima się znów przyplątała ;:202 Oby nie wyrządziła roślinom krzywdy.Z godziny na godzinę u mnie coraz chłodniej,włączam grzejniki coby podgrzać ;:224
Co to za rh taki malutki,a taki ładny? Kolor w pąku ma niesamowity ;:333
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu rh jest raczej z gatunku NN... ;:306 Kupiłam go dość dawno teściowej . Zakwita najprędzej ze wszystkich jakie mamy...Do ciebie śnieg jeszcze nie dotarł?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zima u Ciebie ;:oj . Ojej no nie zazdroszczę ;:219 . Ta pogoda jest niemożliwa a było już tak ładnie ! Mam nadzieje, że szkód u Ciebie ta pogoda nie narobi . Zauważyłam , że masz jeszcze sporo trawnika przy altanie, który aż prosi się o zamianę na kolorowe rabatki :lol: . Pozdrawiam :wit .
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Olu o tej porze tego śniegu jest jeszcze więcej :( aż strach pomyśleć, co zostawi po sobie....
Różanecznik piękny i jaki szybki ;:oj
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Patrząc na kolor twojego Rh zastanawiałam się czy to aby nie Nova Zembla, bo sobie takiego sprawiłam w tym roku z B .Ma fajne pąki lecz jeszcze nie zakwitł Kolorystycznie pasowała by do niego .Fajną zimę mamy tej wiosny ;:222 u mnie to nawet więcej śniegu niż u Ciebie bo wciąż sypie od wczoraj .Wciąż wpatruje się w ten śliczny kamol na skalniaku ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Olu bardzo bogate już u Ciebie widoczki wiosenne ! Bardzo ładna fotorelacja! ;:138
Ja się specjalnych widoków u siebie nie spodziewam ;:131 ...na działkę się nie wybieram w najbliższym czasie...Oglądam fotorelacje z przydomowych ogrodów... ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Bardzo ładnie u Ciebie.
Lubię zdjęcia z dalszej perspektywy, żeby zobaczyć cały ogród.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”