Wszystko o pomidorach cz. 13
-
- 50p
- Od: 2 lut 2017, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 13
Mieszkam na kujawach mogę sadzić pomidory w gruncie czy raczej to nie ma sensu.
Kasiu!
Doniczka, którą widzisz na załączonej fotce ma pewnie ze 2 litry. Niczego już nie poprzesadzam. Ni mam gdzie tego trzymać. Zobaczę co będzie ok. 13-tej. Oczywiście poniżej +10 st. niczego nie wystawię.
Ja już przesadzałem. Sęk w tym, że przy przesadzaniu użyłem podłoża torfowego. Rośliny dostały strasznego kopa. Kiedy indziej bym się cieszył, ale nie przy tej zwariowanej pogodzie.
Doniczka, którą widzisz na załączonej fotce ma pewnie ze 2 litry. Niczego już nie poprzesadzam. Ni mam gdzie tego trzymać. Zobaczę co będzie ok. 13-tej. Oczywiście poniżej +10 st. niczego nie wystawię.
Ja już przesadzałem. Sęk w tym, że przy przesadzaniu użyłem podłoża torfowego. Rośliny dostały strasznego kopa. Kiedy indziej bym się cieszył, ale nie przy tej zwariowanej pogodzie.
Pozdrawiam
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Możesz posadzić, nie jesteś dla mnie konkurencją, tyle że nie wcześniej jak w maju i to jeszcze jest ryzyko, że mogą Ci zmarznąć.ogrodnikKP pisze:Mieszkam na kujawach mogę sadzić pomidory w gruncie czy raczej to nie ma sensu.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
-
- 50p
- Od: 2 lut 2017, o 17:13
Wiem ale kilka lat temu sadziłem przyszła zaraza i tak się zastanawiam .
To teraz trzeba wybrać, co gorsze: zaraza czy śnieg ?
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak na moje ok Twoja ma litr, ale może zdjęcie tak przekłamuje. Dwulitrowe są wyższe:wodny111 pisze:Kasiu!
Doniczka, którą widzisz na załączonej fotce ma pewnie ze 2 litry. Niczego już nie poprzesadzam.
Zrobisz jak uważasz, ale przesadzenie na jakiś czas by zajęło roślinkę i nie bujała by tak do góry.
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
wodny111,powyżej słowa Marolex wpisz swoją miejscowość.
Co do ucinania czubka to mam inne zdanie. Amana Orange obcięłam gdy miał 3 pary liści właściwych. Jedna para została, dwie odcięłam. Z pnia wyrosły dwa dorodne pędy. Odcięta sadzonka poszła od razu do ziemi i nawet nie zwiędła. Fakt, było wtedy dużo słońca i ciepło, rośliny miały krzepę. Owocowały równolegle. A że nie miały opóżnienia to wiem, bo szły razem z Amana Pink. Po posadzeniu do gruntu one szybko nadrabiają, nie zostają w tyle. Ale musi być ciepło, niestety.
Co do ucinania czubka to mam inne zdanie. Amana Orange obcięłam gdy miał 3 pary liści właściwych. Jedna para została, dwie odcięłam. Z pnia wyrosły dwa dorodne pędy. Odcięta sadzonka poszła od razu do ziemi i nawet nie zwiędła. Fakt, było wtedy dużo słońca i ciepło, rośliny miały krzepę. Owocowały równolegle. A że nie miały opóżnienia to wiem, bo szły razem z Amana Pink. Po posadzeniu do gruntu one szybko nadrabiają, nie zostają w tyle. Ale musi być ciepło, niestety.
Moje na balkonie od konca lutego , nic im nie jest , nawet papryka ostra wydala malenki owoc . U nas -8 stopni w nocy (((.
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
galka, no co Ty, -8*C i na balkonie nic nie marznie? To jest pewnie balkon-oranżeria.
Czy to pleśń na tej ziemii? Z góry wydaje się dość sucha, natomiast od spodu mokre otwory.
Czy to grzyb? Przesadzić, wyrzucić?
Czy to grzyb? Przesadzić, wyrzucić?
Pozdrawiam, Werka
Wandziu, taki balkon , jak każdy w miescie ma , oszklony i tyle.badzia pisze:galka, no co Ty, -8*C i na balkonie nic nie marznie? To jest pewnie balkon-oranżeria.
wrzuce ci wieczorem na maila zdjecia.
pozdrawiam
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
Jak się jakiś pomidor załapał w kadrze to wrzuć tutaj, pozazdrościmy grupowo.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też chętnie obejrzę te syberyjskie odmiany. Te które ja uprawiam w 0 stopni giną.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa